ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ || Δημήτρης Μαραμής: Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει || 15/9

 Στο  πλαίσιο της ενότητας ''Χαρτογραφώντας τον Πειραιά”

το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

παρουσιάζει:

 

Δημήτρης Μαραμής

Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει

Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο 

LIBRO CORO

Μουσική Διεύθυνση

Ανθή Γουρουντή

 

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, 8.30 μ.μ.

Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς

 

 


Αρμονίες που αιωρούνται κι εκπνέουν στην αντήχηση του χώρου, παιχνίδι λυγμών και σιωπών, μωσαϊκό αισθημάτων και σπαραγμάτων, μελωδίες εύθραυστες, φωνές ετοιμόρροπες.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής με το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο Libro Coro υπό τη μουσική διεύθυνση της Ανθής Γουρουντή, παρουσιάζει το μουσικό έργο Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει, μία ελεγειακή, ποιητική λειτουργία για τετράφωνο φωνητικό σύνολο, με στόχο την ανάληψη του ακροατή, μέσω του αινίγματος των ήχων και των σιωπών. Συμμετέχουν στο πιάνο Λορένα Λευκοκοίλου και στο τσέλο Κλεοπάτρα Δαρδάλη. Το μουσικό δρώμενο λαμβάνει χώρα στην Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Πειραιώς στο πλαίσιο της ενότητας “Χαρτογραφόντας τον Πειραιά” του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 



Ο συνθέτης, σε όλη του την πορεία, ανιχνεύει δια μέσου της μουσικής του, την ποιητικότητα και τη μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας μέσα στην εξέλιξή της από την αρχαιότητα έως σήμερα. Με το παραπάνω φωνητικό έργο επιδιώκει τη σύζευξη μουσικής και αρχιτεκτονικής, αξιοποιώντας την αντήχηση μεγάλων κι εμβληματικών χώρων.

Το Libro coro δημιουργήθηκε το 2013 ad hoc για τις ανάγκες της οπερέτας «Η Κόρη Της Καταιγίδος» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από την Ανθή Γουρουντή. Η τεράστια επιτυχία του εγχειρήματος οδήγησε στην παγίωση του φωνητικού συνόλου ως μια από τις σημαντικότερες και πιο δραστήριες καλλιτεχνικές ομάδες της χώρας.

 






Είσοδος Ελεύθερη. Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".