Εγκαίνια για το Νέο Κέντρο Ψηφιακών Εφαρμογών για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

 

Εγκαίνια για το Νέο Κέντρο Ψηφιακών Εφαρμογών
για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας
 
Ένας σύγχρονος διαδραστικός ψηφιακός χώρος
αφιερωμένος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

 
Το νέο Κέντρο Ψηφιακών Εφαρμογών για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας εγκαινίασαν η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, πρωτοπόρος φορέας στις καινοτόμες τεχνολογίες και με πολυετή πείρα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς εκπόνησε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τη μουσειολογική μελέτη, την παραγωγή των εκθεμάτων, καθώς και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος για τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας».
Το μουσείο, το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία εντυπωσιακή παραγωγή εικονικής πραγματικότητας η οποία αναπαριστά την ιστορική ναυμαχία, καθώς και εκπαιδευτικές διαδραστικές επιφάνειες με καινοτόμο σύστημα προβολής διαδραστικού περιεχομένου οι οποίες επιτρέπουν την ταυτόχρονη παρακολούθηση και ενεργό συμμετοχή πολλών επισκεπτών.
Μέσω των εφαρμογών αυτών, ο επισκέπτης αντλεί πληροφορίες για το ιστορικό πλαίσιο της μάχης, μαθαίνοντας τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε, καθώς και το πώς αυτή επηρέασε την ιστορική εξέλιξη.
H Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου δήλωσε: «Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Κέντρου Ψηφιακών Εφαρμογών για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι  καρπός μίας ιδιαίτερα παραγωγικής και καλής συνεργασίας του Ιδρύματος με τον Δήμο Σαλαμίνας. Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε στο κοινό έναν νέο χώρο πολιτισμού, που ευελπιστούμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή και για την ευρύτερη πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

δρ Πάρβη Πάλμου: "Η κοινωνία δεν επιβάλλει μόνο συμπεριφορές, επιχειρεί πολλές φορές να επιβάλει και την ίδια την ύπαρξη".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: "Σήμερα και κάθε μέρα" της Δήμητρας Φώτου

Γιώργος Βαγγελάκης: "Για μένα η μοναξιά προσφέρει απλόχερα δύο μεγάλα δώρα, την απόσταση και τον χρόνο".