ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΜΠΟΥΤΟΣ | «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΣ | Μεταβολή | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ

 


Τη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Μετρονόμος, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Δαμιανού Πάντα, με τίτλο «Μεταβολή», μια συλλογή διηγημάτων που μας αποκαλύπτει μια διαφορετική πτυχή της καλλιτεχνικής προσωπικότητας του συνθέτη και συγγραφέα.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3Hii8je

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου , συγγραφέας

Κώστας Φασουλάς, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός

Αλεξάνδρα Χριστακάκη , δημοσιογράφος, παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ της εκπομπής «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια».

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Καζάκου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μίνα Μαύρου, εκδότρια mousikogramma.gr

Η βραδιά θα κλείσει με τον Δαμιανό Πάντα στο πιάνο να υποδέχεται τον Βασίλη Γισδάκη, την Ερωφίλη και την Γεωργία Νταγάκη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του συνθέτη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μεταβολή σημαίνει μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Όχι απαραίτητα πάντα προς το καλύτερο. Θα μπορούσε να είναι η «αθρόα μεταβολή  από νίκης είς ήτταν.» Και το ανάποδο. Η νίκη από

 

την ήττα απέχουν ένα βλέμμα. Από ποια μεριά κοιτάζεις τα πράγματα και πότε ακριβώς επιλέγεις να στρέψεις το κεφάλι σου. Είτε προς την πλευρά του νικημένου, είτε του νικητή. Τότε τα βλέπεις όλα διαφορετικά. Αυτή η ιδέα με κινητοποίησε να γράψω αυτό το βιβλίο.

Εννέα ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, με προτερήματα κι ελαττώματα όπως όλοι μας και που θα μπορούσαν να είναι οι γείτονες μας, οι φίλοι μας, εμείς, εσείς, ο καθένας μας. Μέχρι την στιγμή που στην φαινομενικά ήσυχη ζωή τους συμβαίνει ένα γεγονός, ασήμαντο ή σημαντικό – δεν έχει σημασία. Για πρώτη φορά καλούνται να επανεξετάσουν όλα όσα μέχρι τότε σχεδόν τυφλά κι άκριτα πίστευαν και ν’ αναμετρηθούν με τους κρυμμένους φόβους τους. Με τον έρωτα, την ιδεολογία, την ηθική, την ζωή και τον θάνατο, το διαφορετικό, το τέρας.  Κυρίως όμως με τον εαυτό τους.

Μεταβολή σημαίνει μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη. Αλλαγή. Μια στιγμιαία απόφαση, ένα γύρισμα του κεφαλιού δεξιά ή αριστερά, μια ενστικτώδης στροφή για να το βάλουμε στα πόδια τρέχοντας ή για να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Συναινείς ή αντιστέκεσαι; Την κρίσιμη στιγμή γινόμαστε συνένοχοι ή επαναστάτες;  Το σημείο μηδέν που δεν καθορίζει μόνο την υπόλοιπη ζωή  μας αλλά καθορίζει ποιοι πραγματικά είμαστε.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από 5 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική και το κλασσικό πιάνο όπου και πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με Αριστείο και Πρώτο Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης  από το Εθνικό Ωδείο, με καθηγήτρια την Μυρτώ Μαυρίκου.

Παράλληλα, τελειώνει τα Ανώτερα Θεωρητικά μαθήματα και παίρνει τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης

και Φούγκας με Άριστα και ειδική μνεία για να συνεχίσει μαθήματα Σύνθεσης κι Ενορχήστρωσης στο

Royal College of Music του Λονδίνου. Ο κύκλος των σπουδών του ολοκληρώνεται με το Δίπλωμα

Σύνθεσης και το Δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας DipLCM από το London College of Music.

Το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Της ημέρας τα

σκοτάδια» με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη και τον Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε και την δεύτερη

δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Στα λόγια η ψυχή» με ερμηνεύτρια την Ερωφίλη. Από το 2015 πραγματοποιεί πλήθος συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".