Η Φεγγαρόσουπα | απο την ομάδα Κοκού- Μουκλό | πρεμιέρα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 16:00 | στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

 

«Η Φεγγαρόσουπα»

Κάθε Σάββατο στις 4:οομμ στο θέατρο Αλκμήνη

Πρεμιέρα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024



Η «Φεγγαρόσουπα» του Κουκλοθεάτρου Κοκού-Μουκλό συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους!

Με μεγάλη χαρά, η ομάδα Κοκού-Μουκλό κλείνοντας τα 23 της χρόνια στο χώρο ανακοινώνει την επαναφορά της θρυλικής κωμικής παράστασης «Φεγγαρόσουπα», μιας κουκλοθεατρικής παραγωγής που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στον χώρο του παιδικού θεάτρου. Από την πρώτη της πρεμιέρα το 2005, η παράσταση αυτή συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να διδάσκει τις αξίες της φιλίας και της μοναδικότητας στα παιδιά.

Λίγα λόγια

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον γκρίζο και αραχνιασμένο πύργο του παν-κάκιστου μάγου Λοπωδύτ, ο οποίος κάθε μέρα προσπαθεί να φτιάξει τα πιο ισχυρά μαγικά φίλτρα με τη βοήθεια του πιστού αλλά αδέξιου βοηθού του, Μπάμια. Όμως, όταν δύο κοντοπίθαρα πλασματάκια εμφανίζονται στον πύργο, ξεκινά μια περιπέτεια γεμάτη γκάφες, μαγεία και ανατροπές. Μια περιπέτεια που θα οδηγήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν ότι η μοναδικότητα του καθενός είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός.

Συντελεστές:

Κούκλες - Σκηνικά: ομάδα Κοκού-Μουκλό

Σκηνοθεσία: Χρήστος Αυτσίδης

Κοστούμια: Κική Μαραβέλια

 

Μουσική: Σοφία Ταμβακοπούλου

 

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

 

Φωτογραφίες: Grid Fox 

 

Παίζουν: Βάσω Γιαρένη, Αγγελική Γουναρίδη, Μπάμπης Κωστιδάκης

 

Ταυτότητα:

Ηλικίες: 4 - 9

Διάρκεια: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 10 ευρώ 

Ομαδικά άνω των 5 ατόμων: 8 ευρώ 

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΜΕΑ

Πληροφορίες κρατήσεις: 6932 445733

προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/alkmini-i-feggarosoupa/

 

Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από τον σπουδαίο κουκλοπαίκτη Χρήστο Αυτσίδη, ενώ η μουσική σύνθεση της Σοφίας Ταμβακοπούλου, η οποία έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας, πλαισιώνει ιδανικά την κίνηση των κουκλών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους.

Η κουκλοθεατρική τεχνική της παράστασης είναι σκηνή για γαντόκουκλες και μαρότες.

Η «Φεγγαρόσουπα» έχει παρουσιαστεί σε θέατρα, σχολεία και φεστιβάλ, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πορεία της ομάδας Κοκού-Μουκλό. Μάλιστα, έχει συμπεριληφθεί στο σχολικό βιβλίο μουσικής της Τρίτης και Τετάρτης Δημοτικού στο κεφάλαιο Θέατρο και Μουσική.

Με την ευκαιρία αυτής της επαναφοράς, η «Φεγγαρόσουπα» κυκλοφορεί σε βιβλίο και CD από τις εκδόσεις Πατάκη, με κείμενα της Βάσως Γιαρένη και του Φίλιππου Μανδηλαρά.

Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε αυτή τη μοναδική παράσταση που έχει συγκινήσει και μαγέψει χιλιάδες θεατές. Η «Φεγγαρόσουπα» επιστρέφει για να μας θυμίσει ότι η αληθινή μαγεία βρίσκεται στη φιλία και στη διαφορετικότητα!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

www.kokoumouklo.gr

 


Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8, Γκάζι (μετρό Κεραμικός)

Πληροφορίες χώρου: Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα Μετρό: Στάση Κεραμεικός,Τρόλεϋ: 21 Στάση ΚΑΜΠΑ, ΟΑΣΑ: 049,815,838,914,Γ18

Στάση ΚΑΜΠΑ,035 Στάση ΙΚΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".