Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ζωντανές εμφανίσεις στη μουσική σκηνή του Faust για τον Μάιο

 

Ζωντανές εμφανίσεις στη μουσική σκηνή του Faust για τον Μάιο
 
 Η μουσική σκηνή του Faust υποδέχεται ξανά ξεχωριστούς καλλιτέχνες της νέας γεννιάς σε one-off εμφανίσεις. Η Βασιλική Μιχαλοπούλου, η Μυρτώ Βασιλείου, ο Άλκης Κανίδης με τους Εκμέκ του, ο νταλκαδιάρης Κωνσταντίνος Μπιμπής με τους D-aλκ-ance του, οι ξεκαρδιστικοί Blueballs, ο Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης σε ένα νέο πρότζεκτ - έκπληξη και ο απόλυτα Gen Zer με ψυχή millennial Ακύλας Μυτιληναίος με τους Souchels είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που θα πρωτοστατήσουν τον Μάιο στα μουσικά δρώμενα της πόλης.

ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΜΑΪΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
 
Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο της single με τίτλο «Απ’ το λίγο που σε ξέρω» σε μουσική και στίχους Γιώργου Καψάσκη και, εν αναμονή του πρώτου της προσωπικού δίσκου, η Βασιλική Μιχαλοπούλου εμφανίζεται ξανά στη μουσική σκηνή του Faust για να μας δώσει μία πρώτη γεύση από το καινούριο της υλικό και να μας παρουσιάσει μέσα απ’ τη δική της ματιά, τραγούδια που ξεχωρίζει και αγαπά. Μαζί της, ο Αντώνης Παλαμάρης στο πιάνο, τα πλήκτρα και την ενορχήστρωση, ο Γιώργος Δράκος στην κιθάρα, ο Χρήστος Χλιούρας στα τύμπανα, ο Αλέξης Νασσάτι στο μπάσο και ο Γιώργος Κάστανος στο σαξόφωνο και κλαρινέτο.
 
Ακούστε το single εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=jl-w5o8Xi44
 
Συντελεστές
Πιάνο, Πλήκτρα | Αντώνης Παλαμάρης
Κιθάρα | Γιώργος Δράκος
Τύμπανα | Χρήστος Χλιούρας
Μπάσο | Αλέξης Νασσάτι
Σαξόφωνο, Κλαρινέτο | Γιώργος Κάστανος
Ενορχήστρωση | Αντώνης Παλαμάρης
Επιμέλεια προγράμματος | Βασιλική Μιχαλοπούλου, Αντώνης Παλαμάρης
Φωτογραφίες | Κατερίνα Βράτιτς, Μιχαήλ Ρίζος
Σχεδιασμός αφίσας | Βερονίκη Ευαγγελίδου
 
Ώρα έναρξης | 21:30
Doors Open: 21:00
Είσοδος | 8€
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ
ΜΥΡΤΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, Μυρτώ Βασιλείου, μετά από έναν επιτυχημένο χειμώνα στο Faust, έρχεται για το τελευταίο live της σεζόν την Παρασκευή 05 Μαΐου. Έχοντας κυκλοφορήσει και το δεύτερο της single με τίτλο «Θέλω κάτι», ένα αξέχαστο ντουέτο με τον Γιώργο Περρή σε μουσική Κώστα Τσίρκα και στίχους της σπουδαίας Λίνας Νικολακοπούλου, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με σημείο αναφοράς τον ήχο του επερχόμενου δίσκου της. Μαζί με τους συνεργάτες της παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με νέα και παλιότερα δικά της τραγούδια όπως «Το Καταφύγιο», «Το Μέσα μου Φως», την «Ανοιξιάτικη Μέρα», αλλά και τη «Φυλακή της Αντιγόνης» σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου. Στη μουσική τους διαδρομή «συναντούν» και διασκευάζουν σημαντικούς δημιουργούς όπως ο Μ. Λοΐζος, η Λ. Νικολακοπούλου κι ο Φ. Δεληβοριάς.
Συντελεστές:
Κώστας Τσίρκας: Καλλιτεχνική Επιμέλεια
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος: ενορχηστρώσεις
Γιώργος Καρδιανός (03/03) / Αλέξανδρος Δερμάνης (31/03): κιθάρες
Γιώργος Μπουλντής: μπάσο
Σωτήρης Μαυρονάσιος: τύμπανα
Φωτογραφία: Μαρίζα Καψαμπέλη
Μακέτα Αφίσας: Maturin
 
