Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»

 

 

Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79

Τ: 210 36 42 540

INFOS : https://oly.gr/

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  «ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» 

 με "Viva Italia" και "Λιονέλλα"

Σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

 

Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» επιστρέφει δυναμικά με τρεις θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο του Κύκλου "Viva l'Italia!", με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθώς και με την εξαιρετικής καλλιτεχνικής σημασίας παρουσίαση της όπερας «Λιονέλλα» του Σπυρίδωνα-Φιλίσκου Σαμάρα σε συναυλιακή μορφή. 

ΚΥΚΛΟΣ: Viva l’Italia! ΘΕΑΤΡΟ

 

MEPHISTOPHELES

Ομάδα Anagoor

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 20:30

Η κολεκτίβα Anagoor, ιδιαίτερα γνωστή στο ιταλικό και ευρωπαϊκό κοινό, παρουσιάζει τρεις διαφορετικές παραστάσεις. Δανειζόμενη για τα έργα της εικόνες και σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού, επιχειρεί ένα ταξίδι στη συλλογική μνήμη. 

Με το όνομα του δαίμονα που έβαλε σε πειρασμό τον Φάουστ, Mephistopheles (Μεφιστοφελής), η ομάδα Anagoor παρουσιάζει σε βίντεο το υλικό που συλλέχθηκε μεταξύ 2012 και 2020: πρόκειται για τις εικόνες ενός ταξιδιού μέσα από τα δάκρυα του κόσμου, με ένα ηλεκτρονικό ζωντανό σετ από τον Mauro Martinuz. Ο Μεφιστοφελής (αυτός-που-μισεί-το φως σύμφωνα με μια πιθανή ελληνική ετυμολογία) είναι μια μεγάλη περιήγηση στις σκοτεινές περιοχές του σύμπαντος, εκεί από όπου πηγάζουν το σκοτάδι και τα βάσανα των γενεών. Στο κέντρο αυτού του ταξιδιού η σχέση του ανθρώπου με τη φύση, τον έρωτα, τον χρόνο, την τεχνική και το απόλυτο, το αδύνατο. Ο τεράστιος αριθμός αδημοσίευτων εικόνων βρίσκει τη σύνθεσή του σε αυτήν την πτήση και την πτώση, υπό τη μορφή μιας πρωτότυπης ακουστικής και οπτικής εμπειρίας.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Simone Derai

Μουσική και live set: Mauro Martinuz

Μοντάζ: Simone Derai

Φωτογραφία: Giulio Favotto

Βοηθός σκηνοθέτη: Marco Menegoni

Γυρίσματα: Giulio Favotto, Simone Derai, Marco Menegoni

Οργανωτικός συντονισμός: Annalisa Grisi

Διαχείριση και προώθηση: Michele Mele

Εκτέλεση παραγωγής Centrale Fies / Laura Rizzo, Stefania Santoni

Παραγωγή Anagoor 2020

Συμπαραγωγή Kunstfest Weimar*, Theater an der Ruhr**, Fondazione Donnaregina per le arti contemporanee / Museo Madre***, Centrale Fies, Operaestate Festival Veneto.

Σε συνεργασία με φορείς και φεστιβάλ της Καμπανίας, της Νάπολης, τη Βίλα Parco Bolasco και το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.

*Με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προστασίας του φυσικού πλούτου της Θουριγγίας 

**Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας 

*** Χρηματοδοτείται από την POC Regione Campania 2014-2020. 

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

 

Γενική είσοδος: €5

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ 

ΚΥΚΛΟΣ: Viva l’Italia! ΘΕΑΤΡΟ

 

RIVELAZIONE

Ομάδα Anagoor

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 20:30

Αποκάλυψη: επτά διαλογισμοί γύρω από τον Giorgione. 

Η περφόρμανς «Αποκάλυψη: επτά διαλογισμοί γύρω από τον Giorgione» παρουσιάζει στο κοινό έναν (σχεδόν) αδημοσίευτο και (σχεδόν) αιρετικό Giorgione. Καθώς δεν είναι δυνατή η ανίχνευση μιας βιογραφίας του Giorgione, ένας αφηγητής, μπροστά σε δύο οθόνες, αφηγείται μέσω λέξεων, εγγράφων, ποιητικών στίχων και εικόνων των έργων του ζωγράφου από το Castelfranco, θραύσματα της Βενετίας στις αρχές του δέκατου πέμπτου και του δέκατου έκτου αιώνα. Η ιστορία του παρελθόντος ενσαρκώνεται και αναδύεται ξανά με διαφορετικούς τρόπους (και παρόλα αυτά συνεκτικούς) για να συνθέσει την ιστορία του παρόντος.

Με τον Marco Menegoni

Δραματουργία: Laura Curino, Simone Derai

Βίντεο: Simone Derai, Moreno Callegari

Σχεδιασμός ήχου: Mauro Martinuz

Σκηνοθεσία: Simone Derai

Παραγωγή Anagoor 2009

Συμπαραγωγή Operaestate Festival Veneto, Centrale Fies

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

Γενική είσοδος: €5

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ 

ΚΥΚΛΟΣ: Viva l’Italia! ΘΕΑΤΡΟ

 

L’ITALIANO È LADRO : Pier Paolo Pasolini

Ομάδα Anagoor

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 20:30

Το έργο είναι στην πραγματικότητα ένα παζολίνιο ποιητικό κείμενο, ελάχιστα γνωστό, αλλά με εκρηκτική εκφραστική δύναμη, ένα ημιτελές έργο βγαλμένο από το εργαστήριο του συγγραφέα. Ένα κράμα λόγου και εικόνας, ήχου και πόνου, μια έκφραση της εξουσίας και των τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι υποκύπτουν σε αυτήν με τον εμβληματικό τίτλο «O Ιταλός είναι κλέφτης». Εδώ, η φωνή και η ποιητική γλώσσα, συνοδευόμενα από ένα σάουντρακ, φτάνουν στο κοινό σε όλο το συμβολικό τους εύρος, σε ένα επιθετικό, ακόμη και ανησυχητικό κρεσέντο.

Φωνές: Luca Altavilla, Marco Menegoni

Μεσολάβηση: Lisa Gasparotto

Σχεδιασμόςήχου: Mauro Martinuz

Σκηνοθεσία: Simone Derai

Παραγωγή:

Anagoor 2016

Συμπαραγωγή:

Stanze 2016, Centrale Fies

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

Γενική είσοδος €5

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΛΙΟΝΕΛΛΑ

Όπερα σε τρεις πράξεις (σε συναυλιακή μορφή)    

Σπυρίδων-Φιλίσκος Σαμάρας

Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΪΟΥ στις 20:00

LIONELLA

Η μουσικολογική σκαπάνη του Βύρωνα Φιδετζή φέρνει στο φως άλλο ένα σπουδαίο έργο της ελληνικής μουσικής. Γραμμένη στα τέλη περίπου της πρώτης και εκρηκτικής συνθετικής περιόδου του Κερκυραίου μουσουργού Σπύρου Σαμάρα, η «Λιονέλλα» παρουσιάστηκε την άνοιξη του 1891 στην Σκάλα του Μιλάνο. Μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα δεν υπήρχε καμία πρόσβαση στο συγκεκριμένο έργο, με εξαίρεση τη μικρή «Ουγγρική Ραψωδία». Τη νέα ενορχήστρωση πραγματοποίησε ο Βύρων Φιδετζής το 2021, με βάση το σπαρτίτo της «Λιονέλλα», το οποίο μοιάζει να είναι το μόνο που διεσώθη στο πέρασμα των χρόνων. 

Η όπερα αναφέρεται στο πάθος του Ούγγρου ευγενή και αξιωματικού του στρατού, Αντόρ, για τον τζόγο. Αυτό το πάθος κερδίζει ακόμα και τον έρωτά του για τη Λιονέλλα, μια νεαρή, όμορφη τσιγγάνα, που λόγω της μεγάλης της αγάπης για τον Αντόρ απαρνήθηκε την οικογένειά της και τη φυλή της. 

 

Μουσική διεύθυνση / Νέα ενορχήστρωση: Βύρων Φιδετζής

Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου

Διδασκαλία Χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Βεζύρογλου

Ψηφιακή καταγραφή μουσικού κειμένου: Λουίζα Αντύπα

 

Λιονέλλα: Άννα Στυλιανάκη

Αντόρ: Δημήτρης Πακσόγλου

Έρικ: Χρήστος Κεχρής

Ελίας / Μαύρη μάσκα: Χάρης Ανδριανός

Βάικ: Χριστόφορος Σταμπόγλης

 

Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €20, €25, €35

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.ticketservices.gr/el/theatro-olympia/

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

e-mail: info@ticketservices.gr

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

Press Office - Olympia :  press.olympia@oly.gr

Contacts : 

Μελπομένη Μαραγκίδου +30 6936966560

Christina Mavridis +30 6988633271  

Τ: 2103642540

Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα