Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PIANO CITY ATHENS 2024

 « PIANO CITY ATHENS 2024», τι πρόκειται να δούμε και να ακούσουμε;

Με το « PIANO CITY ATHENS 2024»  η πόλη μας θα φιλοξενήσει δεκαδες καλλιτέχνες σε πολλές συναυλίες σε διαφορά σημεία της αλλά αναμενόμενα και άλλα όχι τόσο. Μια γιορτή μουσική.


 Σε ποιες εκδηλώσεις  θα σας απολαύσουμε;


Στο PIANO CITY ATHENS 2024» θα συμμετάσχω  σε 2 παραστάσεις.Στην παρουσίαση του Canto Ostinato στις 20/5 στην αίθουσα του Παρνασσός με συνοδοιπόρους τέσσερις εξαιρετικούς σολίστες και στην παράσταση ΜΑΖΙ  στον χώρο της Πλύφα με την αγαπημένη φίλη μου χορογράφο Μαριαννα Καβαλιερατου. 


 

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το Φεστιβάλ και γιατί να το παρακολουθήσει κανείς;


Σε μια εποχή τόσο έντονη και μια καθημερινότητα  τόσο απαιτητική πλεον είναι τόσο ωραίο που υπάρχουν κάποιες φωτεινές διέξοδοι για τον κόσμο όπως το PIANO CITY ATHENS 2024 όπου μπορεί ο καθένας να επιλέξει κάποιες από τις παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας. 


Πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος να ξεφύγει από την καθημερινή ρουτίνα;


Μα όλοι πρέπει να ξεφεύγουμε που και που από την καθημερινή ρουτίνα. Δεν γίνεται αλλιώς. Ακόμα και μια βόλτα στην φύση είναι πάντα ευεργετική. Χρειάζεται να ξεκουραζόμαστε από τα προφανή και τα συνηθισμένα. 


 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια.


Προς το παρόν μελετάω και βρίσκομαι σε πρόβες για αυτές τις δύο πολύ σημαντικές παραστάσεις και προετοιμάζομαι για τις καλοκαιρινές μου υποχρεώσεις που περιλαμβάνουν την πρωτότυπη συνθεση της μουσικής για τις παραστάσεις  «Ο κατά  φαντασία ασθενής»  και «ΜΙΞΕΡ» καθώς και έναν μικρό αριθμό συναυλιών. 


Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.


Να μην αφήνουν τίποτα για αύριο . Αυτό άλλωστε λέω και στον εαυτό μου. 


Της Αλεξίας Βλάρα, 13/4/2024

Tο PIANO CITY ATHENS 2024

παρουσιάζει την μουσικοχορευτική παράσταση

 


“MAZI”

 

Θοδωρής Οικονόμου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Ο πολυβραβευμένος πιανίστας και συνθέτης

και η σπουδαία χορεύτρια και χορογράφος του Bob Wilson

σε μια πρωτότυπη συνεργασία.

 

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στις 18.00

ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39, Αθήνα

 

Τι ήχο έχει η  ακινησία, τι ήχο έχει η έντονη κίνηση?

Μια παράσταση μεγάλης διάρκειας (3 ωρών) όπου ο θεατής είναι ελεύθερος να υπάρχει και να κινείται στον χώρο όπως αυτός θέλει και αισθάνεται και για όσο χρόνο θέλει, καθώς έτσι γίνεται μέρος της ιδιαίτερης δράσης.

Η μουσική γράφεται εκείνη την στιγμή, το ίδιο και η χορογραφία.

Ένα παιχνίδι με τον χρόνο, την σχέση κίνησης και μουσικής, την επικοινωνία, την ύπαρξη. Φως, ήχος και κίνηση πρωταγωνιστούν σε ένα αυτόνομο, πρωτότυπο, δημιουργικό σύμπαν!

Η πρώτη επαφή με την κίνηση είναι το ερέθισμα του ήχου, είτε είναι εξωτερικός, από το θρόισμα ενός δέντρου έως μια σονάτα, είτε είναι εσωτερικός, όπως ο ήχος του παλμού της καρδιάς.

Ακούγοντας το πιάνο μπορώ μόνο να το ακούσω με όλο μου το σώμα. Μπορεί να με παρασύρει στον χείμαρρο της μελωδίας του, να με κινήσει ρυθμικά, ή να με ακινητοποιήσει. Μπορεί να με κάνει να λειτουργήσω και να χορέψω αντίθετα από αυτό που ακούω, επιτρέποντας στον θεατή και να ακούει και να βλέπει.

Η μουσική και ο χορός, φτιάχνουν έναν χώρο, στον οποίο ο θεατής αισθάνεται μέσα από την μουσική την κίνηση και μέσα από την κίνηση την μουσική. Το σώμα, ως ύλη επηρεάζει τον άυλο χώρο που δημιουργεί ο ήχος της μουσικής που γράφεται εκείνη την στιγμή .

 

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

18.00, διάρκεια 3 ώρες.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό/ανέργων

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 

https://www.ticketservices.gr/event/mazi-thodoris-oikonomou-marianna-kavallieratou/?eventid=10452&showid=69076

 

 

Βιογραφικά

 

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΥ |  χορογράφος/χορεύτρια

 

Ξεκίνησε χορό στη σχολή μπαλέτου Carol Hanis. Αποφοίτησε από το London Contemporary Dance School, με σπουδές Σύγχρονου Χορού και Χορογραφίας. Συνέχισε τις σπουδές της με την Υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος, για έναν χρόνο, στο SYNY Purchase College στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στην σχολή της Martha Graham για τρία χρόνια.

Από το 1992 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με τον Robert Wilson στο κέντρο τεχνών Watermill Center στη Νέα Υόρκη ως χορεύτρια-χορογράφος- δασκάλα κίνησης στον συντονισμό και την διεξαγωγή των θερινών εργαστηρίων.

Το 2010 σχηματίζει την δική της ομάδα για την οποία χορογράφησε πολλά έργα συμμετέχοντας σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως χορογράφος συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως ο Στάθης  Λιβαθυνός, Δημήτρης Μπογδάνος, Γιάννης Καλαβριανός, Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Ξυδάκης, κ.α.

Επίσης συνεργάστηκε σε χορογραφικό έργο σε παρουσιάσεις του οίκου Hermes στην Αθήνα.

Από το 2016 διδάσκει χορογραφία/αυτοσχεδιασμό στην ΚΣΟΤκαι σε δραματικές σχολές στην Ελλάδα.

Από το 2001-2017 έχει διδάξει εργαστήρια χορού και αυτοσχεδιασμού στο Watermill Center of Art and Humanities New York.

 


 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | πιάνο, σύνθεση

Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με την Αλίκη Βατικιώτη και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Music στο Λονδίνο με καθηγήτρια την Irina Zaritskaja.

Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μετά από ανάθεση της γαλλικής εταιρείας παραγωγής ΕCA2.

Στο θέατρο συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Τέχνης, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική σκηνή, το Piccolo Teatro κ.α. Έχει γράψει τη μουσική για πάνω από εκατόν πενήντα θεατρικές παραστάσεις που έχουν σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων οι Robert Wilson, Γιάννης Χουβαρδάς, Γιάννης Μόσχας, Σωτήρης Τσαφούλιας, Νίκος Μαστοράκης, Σταμάτης Φασουλής κ.α., αλλά και για σημαντικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και άλλα μικρότερα σχήματα στην Ελλάδα, Κύπρο, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Βαλτιμόρη, Λονδίνο, Τόκιο, Οζάκα, Ναγκόγια, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Αλεξάνδρεια, Νότια Αφρική και Πεκίνο.

Το 2011 βραβεύτηκε με το βραβείο "Δημήτρης Μητρόπουλος" από το Θεατρικό Μουσείο της Ελλάδας καθώς επίσης έχει βραβευτεί για την σύνθεση  πρωτότυπης μουσικής στα βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα (2010 - 2022- 2023), ενώ το 2023 βραβεύτηκε και από την Ένωση κριτικών Θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

 

 


Tο PIANO CITY ATHENS 2024

παρουσιάζει το

 

CANTO OSTINATO του Simeon Ten Hold

 

Ένα ταξίδι εξερεύνησης από πέντε κορυφαίους μουσικούς

 

 

Τίτος Γουβέλης – Θοδωρής Οικονόμου - Aνδρέας Ράπρης – Maria-Christina Harper – Ανδρέας Φαρμάκης

 

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στις 20.30, στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού

 

 

 

To κλείσιμο του φεστιβάλ Piano City Athens 2024 θα πραγματοποιηθεί στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού με ένα ορόσημο του κινήματος του μινιμαλισμού, σε μια ιδιαίτερη μουσική performance από πέντε καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

 

Ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης, ο συνθέτης και αυτοσχεδιαστής Θοδωρής Οικονόμου, ο  ακορντεονίστας  Κωνσταντίνος Ράπτης, η  αρπίστα Μαρία – Χριστίνα Harper και ο κλασικός  κρουστός  Ανδρέας Φαρμάκης, μας προσκαλούν σε ένα ιδιόμορφο ηχητικό ταξίδι με βάση την εμβληματική μινιμαλιστική παρτιτούρα του Ολλανδού συνθέτη Simeon ten Holt, Canto Ostinato.

 

Το Canto Ostinato έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 1979. Το πιο αναγνωρίσιμο έργο του Ολλανδού συνθέτη αποτελεί πάντα μία πρόκληση για τους μουσικούς.  Κάθε ερμηνεία είναι μοναδική. Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου έργου είναι η ιδιαίτερη ελευθερία που δίνει ο συνθέτης στους μουσικούς κατά την προετοιμασία και την ερμηνεία του.

 

Το σώμα του Canto Ostinato αποτελείται από 106 «κύτταρα», καθένα από τα οποία μπορεί  να επαναληφθεί όσες φορές και με όσους συνδυασμούς επιλέξουν οι μουσικοί, αρκεί να ακολουθούν  πιστά την παρτιτούρα και τις οδηγίες του πρωτοπόρου συνθέτη. Αυτός είναι και ο λόγος που η διάρκεια του έργου δεν είναι ποτέ σταθερή.

 

Στις 20 Μαΐου, οι πέντε αυτοί κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού,  θα συναντηθούν και θα επιχειρήσουν ένα ταξίδι εξερεύνησης αυτού του εμβληματικού μουσικού έργου.

 

 

Το  φεστιβάλ  το Piano City® έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, την Μαδρίτη, το Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, έγινε θεσμός και στην Αθήνα. Μετά την πρώτη πολύ επιτυχημένη χρονιά, το Piano City Athens επιστρέφει στην Αθήνα για 2η χρονιά.

 Από τις 16 έως 20 Μαΐου 2024 η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μια συναυλιακή αίθουσα αφιερωμένη στο πιάνο!

 

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ Piano City Athens 2024 εδώ: https://www.pianocityathens.gr/en/schedule/schedule-2024

 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

20.30

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

20€ Διακεκριμένη (Πλατεία: 1-4)

18€ Α' Ζώνη (Πλατεία: 5-8)

16€ Β' Ζώνη (Πλατεία: 9-15) , φοιτητικό (περιορισμένες θέσεις) 14€

14€ Εξώστης (*),  φοιτητικό (περιορισμένες θέσεις) 12€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 

 https://www.ticketservices.gr/cc/event/10428/1020393508

 

 

Βιογραφικά μουσικών

Τίτος Γουβέλης | Πιάνο

Ο Τίτος Γουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή, στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής του Λονδίνου με τον Peter Katin και στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας με τον Fali Pavri ως υπότροφος του Σωματείου Τζίνα Μπαχάουερ, του Ιδρύματος Ωνάση και του ΙΚΥ. Για κάποια χρόνια μελέτησε τακτικά κοντά στον διάσημο πιανίστα και παιδαγωγό Dominique Merlet στο Παρίσι. Επίσης μελέτησε εκκλησιαστικό όργανο ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Nicolas Kynaston.
Έχει κερδίσει βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το Βραβείο «Μυκονίου» της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Βασιλική Εθνική Ορχήστρα της Σκωτίας, την Κρατική Ορχήστρα της Τρανσυλβανίας, τις Κρατικές και Δημοτικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου κ.ά., συνεργαζόμενος με διακεκριμένους αρχιμουσικούς (E. Tabakov, A. Paris, A. Ertüngealp, Β. Φιδετζή, Ν. Αθηναίο, Β. Χριστόπουλο, Γ. Πέτρου κ.ά.). Δίνει τακτικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Μεγ. Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Νότιο Κορέα, Νιγηρία και Κύπρο). Από τις σταθερές και πολύχρονες μουσικές του συνεργασίες ξεχωρίζουν αυτές με τον βιολοντσελίστα Άγγελο Λιακάκη, με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο και με την υψίφωνο Μάιρα Μηλολιδάκη.
Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι και τον 21ο αιώνα.Έχει ερμηνεύσει έργα άνω των 60 Ελλήνων συνθετών, περιλαμβανομένων και αρκετών πρώτων εκτελέσεων, όπως αυτή του 2ου Κοντσέρτου για πιάνο του Ιωσήφ Βαλέτ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Αξιοσημείωτη στιγμή της σταδιοδρομίας του ήταν η ιστορική πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του κολοσσιαίου έργου Vexations του Eric Satie στην Αθήνα, που διήρκεσε 16 περίπου ώρες και έλαβε διθυραμβικές κριτικές.
Ο Τίτος Γουβέλης είναι επίσης συντάκτης των προγραμμάτων της ΚΟΑ. Δίνει συχνά εισαγωγικές ομιλίες πριν από τακτικές συναυλίες της Κ.Ο.Α. και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Διδάσκει στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο «Ν. Μάντζαρος».

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ | ΣΥΝΘΕΣΗ - ΠΙΑΝΟ

Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με την Αλίκη Βατικιώτη και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Music στο Λονδίνο με καθηγήτρια την Irina Zaritskaja.

Το 2004 συνέθεσε τη μουσική της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μετά από ανάθεση της γαλλικής εταιρείας παραγωγής ΕCA2.

Στο θέατρο συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το Θέατρο Τέχνης, το Φεστιβάλ Αθηνων και Επιδαύρου, την Εθνική Λυρική σκηνή, το Piccolo Teatro κ.α. Έχει γράψει τη μουσική για πάνω από εκατόν πενήντα θεατρικές παραστάσεις που έχουν σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων οι Robert Wilson, Γιάννης Χουβαρδάς, Γιάννης Μόσχας, Σωτήρης Τζαφούλιας, Νίκος Μαστοράκης, Σταμάτης Φασουλής κ.α

Στον κινηματογράφο έχει γράψει τη μουσική για τις ταινίες  Γλυκιά μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη (2004),  Επαφή του Τώνη Λυκούρεση (2017),  Triumph των Christina Grozeva και Petar Valchanov (2023) , Ιρις της Μυρσίνης Αριστείδου (2024) και για την σειρά Έτερος εγώ (2023). Έχει υπάρξει συνεργάτης του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και άλλα μικρότερα σχήματα στην Κύπρο, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Βαλτιμόρη, Λονδίνο, Τόκιο, Οζάκα, Ναγκόγια, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Αλεξάνδρεια, Νότια Αφρική και Πεκίνο και έχει πραγματοποιήσει  solo improvisation concerts στην Ελλάδα (Αθήνα /Φεστιβάλ Αθηνών 2019 / Μουσείο Ακρόπολης - Documenta 17, Ευρωπαϊκή νύχτα μουσείων 2017, / ΜΜΑ 2018, /Φιλολογικός σύλλογος Παρνασσός, / Θέατρο Κεφαλληνίας), Ιταλία  (Μιλάνο, Παβία, Κρεμόνα.) και Ινδία (Ελληνική προεδρια ΕΕ 2014).

Το 2011 βραβεύτηκε με το βραβείο "Δημήτρης Μητρόπουλος" από το Θεατρικό Μουσείο της Ελλάδας καθώς επίσης έχει βραβευτεί για την σύνθεση  πρωτότυπης μουσικής στα βραβεία κοινού από το περιοδικό Αθηνόραμα (2010 - 2022- 2023), ενώ το 2023 βραβεύτηκε και από την Ένωση κριτικών Θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

 

 

Κωνσταντίνος Ράπτης | Ακορντεόν

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ακορντεόν στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και συνέχισε τις σπουδές του στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Ανοβέρου ως υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και του Ιδρύματος «Παναγιώτη κ Έφης Μιχελη».

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ, καθώς και με σύνολα μουσικής δωματίου, συχνά παρουσιάζοντας έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα της όπερας Unter den Linden του Βερολίνου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, την Academia Santa Cecilia, το Ensemble Modern, τις Ορχήστρες της ραδιοφωνίας του Ανοβέρου και του Αμβούργου και τα περισσότερα ελληνικά συμφωνικά σύνολα. Ασχολείται με την ενορχήστρωση και διασκευή συνθέσεων για διάφορα ensemble στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενορχηστρώσεις του έχουν ηχογραφηθεί για την Genuin Classics και έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, το Violoncellissimo Ensemble και το Flex Ensemble.

 

 

Maria Christina Harper | Άρπα

Η Maria Christina Harper είναι avant garde, jazz αρπίστα με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και την πειραματική σκηνή. Σπούδασε με υποτροφία στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Kέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό άρπας στην Ουαλία. Σπούδασε μουσικοθεραπεία στο Roehampton university, δουλεύει ως μουσικοθεραπεύτρια σε νοσοκομεία και φυλακές και τώρα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Surrey University με θέμα την μουσική σύνθεση και τη διεύρυνση του ρεπερτορίου της άρπας.

Έχει εμφανιστεί στην θρυλική εκπομπή του BBC2 “Later with Jools Holland” και στο Montreal Jazz Festival. Επίσης έχει παίξει  στο Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Queen Elizabeth Hall, the National Portrait Gallery, the Roundhouse, Bush Hall, 606 Jazz Club. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στο Half Note jazz club, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , ΜΜΑ, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ΕΛΣ. Έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς όπως την Katie Melua, Soft Cell, Anni Hogan, Ala.ni, Potent Whisper, Pete Long, Georgina Jackson και Ψαραντώνη. Το 2020 κυκλοφόρησε το album Draft με το σχήμα Hairetis Harper.

 

 

Ανδρέας Φαρμάκης | Κρουστά

Ο Ανδρέας Φαρμάκης σπούδασε κρουστά στο Ωδείο Αθηνών με τον Δημήτρη Δεσύλλα.

Έχει συνεργαστεί με τα σύνολα μουσικής δωματίου Ergon Ensemble και Kyklos, με σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και με το “Progetto M. Argerich and Friends”.

Ειναι κορυφαίος Β’ στα κρουστά στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.


16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 ΜΑΪΟΥ 2024 ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

 

ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ... ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ!

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού

 

Το Piano City Athens είναι το πρώτο φεστιβάλ που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη.

Mετά την πρώτη του παρουσίαση στην Αθήνα τον Μάιο 2023, το αγαπημένο φεστιβάλ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά τον Μάιο 2024, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού!

 

Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, την Μαδρίτη, το Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, το Piano City® έγινε θεσμός και στην Αθήνα!

Ένα φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία η οποία συμπεριλαμβάνει φορείς, καλλιτέχνες, συλλόγους, μουσικά δίκτυα, ιδρύματα.

Στο Piano City Athens η μουσική δεν περιμένει το κοινό, αλλά απλώνεται σε πάρκα και  πλατείες, στα σπίτια των ανθρώπων και σε αντισυμβατικούς χώρους. Οι ήχοι του πιάνου διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το αστικό τοπίο.

Το Piano City Athens, μέσω της μουσικής, φέρνει κοντά ανθρώπους όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων σε πολύ προσωπικό επίπεδο.

Τι θα συμβεί στο Piano City Athens 2024?

100 συναυλίες πιάνου

Συναυλίες πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους

Σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους, στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, σε μουσεία, πρεσβείες, νοσοκομεία, ωδεία, σχολεία, καφέ, θέατρα, γκαλερί, ιδρύματα, ξενοδοχεία, εταιρείες, ή απλά στη μέση του δρόμου.

House concerts - Βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες, επιλεγμένοι από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους στο ευρύ κοινό. Θα επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας μικρές συναυλίες πιάνου στα σπίτια τους με ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο.

*** Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του προγράμματος εδώ: https://www.pianocityathens.gr/

Το Piano City® ξεκίνησε από τον Andreas Kern, έναν καλλιτέχνη και οραματιστή από το Βερολίνο της Γερμανίας. Η ιδέα του, φέρνει κοντά ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο μέσω της μουσικής. Με πόλη εκκίνησης το Βερολίνο, η ιδέα του μας δείχνει ότι η κάθε πόλη είναι ένας τόπος όπου η μουσική και ο πολιτισμός εκτιμώνται, υποστηρίζονται και απολαμβάνονται όχι μόνο σε επίπεδο διεθνούς φήμης, αλλά και σε ευρύ ιδιωτικό επίπεδο.

Ένα πενθήμερο φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση!

Η Αθήνα πλημμυρίζει με μουσική!

Την διοργάνωση του Piano City Athens και τα αποκλειστικά δικαιώματα του διεθνούς label Piano City® έχει για την Ελλάδα η εταιρεία Robin 4 Arts, υπό  την διεύθυνση της Μαρίας Παπαλάμπρου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Τάσος Συμεωνίδης

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".