Ώρα έναρξης: 21:30
Doors Open: 21:00
Γενική είσοδος: 8€
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΪΟΥ
ΕΚΜΕΚ
Οι ΕΚΜΕΚ συνεχίζοντας τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους, δίνουν νέο ραντεβού στο ξεχωριστό Faust το Σάββατο 6 Μαϊου. Με ενέργεια απογειωτική και μόνη φιλοδοξία «να δούμε τους εαυτούς μας αλλιώς και να ενωθούν οι ψυχές μας», έρχονται να καταθέσουν κέφι, λαχτάρα και προσωπική αλήθεια. Χορός, τραγούδι, καρδιές ανοιχτές και έντονα συναισθήματα -όλα τα συναισθήματα- καταλήγουν σε μια γιορτή βασισμένη στο προσωπικό τους ρεπερτόριο και το «πείραγμα» τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών. Με το τελευταίο τους τραγούδι «Όνειρα» αλλά και νέες διασκευές οι ΕΚΜΕΚ δίνουν ραντεβού το Σάββατο 6 Μαΐου για ένα live αξέχαστο.
Ακούστε το νέο τους τραγούδι εδώ
Ώρα έναρξης: 22:00
Είσοδος: 9€
ΤΡΙΤΗ 9 & 23 ΜΑΪΟΥ
D-ΑΛΚ-ANCE
Τις Τρίτες 9 & 23 Μαΐου, οι Dalkance ανεβαίνουν στη σκηνή του Faust για δύο ακόμα θεότρελα live. Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, με το τρίο των υπέροχων μουσικών πολυεργαλείων του, τον Γρηγόρη Ελευθερίου στις κιθάρες και στα synths, τον Νίκο Λιάσκο στο μπάσο και το κοντραμπάσο και τον Κωνσταντίνο Τσιμπούκη στο μπουζούκι και στο μπαγλαμά παρουσιάζουν R n’ Β hits απ’ τα 00s, pop τραγούδια της 90s παιδικότητας μας, τη ροκ εφηβεία μας, ρεμπέτικα και λαϊκά απ’ όλες τις δεκαετίες γκρουβάτα, χορευτικά, ατμοσφαιρικά και… νταλκαδιάρικα. Σε συνδυασμό με αυτά, η μπάντα παρουσιάζει για πρώτη φορά και πρωτότυπο υλικό σε μουσική και στίχους του Κωνσταντίνου Μπιμπή. Πλήκτρα, beat, κιθάρες, μπουζούκια, μπαγλαμάδες, κοντραμπάσα και λουπαδόροι θα ταράξουν για ακόμη μία φορά τη σκηνή του Faust. Σε κάθε live μία guest έκπληξη θα έρχεται να συνομιλήσει με τη μπάντα για αυτό το βάσανο του νταλκά και να τραγουδήσει το δικό της πόνο.
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ & ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ
Τα δίδυμα αδέλφια Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, μετά τον εξαιρετικό δίσκο «Ρεμπώτικα», ανεβαίνουν στη σκηνή του Faust για ένα μοναδικό live.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η μουσική σκηνή του Faust υποδέχεται για δεύτερη φορά τον Νίκο Χριστόπουλο. Ο νέος τραγουδοποιός και οι Polite Blue, ένα συγκρότημα από φίλους μουσικούς, δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Faust. Συστήθηκε στο κοινό μέσα από το EP «Παράλληλο Σύμπαν», το οποίο αποτελεί την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία, ενώ ήδη είναι στα σκαριά το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο «Ενδιάμεσος Σταθμός».
 
Στη δεύτερη ζωντανή εμφάνιση στο Faust θα ακουστούν τραγούδια από το «Παράλληλο Σύμπαν» και, φυσικά, αρκετές νέες δημιουργίες, οι οποίες θα παιχτούν για πρώτη φορά σε full-band εκτελέσεις.Παράλληλα, οι Polite Blue διασκευάζουν αγαπημένα τραγούδια καλλιτεχνών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της ξεχωριστής τραγουδοποιίας του Νίκου Χριστόπουλου και προσκαλούν το κοινό σε μια all around μουσική περιπλάνηση σε ένα... «παράλληλο σύμπαν», στον κόσμο του απρόσωπου, εκεί που συναντάει κανείς σοφούς, επίβουλα τέρατα και φίλους ναυτικούς!
 
