Το Papillon Bistrot διοργάνωσε ένα ξεχωριστό event την Δευτέρα 8 Απριλίου!

 Το Papillon Bistrot διοργάνωσε ένα ξεχωριστό event την Δευτέρα 8 Απριλίου και ήμασταν εκεί περνώντας ένα υπέροχο βράδυ ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις για όλους τους ουρανίσκους!

Το Papillon Bistrot στο Νέο Ψυχικό αναδεικνύει την απαράμιλλη γοητεία των παριζιάνικων μπιστρό, μεταφέροντάς την στα αθηναϊκά προάστια με μια μοναδική προσέγγιση. Εδώ, η ατμόσφαιρα του παρελθόντος συνδυάζεται αρμονικά με τη σύγχρονη κομψότητα, δημιουργώντας έναν χώρο όπου η Belle Époque συναντά την εποχή της Jazz.



Εδώ, μπορεί κανείς να απολαύσει μια εκλεπτυσμένη εμπειρία διασκέδασης και γευσιγνωσίας όλο το εικοσιτετράωρο. Έτσι τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, διοργάνωσε ένα ξεχωριστό event, με στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική βραδιά γευσιγνωσίας.



Την βραδιά άνοιξε ο φιλόξενος ξεναγός μας σε αυτό το ταξίδι Κωνσταντίνος Μαρμαράς - Brand Ambassador της Moët Hennesy. Μας παρουσίασε με πλούσιες πληροφορίες γεωγραφικές-ιστορικές τα εξής:

Eminente Reserva 7 ετών

Το Eminente Reserva είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος των αντιθέσεων στον κόσμο του ρουμιού. Αποτελεί έναν συνδυασμό μοναδικών χαρακτηριστικών, συνδυάζοντας την ελαφρότητα ενός νεαρού αποστάγματος με το βάθος και την πλούσια γεύση ενός παλαιωμένου ρουμιού. Παράγεται από μελάσα και παλαιώνει για 7 χρόνια σε βαρέλια λευκής δρυός που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκαν για την παλαίωση ουίσκι. Ανακαλύψαμε έναν πλούσιο και ζεστό αρωματικό κόσμο, γεμάτο νότες καφέ, καβουρδισμένου αμυγδάλου, κακάο και κρέμας γάλακτος. Στο στόμα, απολαύσαμε μια πλούσια και πληθωρική γεύση που είναι ταυτόχρονα τέλεια ισορροπημένη.



EMINENTE GRAN RESERVA 10 ετών

Το Eminente Gran Reserva είναι ένα ρούμι που αποτελεί την υψηλή έκφραση της τέχνης της παλαίωσης. Παλαιώνει για 10 χρόνια, αναδεικνύοντας έναν πλούσιο και περίπλοκο αρωματικό κόσμο. Αυτό το ρούμι δημιουργείται από 80% aguardiente, κουβανέζικα αποστάγματα από ζαχαροκάλαμο του 19ου αιώνα, και παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τρεις μήνες.

Ανακαλύψαμε έναν κόσμο από φρουτώδεις και πικάντικες νότες. Απολαύσαμε τη γεύση αποξηραμένου βερίκοκου, άνθη πορτοκαλιάς, σανταλόξυλου, φουντουκιού και πιπεριάς τσίλι, που συνθέτουν έναν πλούσιο και πολυδιάστατο χαρακτήρα.

VOLCAN CRISTALINO


Η Volcán De Mi Tierra Cristalino είναι μια σπάνια craft τεκίλα που αποτελείται από 100% Blue Weber αγαύη. Η πολυπλοκότητα αυτής της τεκίλας πηγάζει από την προσεκτική ανάμιξη μπλε αγαύης από τις περιοχές των Highlands (Los Altos), που χαρακτηρίζονται από φρουτώδεις και λουλουδένιες αρωματικές νότες, και των Lowlands (El Valle), που προσφέρουν τις γήινες, πικάντικες και φυτικές νότες.

Από τη μύτη έως το στόμα, η Volcán De Mi Tierra Añejo Cristalino προκαλεί μια εκρηκτική αναστάτωση από διαφορετικά αρώματα που όμως συνδυάζονται αρμονικά. Νότες ζαχαρωμένων φρούτων, βανίλιας, κακάο, καπνού και καραμέλας που μας ταξίδεψαν σε έναν κόσμο γεύσεων και αισθήσεων. Ανακαλύψαμε την απόλαυση μιας πραγματικά εξαιρετικής τεκίλας.


 




ARDBEG 10 ετών

Το Ardbeg Ten είναι ένα εμβληματικό Σκωτσέζικο single malt whisky και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά "καπνιστά" ουίσκι του νησιού Islay. Με μια επιβλητική φήμη που ξεπερνά τα όρια του χώρου του, αυτό το απόσταγμα αποτελεί έναν θρύλο στον κόσμο του ουίσκι. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από 100% Σκωτσέζικο κριθάρι και νερό από την αρχαία πηγή Uigeadail, προσδίδοντας ένα μοναδικό χαρακτήρα και πλούσιο άρωμα. Ωριμάζει επί δεκαετίες σε βαρέλια από bourbon, προσδίδοντας ένα βάθος και μια πολυπλοκότητα που αξίζει να εξερευνηθεί.

Το ιδιαίτερο αρωματικό προφίλ του συνδυάζει το εντονότατο άρωμα της τύρφης με τις αλμυρές νότες της θάλασσας. Αν και διακρίνεται για την αρωματική έντασή του και τη δυνατή παρουσία του αλκοόλ, στο στόμα είναι ευγενές και ισορροπημένο, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ευχαρίστησης και απόλαυσης.


Στη συνέχεια ο ο Παναγιώτης Μπάρλας της Oettinger Davidoff μας μύησε στο κόσμο των εκλεκτών πούρων.


Davidoff Escurio Πούρο Robusto με ένταση και γευστικό προφίλ που συνδυάζει ποικιλίες από τη Βραζιλία με γλυκά και πικάντικα χαρακτηριστικά, και το Davidoff Aniversario Special R με ένταση και αρωματικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει απαλό άρωμα κέδρου και ξύλου.



Ειδική μνεία στον εξαιρετικό Σεφ Βασίλη Γεωγλερή ο οποίος με πρωτόγνωρες γεύσεις και αρώματα εναρμόνισε ιδανικά τα πιάτα του με τα ποτά και τα πούρα που απολαύσαμε, προτείνοντας εκπληκτικούς συνδυασμούς γεύσεων που έδεναν απόλυτα με το εκάστοτε ποτό.


Το event αποδείχθηκε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους λάτρεις των ποτών και των πούρων να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία. Μια βραδιά που οι συμμετέχοντες θα θυμούνται για καιρό, για όλα όσα ανέδειξε στις αισθήσεις τους: γεύσεις, αρώματα και την αίσθηση της απόλαυσης.


Κάθε γουλιά και κάθε τζούρα αποκάλυψε έναν κόσμο γεμάτο πλούσιες γεύσεις και αρώματα, εμπλουτίζοντας την εμπειρία μας με κάθε νέα ανακάλυψη.

 Ήταν μια νύχτα γεμάτη ανθισμένα αρώματα, που άγγιξαν αισθησιακά τις ψυχές όλων των παρευρισκόμενων και μας  χάρισαν μια αξέχαστη αίσθηση ευφορίας και ευχαρίστησης.

Φωτογραφίες: Μανώλης Θοδωρής

Επιμέλεια: Βλάρα Αλεξία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".