Είδαμε και προτείνουμε: «Ξαναπέφτει η νύχτα στο Πικέρμι»

 Σε ένα κείμενο απολαυστικό-εκρηκτικό- χειμαρρώδης, από πληθώρες κωμικές ατάκες γεμάτες χιούμορ, αβίαστο γέλιο δια χειρός Ανδρέα Αριστοτέλους γεμάτο μουσική-χορό-τραγούδι, άλλη μία νέα θεατρική εμπειρία απολαύσαμε στο φιλόξενο χώρο του Project R βράδυ Παρασκευής.

"Ξαναπέφτει η νύχτα στο Πικέρμι" όπου είναι η συνέχεια της πετυχημένης κωμωδίας "Πέφτει η νύχτα στο Πικέρμι" που είχε ανέβει την προηγούμενη σεζόν με μεγάλη επιτυχία!
Οι ηθοποιοί με τη μεταξύ τους καλοδουλεμένη χημεία από την εντυπωσιακή σκηνοθετική παρέμβαση του Γιάννη Κλειδέρη σε γρήγορο σκηνικό- ξέφρενο ρυθμό,τις μουσικές αποχρώσεις και χορογραφίες με τους υποβλητικους φωτισμούς ολοκληρώνουν το σύνολο!!

Οι πρωταγωνιστές γνώριμοι αγαπημένοι, (Κρηνιω-Τίτος-Μανωλιός- Ταμάρα) όμως έρχεται να προστεθούν ο Λουκιανός που βοηθάει στην ανατροφή του μικρού Σήφη (παιδί της Κρηνιως) αφού μεγαλώνει μόνη της τον μικρό, εφόσον ο πατέρας του Τίτος, έχει εξαφανιστεί και η Λάουρα Ρουμάνα στριπτιζέζ.
Απίστευτα μπερδέματα και παρεξηγήσεις αρχίζουν όταν εμφανίζεται μία διαθήκη με όρους και προϋποθέσεις, ώστε να λάβουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Έρχεται η επιστροφή του Τίτου οι εξελίξεις με εκκωφαντικές αποκαλύψεις-συμπτώσεις και απίθανες καταστάσεις και το ιδιοφυές σχέδιο αρχίζει...
Το έργο με χιουμοριστικό τρόπο προβάλει την διαφορετικότητα του ανθρώπου κ πώς μπορεί να την διαχειριστεί.
Δείτε την !!!



«Ξαναπέφτει η νύχτα στο Πικέρμι»

 

Τι γίνεται όταν η νύχτα πέφτει ξανά και ξανά στο Πικέρμι ; Σε μια περιοχή της Αττικής, στο ξακουστό Πικέρμι, μια οικογένεια περνάει το δικό της δράμα. Η Κρηνιώ μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί, εφόσον ο πατέρας του παιδιού της, ο Τίτος, έχει εξαφανιστεί εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής. Έχει βέβαια τη βοήθεια του Λουκιανού, ο οποίος έχει αναλάβει το μεγάλωμα του μικρού Σήφη. Δεν την έφταναν  τα άγχη και το τρέξιμο στο βενζινάδικο της Κρηνιώς, της έχουν μπαστακωθεί στο σπίτι ο αδερφός της ο Μανωλιός και η γυναίκα του η Ταμάρα. Σε ένα σπίτι που επικρατεί ο πανικός έρχεται να δέσει το γλυκό μια διαθήκη. Ο Μανωλιός ανακοινώνει την διαθήκη της θείας τους που πέθανε στα Βρουχά της Κρήτης συγκεκριμένα, και μαζί διαβάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις. Έτσι ο Μανωλιός αναγκάζεται να βρει τον Τίτο και να τον φέρει πίσω στην Αθήνα. Και εκεί σκαρώνουν το μεγάλο σχέδιο, έτσι ώστε να πάρουν την διαθήκη. Ο Τίτος έρχεται και το σχέδιο ξεκινάει.  Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες και να αποκαλύπτεται η αλήθεια; Πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτείς την «διαφορετικότητα» σε όλα τα επίπεδα; Στο παιχνίδι αυτό, είναι όλοι θεατές και όποτε πέφτει η νύχτα, έρχεται και μια νέα αποκάλυψη για όλους τους ήρωες. Ο Τίτος, ο Μανωλιός, η Κρηνιώ, η Ταμάρα, η Λάουρα και ο Λουκιανός κλείνουν τα μάτια τους, στο πιο μυστηριώδες παιχνίδι…

Μπλέξιμο στο μπλέξιμο λοιπόν σε μια κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά στο Πικέρμι.

Το έργο «Ξαναπέφτει η νύχτα στο Πικέρμι» είναι η συνέχεια από την πετυχημένη bar theater κωμωδία «Πέφτει η νύχτα στο Πικέρμι» που ανέβηκε με επιτυχία τις σεζόν 2016-2017 και 2022-2023. Η ιστορία συνεχίζεται, αλλά αν δεν είναι το πρώτο μέρος, μην ανησυχείς, εφόσον οι ήρωες θα σε βοηθήσουν να μπεις εύκολα στο κλίμα.

Η νέα bar theater κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη, έρχεται για πρώτη φορά, γεμάτη γέλιο, τραγούδι και χορό. Έχει όλα τα συστατικά μιας ανατρεπτικής κωμωδίας.

 

«Ξαναπέφτει η νύχτα στο Πικέρμι»

 

Κείμενο: Ανδρέας Αριστοτέλους

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κλειδέρης

Βοηθός σκηνοθέτη: Σωτηρία Μαρία Τζαμαλή

Το τραγούδι της παράστασης έγραψε ο Ανδρέας Λάμπρου

Ερμηνεύει η Σόφη Ζαννίνου

 

Παίζουν: Ανδρέας Αριστοτέλους- Γιάννης Κλειδέρης- Κατερίνα Παναγιωτοπούλου- Αθηνά Κουτσιανούλη- Ελένη Κουκουλάρη- Θάνος Παπαθανάσης

 

Κάθε Παρασκευή στις 21:00

Εισιτήρια: €10 (ενιαίο)

Διάρκεια: 120 λεπτά

Τηλέφωνο κρατήσεων : 2111110055

ProjectR (Λαγουμιτζή 32 και Αλεξάνδρου Πάντου 10- Καλλιθέα)

 

https://www.youtube.com/watch?v=rsMzNmxoeoc&ab_channel=ReplicaTheatro

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".