Παίζουν οι:
Μάριος Γλυτσός: Ηλ. κιθάρα
Ανδρέας Τσουβαλάς: Πιάνο
Γεωργία Μαρίνη: Βιολί
Νίκος Κονιόρδος: Μπάσο
Χρήστος Τσαπέλας: Ντραμς
 
Ενορχηστρώσεις: Polite Blue
Αφίσα: Νίκος Χριστόπουλος
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 & 27 ΜΑΪΟΥ

BLUEBALLS

Με ένα πρόγραμμα rock, funk, disco και ska διασκευών, με το ξεχωριστό τους ύφος, αλλά και δικά τους τραγούδια από τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει, υπόσχονται μία βραδιά γεμάτη wtf στιγμές, γέλιο, αλλά και ασταμάτητο χορό. Οι Blueballs δεν ακολουθούν κανόνες και σε προ(σ)καλούν να κάνεις το ίδιο.

Ώρα έναρξης: 22:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ

BABUSKA

Η Babuska είναι μία οκταμελής μπάντα που με την ενέργειά της δημιουργεί ένα μεθυστικό μουσικό υβρίδιο, με βάση τη reggae και με afro, latin και βαλκανικούς ήχους. Το κοινό παρασύρεται σε ένα φανταστικό ταξίδι, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση και από εκεί στη Ρωσία και στην Αφρική, φτάνοντας έως την Τζαμάικα και πίσω στα Βαλκάνια.

Ώρα έναρξης: 21:30

Είσοδος: 7€
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΪΟΥ
MARTZI FEELGOOD
Η Martzi Feelgood, μια νεοσύστατη επταμελής μπάντα που ξεσήκωσε το κοινό από τις πρώτες της εμφανίσεις, μας προσκαλεί για δεύτερη φορά στο Faust και τον κόσμο της funk μουσικής την Πέμπτη 18 Μαΐου. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους single "Payback Time" και ήδη από τις πρώτες τους εμφανίσεις, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με τον φρέσκο και γεμάτο ενέργεια ήχο τους. Διασκευές από την Funk, Soul, Disco και R&B δισκογραφία, καθώς και προσωπικές τους συνθέσεις δημιουργούν μια συναρπαστική set list που μας παρασύρει σε μια funky διάθεση. 
Μάρτζι Τρίκκα - φωνή
Χριστίνα Μπλιούμπα - φωνητικά
Γιάννης Καρυδογιάννης - κιθάρα
Θανάσης Μάντζαρης - πλήκτρα
Ρίντρα Ράντο - μπάσο
Τόμμυ Λύντς - σαξόφωνο
Δημήτρης Τσάρνος - τύμπανα
Κωνσταντίνος Δίκαρος - επιμέλεια ήχου
 
Νίκος Τσαούσης - επικοινωνία/management 
Μάνος Γεωργίου - φωτογραφία
 
Follow on instagram
Follow on YouTube 
 
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 8€
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΪΟΥ
AKYLAS & THE SOUCHELS
Ο Ακύλας Μυτιληναίος τα τελευταία δύο χρόνια κάνει αισθητή την παρουσία του στον  κόσμο του διαδικτύου. Το κοινό του στο TikTok τον παρακολουθεί μπροστά στην κάμερα να κάνει απενοχοποιημένες διασκευές και mash-up κομμάτια από την Τζούλια Αλεξανδράτου με Vance Joy και 'Ελλη Κοκκίνου σε La camisa negra.  Η μουσική του είναι μία σπάνια μείξη έντεχνου ροκ με ποπ και εντελώς queer. Ο Ακύλας τραγουδά συνήθως για το πώς επιβιώνει ένας εικοσάρης στην Αθήνα με φτηνό κρασί και καλή (ή κακή) παρέα. Ο Στέφανος Κοπανάκης στο μπάσο, ο Γιώργος Καζάντης σε φωνή/κιθάρα και ο Γιώργος Κοκοτσάκης στα ντραμς θα μας κάνουν να χορέψουμε Γαρμπή, Maneskin και Σωτηρία Μπέλλου στο ίδιο show. Το live αυτό είναι μια διαδρομή από τη μουσική των '50s έως και σήμερα. Το κορίτσι του Μάη συναντά τον Καρβέλα και η Παπαρίζου τους Abba. Η ψυχοτροπική φύση τους θα δράσει αμέσως στη ψυχούλα σου.
 
Ώρα έναρξης: 21:30
Είσοδος: 7€

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα