Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράταση παραστάσεων έως 28 Μαΐου: "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" | θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου


 







Θέατρο Άλφα  Ληναίος-Φωτίου

2ος χρόνος

 

Θέλω να σου κρατάω το χέρι

(I want to hold your hand)

του Τάσου Ιορδανίδη

 

Παράταση παραστάσεων έως 28 Μαΐου 2023 


1046.jpg


🎞️ Video (στιγμιότυπα παράστασης): https://youtu.be/k1BDUE91OEI


Official trailer: https://www.youtube.com/watch?v=87Fjgn8E6rc 


 

 

Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι).

Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση στον Τάσο Ιορδανίδη για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που αγαπήθηκε πολύ, την περσινή χειμερινή θεατρική περίοδο, από το Αθηναϊκό κοινό.

 

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου ως «παράνομοι» εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους.

To σκηνικό ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Και οι δυο τους. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας ή-αν προτιμάτε-ένας άντρας και μια γυναίκα, σ´ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer.

Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τουςΈχουν κάνει και οι δύο λάθη.


Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι.

Θα τα καταφέρουν;

Μια παράσταση που όπως επεσήμαναν οι κριτικοί, βγαίνει από την καθημερινότητα όλων μας .

 

Ο Τάσος Ιορδανίδης για το έργο του:

«Μία νύχτα στην καραντίνα. H Θάλεια Ματίκα ξενυχτούσε μαζί μου. Σιγοτραγουδώντας για να μην ξυπνήσουμε τα παιδιά μας αποφασίσαμε να μιλήσουμε για όλα όσα αποτελούν την καθημερινότητα που μας κυνηγά, μας κάνει ευτυχισμένους και που εν τέλει είναι η ζωή μας.

Λίγες ώρες μετά βρέθηκα να γράφω ασταμάτητα. Αφορμή τα 14 χρόνια συμβίωσης με τη Θάλεια, οι γέννες των παιδιών μας, η κοινή μας επαγγελματική ζωή, οι ώρες στο σπίτι. Το έργο περιλαμβάνει πολλά δραματοποιημένα βιογραφικά στοιχεία. Για πράγματα που έχουμε βιώσει, για πράγματα που έχω παρατηρήσει, για κάποιες προσωπικές εμπειρίες ζωής. Για τη συμβίωση. Για τον έρωτα. Για την κοινή πορεία. Για τα προβλήματα. Για τις αμφισβητήσεις. Για τις ανάγκες, τον σεβασμό, την απόγνωση, την αγάπη, την έννοια της συντροφικότητας.

Εύχομαι το κοινό αποτέλεσμα να μην απογοητεύσει κανέναν θεατή».



Ταυτότητα παράστασης

«Θέλω να σου κρατάω το χέρι» του Τάσου Ιορδανίδη
Σκηνοθεσία
, μουσική επιμέλεια: Θάλεια Ματίκα

Σκηνικά, κοστούμια: Ηλένια Δουλαδήρη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης (2021-22), Ελίνα Γιουνανλή (2022-23)

Official Trailer: Jaco and the Magic beans

Video (Στιγμιότυπα παράστασης): Liccorice Pizza

Σχεδιασμός ήχου: Στέφανος Κεραμίδας

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καρτσαφλέκη

Επικοινωνία θεάτρου: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου Art Ensemble

Διεύθυνση θεάτρου: Μανώλης Φραγκάκης

 

Παίζουν: Τάσος Ιορδανίδης - Θάλεια Ματίκα

 

Πληροφορίες

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ - ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00


Παράταση παραστάσεων έως 28 Μαΐου 2023 

 

Διάρκεια παράστασης: 90’

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ(ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.grhttps://www.viva.gr/tickets/theater/alfa/thelo-na-sou-kratao-to-cheri/ 
και τηλεφωνικές κρατήσεις
 στο ταμείο του θεάτρου: 210-5201828 

 


✏️Έγραψαν για την παράσταση:

«Ως ηθοποιός ο Ιορδανίδης, πατώντας επάνω στον ρόλο που πριν λίγα χρόνια αποτέλεσε τη μεγάλη του προσωπική επιτυχία στον «Πατέρα» του Στρίντμπεργκ… παραθέτει μια μετεφηβική ευαισθησία που συγκινεί.

Δίπλα του, η Θάλεια Ματίκα συμπρωταγωνιστεί συμπληρώνοντας με την καθάρια ερμηνεία της μια παράσταση συγκρουσιακή, ώρες-ώρες σπαραχτική αλλά καθόλου μελό.

Το «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» είναι μια γενναιόδωρη συναισθηματικά παράσταση, έχοντας επιστρατεύσει όλα τα αναγκαία εργαλεία μιας σύμβασης μεταξύ θεατών και πρωταγωνιστών. Καιρό είχαμε να δούμε ένα ζευγάρι στη ζωή και στη σκηνή να παρουσιάζει ένα τόσο ζωντανό θέαμα που να συνομιλεί τόσο πετυχημένα με την πλατεία.»

Χρήστος Παρίδης - Lifo

 

«Το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" έχει τη δική του οντότητα, είναι ένα αυτοτελές, ολοκληρωμένο έργο, που μπορεί να ερμηνευτεί από οποιοδήποτε δίδυμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα, ζευγάρι στη ζωή και στη σκηνή, μοιράζονται ισόποσα τους ρόλους, ερμηνεύοντας τα δύο πρόσωπα και υπογράφοντας την παράσταση και ως καλλιτεχνικοί συντελεστές, ο μεν ως συγγραφέας, η δε ως σκηνοθέτις. Η χημεία μεταξύ τους είναι αυτονόητη και το κείμενο προκύπτει αβίαστα, ενώ σε σκηνοθετικό επίπεδο η Ματίκα έχει οργανώσει τα ημιτόνια, τα ξεσπάσματα και τις εσωτερικεύσεις του κειμένου με επιτυχία, επιμελούμενη και τις μουσικές επιλογές.»

Τώνια Καράογλου Αθηνόραμα

 

«Ιορδανίδης,Ματίκα δίνουν μαθήματα ερμηνείας...»

Νόρα Ράλλη - Εφημερίδα των Συντακτών

 

«Ο Τάσος Ιορδανίδης γράφει και δεν προσπαθεί ούτε αυτιά να χαϊδέψει, ούτε να ωραιοποιήσει καταστάσεις ούτε να δώσει συγχωροχάρτια σ ένα γλυκανάλατο happy end. Μέσα από ένα ευφυές εγκεφαλικό παιχνίδι, θέτει αντιμέτωπους τους δύο ήρωές του στην “ουδέτερη ζώνη” ενός ξενοδοχείου ημιδιαμονής, τους απογυμνώνει από τους ρόλους τους και επιχειρεί να “βγάλει” από μέσα τους αλήθειες με στόχο να βρει τους συνεκτικούς τους ιστούς.Η σκηνοθετική ματιά τηςΘάλειας Ματίκα είναι ευαίσθητη και ταυτόχρονα ρεαλιστική.

Η ερμηνευτική χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου αξιοπρόσεκτη. Οι δονήσεις που προκαλούν μέσα από τους διαλόγους τους, από τον τρόπο που κινούνται, αλλά και που επικοινωνούν σωματικά, δυνατές. […]

Συμπέρασμα: Ένα φρέσκο θεατρικό έργο που κάνει ανατομία στις σύγχρονες σχέσεις και σίγουρα αξίζει να δείτε, αφενός μεν γιατί εμβαθύνει στην ουσία τους, αφετέρου δε για την εξαιρετική χημεία των δύο πρωταγωνιστών. Το θέατρο Αλφα/ Ληναίος-Φωτίου, του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο Τάσος Ιορδανίδης σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, μπαίνει στη νέα του εποχή με τον καλύτερο τρόπο.»

Γεωργία Οικονόμου - News24.7

 

«Μια θεατρική παράσταση που αξίζει να δείτε, αφενός μεν για το ισχυρό νόημα που κρύβεται μέσα στο κείμενο, αφετέρου δε για την εκπληκτική χημεία και ερμηνεία του πρωταγωνιστικού διδύμου.»

Αγγελική Κατσίκα - monopoli

 

«Μια παράσταση ανθρώπινη που αντανακλά τις φυγές και τα άλλοθι των σύγχρονων ζευγαριών επάνα στις λείες και στιλπνές επιφάνειες των μικρών παράνομων ξενοδοχείων.»

Βασίλης Κοκκώνης - FREESUNDAY

 

«Η Ματίκα και ο Ιορδανίδης, μας συγκίνησαν, μας έκαναν να “μας” αναγνωρίσουμε μυστικά, να αισθανθούμε τρυφερά, να νιώσουμε μνήμες μας να ξαναζωντανεύουν. Και να δούμε μια παράσταση που αγαπήσαμε.»

Μελίνα Αδαμοπούλο - youfly

 

«Αν ο Χάρολντ Πίντερ χρειάστηκε να επιστρατεύσει το παράλογο για να µιλήσει σχετικά µε τις συζυγικές και εξωσυζυγικές σχέσεις, την ερωτική απιστία ή την ερωτική αναγκαιότητα, τον αρχέγονο αγώνα εξισορρόπησης της σχέσης των φύλων ή την ικανοποίηση ερωτικών φαντασιώσεων και αναζητήσεων, ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα, πατώντας δηµιουργικά ακριβώς πάνω σε αυτή την πιντερική θεµατολογία, επανατοποθέτησαν όλη αυτή την προβληµατική σε µια απροσχηµάτιστη πραγµατικότητα. Σύγχρονη µόνο; Οχι, πάντα διαχρονική. Όµως σε αυτό που φάνηκαν ευφυώς ευρηµατικοί είναι το γεγονός πως επαναδιατύπωσαν στη σκηνή του Αλφα µε ρεαλιστικούς πλέον όρους την έννοια της ροµαντικής κοµεντί

Κώστας Β.Ζήσης- Documento

 

«Αυτό το έργο παρακολουθήσαμε (και ανταλλάσαμε κλεφτές και εννίοτε ευθείες ματιές με την σύζυγο μου). Και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Ξεχωρίζει για την ειλικρίνεια του, για τον αυθορμητισμό του, για τις αλήθειες που εκφράζονται από τον Τάσο και την Θάλεια που ερμηνεύουν και προβάλουν από κει πάνω απ’ το θεατρικό σανίδι όλα αυτά που η σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού, άμεσα ή έμμεσα και χωρίς πολλές περιστροφές μπορεί να βιώσει.

Και βέβαια είναι τόσο καλές οι ερμηνείες τους, όπως και η σκηνοθετική ματιά της Θάλειας Ματίκα, που δεν σου αφήνουν περιθώρια να ”ξεφύγεις”, να νοιώσεις ότι βλέπεις, απλώς, ένα θεατρικό έργο διάρκειας 90 λεπτών. Η αμεσότητα του σε ”κρατάει” σε ένταση, σε εγρήγορση, αλλά και με το μεγάλο ”ατού” του. Που  είναι η δράση και η αντίδραση του. Τίποτα δεν σε προϊδεάζει. Τίποτα δεν μπορείς να υποψιαστείς για το που θα καταλήξει αυτή η θεατρική συνθήκη των συναντήσεων ενός άντρα και μιας γυναίκας σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Ούτε να προβλέψεις καν, την συνέχεια, πόσο μάλλον το απρόσμενο τέλος. Ή και αν κάτι υποψιαστείς, καθόλου σίγουρος δεν είσαι! Σημαντικό στοιχείο για την ποιότητα και την ορθή προβολή ενός θεατρικού έργου, όσο και για την οξυδέρκεια του συγγραφέα του. Εν προκειμένω, του Τάσου Ιορδανίδη.»

Γιάννης Γαβρίλης - reformer

 

«Δύο εκπληκτικοί ηθοποιοί που αρέσκονται να αναμετριούνται με διαφορετικούς ρόλους.
Η παράσταση είναι μεγάλη και προσωπική «περιουσία» για τον Τάσο Ιορδανίδη και τη Θάλεια Ματίκα, αλλά και για όσους τη δουν.
»

Παναγιώτης Μουλόπουλος - theaternow

 

«ΔΥΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ Physique (σημαντικό αυτό στη ρεαλιστική ηθογραφία). Ήταν όλα τέλεια και παρασύρθηκα κι εγώ να κλαίω ενώ δεν είμαι παντρεμένος και δεν σκοπεύω να ξαναπαντρευτώ μετά το τελευταίο διαζύγιό μου. Αυτή είναι η μεγάλη θεατρική επιτυχία: να κινητοποιεί την ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ακόμα κι όταν ΔΕΝ σε αφορά το επί σκηνής θέμα.Δείτε αυτή την παράσταση αν θέλετε να σώσετε τον γάμο ή τον δεσμό σας. […] Δεν σας προδίδω το τέλος αυτής της καλοδομημένης αστικής κομεντί με στοιχεία νεομπαρόκ και ψυχολογικού θρίλερ.»

Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, Επισκέπτης Καθηγητής Θεατρικής Κριτικής στο ΕΚΠΑ - grafei.wordpress

 

«Δεν νομίζω πως χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Ήδη έγραψα πάρα πολλά. Σε τέτοιες παραστάσεις, το μόνο που θα έπρεπε να γράφω είναι «Ακόμα κάθεστε; Τι περιμένετε»; Ανεπιφύλακτα προτείνεται σαν μια από τις καλύτερες προτάσεις της σεζόν.»

Νάσος Κόνιτσας - Noizy

 

«Μια αληθινή παράσταση βγαλμένη μέσα από την ίδια τη ζωή, που προτείνεται και δεν πρέπει να χάσει κανείς!»

Έλενα Γαζγαλή - All4fun

 

«Οι ερμηνείες των Ματίκα - Ιορδανίδη, ισορροπούν προσεκτικά ανάμεσα στις συναισθηματικές μεταπτώσεις και αποκαλύπτουν μια βαθειά εσωτερική κατάθεση ανησυχιών και βιωμάτων με αλληλοϋποστήριξη τόσο στην καλλιτεχνική όσο και στην προσωπική προσπάθεια που απαιτεί το ανέβασμα της παράστασης.

Με εξόφθαλμη επιρροή από Πίντερ και -γιατί όχι- Μπέργκμαν, ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα συνδημιουργούν μία σκηνική πραγματικότητα, δυνατή σε σχετικότητα με τη ρεαλιστική και παντοδύναμη καθημερινότητα. […]

Μία άρτια και ταυτόχρονα συγκινητική παράσταση, ιδανική για ζευγάρια αλλά και για θεατές που αναζητούν μία ενδεικτική ιστορία που μοιάζει με τη δική τους ή και των γονιών τους και αναδεικνύει τη σημασία της συμπόρευσης στις ανθρώπινες σχέσεις.»

Ραφαέλα Χαμπίπη - theatromania

 

«Πραγματικά αν αξίζει να παρακολουθήσεις κάποια θεατρική παράσταση φέτος και να ξεχαστείς για δυο ώρες, τι καλύτερο από την συγκεκριμένη παράσταση;»

Χρήστος Γκόγκος - Youfly

 

«Τα όσα συμβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου «Άλφα» είναι η αποθέωση της απλότητας, του συναισθήματος και του καθημερινού -ιερού- αγώνα. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα έχουν δημιουργήσει κάτι χειροποίητο, κάτι που σε αγγίζει στην καρδιά, κάτι κοινό και μοναδικό την ίδια στιγμή. Η χημεία των Ιορδανίδη, Ματίκα είναι εκπληκτική..»

Αλέξανδρος Στεργιόπουλος – Gazetta

 

«Ένα έργο που σε γεμίζει απορίες, σου δίνει τροφή για σκέψη και στο τέλος βλέπεις πάνω στη σκηνή, να παίρνουν μορφή οι σκέψεις σου , όχι όμως μόνο οι δικές σου! Μαζί και σκέψεις του ανθρώπου που έχεις επιλέξει στη ζωή σου…»

Εύα Μ.Βλάχου - Peopleofart

 

«Τοποθετημένο σε ένα αγεωγράφητο και ανώνυμο σύμπαν, σημερινό αλλά και βαθιά διαχρονικό, το κείμενο του Τάσου Ιορδανίδη αποτελεί μια σύγχρονη, φρέσκια αλλά και οικουμενική σπουδή στον γάμο, τον έρωτα και τη συνύπαρξη...Η Θάλεια Ματίκα, από την πρωτη κιόλας στιγμή που εισβάλλει στη σκηνή, δίνει το στίγμα της δυναμικής ερμηνείας που θα ακολουθήσει...Το κλικ στην ερμηνεία του Ιορδανίδη,τη στιγμή που χτυπά στο τηλέφωνο και μιλά στον 8χρονο γιο του θα μου μείνει αξέχαστο.»

Μάνος Θηραίος – Urbanlife  

 

«Στο θέατρο Άλφα είδαμε ένα σύγχρονο θεατρικό έργο, απόλυτα εναρμονισμένο στις συνθήκες και τη νοοτροπία της εποχής μας. […]

Το κείμενο του Τάσου Ιορδανίδη έχει μια αφοπλιστική ειλικρίνεια που δεν γίνεται να σε αφήσει αδιάφορο. Χρησιμοποιεί τη μέθοδο της δράσης- αντίδρασης στο λόγο του παρασύροντας το θεατή σε ένα συνοθύλευμα συναισθημάτων και κάνοντάς τον ξεκάθαρα να ταυτιστεί με τους δυο ήρωες του έργου.

Υποκριτικά, το αποτέλεσμα δικαιώνει το πρωταγωνιστικό δίδυμο αφού η χημεία τους επί σκηνής αλλά και γενικότερα (αφού είναι ζευγάρι και στη ζωή) είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι σιωπές τους είναι εκκωφαντικές με το κλίμα να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα και οι ειλικρινείς τους εντάσεις αντικατοπτρίζουν την επιθυμία τους για το μαζί, για την ουσία μιας σχέσης που δεν είναι άλλη από την συντροφικότητα και την κατανόηση των αναγκών του ζευγαριού. Θερμά συγχαρητήρια και στους δύο!

Μαριάντζελα Ψωμαδέλλη – radioalchemy.net

 

«Ο Τάσος Ιορδανίδης, αναντίρρητα, είναι ένας από τους καλύτερους Ηθοποιούς της γενιάς του.

Έγραψε ένα θεατρικό έργο που αφορά σχεδόν τους πάντες με συναίσθημα, χιούμορ, ενσυναίσθηση και ειλικρίνεια σαν ένα παιδί που θέλει να τα πει όλα σε μία πρόταση

Η Θάλεια Ματίκα έχω την αίσθηση ότι σκηνοθετεί με την ματιά, την υπομονή και την προσήλωση ενός Αρχιτέκτονα, τόσο καθαρές και ευδιάκριτες είναι οι γραμμές ή οι ράγες -αν προτιμάται- που κινούνται οι Ηθοποιοί. Σκηνοθετεί ευφυώς, ενδοσκοπικά και με προσήλωση στο κείμενο· υπηρετεί το κείμενο, δεν θέλει να το υπερβεί, δεν επιδιώκει να το αφομοιώσει, αλλά, να την αφομοιώσει και το πραγματώνει εξαιρετικά -συμπεριλαμβανομένης και της μουσικής επιμέλειας-! 

[…] Μόνο καλά έχω να καταθέσω για αυτήν τη σύμπραξη. Έχουν μέτρο, ρυθμό, συναίσθημα, αλήθεια, πάθος, νοιάξιμο και υποκριτική ωρίμανση! Τί άλλο να ζητήσει κανείς από ένα θεατρικό -και όχι μόνο- ζευγάρι;»

Νίκος Ανδρείος - nikosandreios.com 

 

«Ακολουθώντας αντίθετες πορείες οι δύο πρωταγωνιστές αποκαλύπτουν σταδιακά το παρελθόν τους, έρχονται πιο κοντά, αφήνουν το συναίσθημα να γεμίσει τα κενά τους, οδηγώντας σε νέα αδιέξοδα με τις εκρήξεις του ενός να συναντούν την ηρεμία του άλλου ως κυματοθραύστη, μέχρι τα κύματα να αλλάξουν κατεύθυνση και τα πρόσωπα να ανταλλάξουν ρόλους. Ένα ερωτικό παιχνίδι εξομολογήσεων, που μετατρέπεται σε παιχνίδι με τη φωτιά, φέρνοντας στην επιφάνεια ενδόμυχες σκέψεις και αλήθειες, που δύσκολα λέγονται. […] Πολύ καλή η χημεία των ηθοποιών, που είναι έκδηλη και στην αρμονική "συνύπαρξη" σκηνοθεσίας και κειμένου, ενώ εξίσου ενδιαφέρουσες και οι μουσικές επιλογές με το "In your room" των Depeche Mode να δίνει τον τόνο, έχοντας τις σιωπές των πρωταγωνιστών να αποδεικνύονται το ίδιο σημαντικές με τους διαλόγους τους.»

Νίκος Πράσσος - Paspartou

 

«Η παράσταση με τίτλο Θέλω να σου κρατάω το χέρι, θέλει να είναι ξεχωριστή. Δεν είναι μόνο ο τίτλος της, που είναι και τίτλος τραγουδιού των Beatles. Ούτε το ότι οι πρωταγωνιστές είναι όντως μαζί και στη ζωή. Ούτε το ότι εις εκ των δύο είναι ο δημιουργός της (Τάσος Ιορδανίδης) και η συμπρωταγωνίστριά του (Θάλεια Ματίκα) είναι, εκτός από σύντροφός του στη ζωή, και η πηγή έμπνευσής του για το έργο. Το κυριότερο είναι ίσως ο τρόπος που η παράσταση προσεγγίζει τον έρωτα. Τον έρωτα όχι τη στιγμή που γεννιέται. Ούτε καν τη στιγμή που πεθαίνει ακαριαία, μετά από μια ξαφνική απογοήτευση ή ένα τετελεσμένο. Όχι. Το Θέλω να σου κρατάω το χέρι” πραγματεύεται τον έρωτα που πεθαίνει. Σιγά σιγά, χωρίς να το καταλάβουμε.»

Γιώργος Χατζηλάμπρου Beasty

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι