Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το 10 Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει | 25 - 30 Αυγούστου 2022 | Μέθανα - Γαλατάς - Ύδρα - Πόρος

 

10 Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

25 - 30  Αυγούστου 2022

Μέθανα - Γαλατάς - Ύδρα - Πόρος

 

Η διεθνής συνάντηση διακεκριμένων μουσικών στα νησιά του Σαρωνικού επιστρέφει!

 


Μετά από μια επιβεβλημένη απουσία δύο ετών, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές Γιάννης Αγρανιώτης και Francis Kefford είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν την 10η διοργάνωση του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Αυτός ο ξεχωριστός μουσικός θεσμός στο ελληνικό πολιτιστικό τοπίο προσκαλεί για άλλη μια φορά διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο που θα ερμηνεύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της φιλολογίας της μουσικής δωματίου.

Από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου 2022, οι λάτρεις της μουσικής και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εκτιμήσουν ένα πρόγραμμα πέντε συναυλιών μουσικής δωματίου με αναγνωρισμένες ερμηνείες έργων των Μπραμς, Μότσαρτ, Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Σούμαν. Το σύνολο σολίστ και διακεκριμένων μουσικών από όλη την Ευρώπη θα εμφανιστεί στην Ύδρα, τον Γαλατά, τον Πόρο και στο Θέατρο Καμένης Χώρας στα Μέθανα.

Στο Leondari Ensemble θα συμμετάσχουν τρεις διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν για πρώτη φορά: ο κλαρινετίστας Sergio Pires (PT) και η βιολονίστρια Katherine Gowers (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι και οι δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Μαζί τους θα είναι και ο διακεκριμένος Έλληνας βιολοντσελίστας, Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος. Γνώριμα πρόσωπα θα είναι τα πολυαγαπημένα μέλη του συνόλου, οι μουσικοί Julian Arp (βιολοντσέλο) Bogdan Bozovic (βιολί) και Caspar Frantz (πιάνο), οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ το 2011.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία από τα πιο σημαντικά και γοητευτικά έργα μουσικής δωματίου. Τα Κουιντέτα με κλαρινέτο των Johannes Brahms και W.A. Mozart και το Κουιντέτο Εγχόρδων, D. 956 του Franz Schubert είναι όλα έργα που ολοκληρώθηκαν κοντά στο τέλος της ζωής των συνθετών. Οι δάσκαλοι στο απόγειο των δυνάμεών τους δημιουργούν την αίσθηση νοσταλγικής ονειροπόλησης, ελπίδας, απώλειας, αγάπης και πάνω απ 'όλα της δύναμης της μουσικής  να θεραπεύει.

Τα έργα αυτά θα συμπληρωθούν από το σημαντικό Τρίο με Πιάνο op.65 του Antonin Dvorak, καθώς και από δύο ποιητικά έργα του  γερμανικού ρομαντισμού για κλαρινέτο: τη Σονάτα σε Φα ελάσσονα, Op.120, No. 1 του Johannes Brahms, γραμμένα στην ίδια, τελευταία περίοδο δημιουργικής ζέσης με το κουιντέτο· και το Fantasiestücke, Op.73 του Robert Schumann, ενός σημαντικού προδρόμου των έργων του ύστερου Μπραμς.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι το καλλιτεχνικό σπίτι του Leondari Ensemble, μιας ομάδας μουσικών, φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που μοιράζονται ένα πάθος για τη μουσική δωματίου και μια ένθερμη αγάπη για την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθανών. Οι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ηρακλή Κοντού, στη μνήμη της συζύγου του, Τερέζας Κοντού, λάτρης της μουσικής. Η υποστήριξη της Raycap από την έναρξη του Φεστιβάλ ήταν πραγματικά ζωτικής σημασίας και απαραίτητη.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022, 21:00

ΥΔΡΑ

 

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Therese Kontos.

 

Σονάτα σε φα ελάσσονα για Κλαρινέτο & Πιάνο, Op. 120, No. 1   J. Brahms

Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Caspar Frantz (Πιάνο)

 

Διάλειμμα

 

Κουιντέτο Εγχόρδων σε Nτο μείζονα, D. 956    F. Schubert

Bogdan Bozovic & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp & Alexis Karaiskakis-Nastos (Τσέλο)

 

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

 

 

 

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, 21:00

ΥΔΡΑ

 

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Therese Kontos.

 

Fantasiestücke για Κλαρινέτο & Πιάνο, Op. 73    R. Schumann
Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Caspar Frantz (Πιάνο)

 

Τρίο με  Πιάνο No. 3 σε Φα ελάσσονα, Op. 65    A. Dvořák
Γιάννης Αγρανιώτης (Βιολί), Αλέξης Καραισκάκης-Νάστος (Τσέλο), Caspar Frantz (Πιάνο)

 

Διάλειμμα

 

Κουιντέτο με  Κλαρινέτο σε Σι ελάσσονα, Op. 115    J. Brahms
Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Bogdan Božović & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)

 

Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 27 Αυγούστου 2022, 21:00

ΜΕΘΑΝΑ

 

Κουιντέτο Εγχόρδων σε ντο μείζονα, D. 956    F. Schubert
Bogdan Bozovic & Katharine Gowers (
Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp &  Αλέξης Καραισκάκης-Νάστος (Τσέλο)

 

Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

 

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 Αυγούστου 2022, 21:00

ΠΟΡΟΣ

 

Κουιντέτο με  κλαρινέτο σε λα μείζονα, K. 581    W. A. Mozart

Katharine Gowers & Bogdan Božović (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)

 

Διάλειμμα

 

Κουιντέτο με  κλαρινέτο σε σι ελάσσονα, Op. 115    J. Brahms

Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Bogdan Božović & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)

 

Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

 

 

ΤΡΙΤΗ, 30 Αυγούστου 2022, 21:00

ΓΑΛΑΤΑΣ

 

Σονάτα σε Φα ελάσσονα για κλαρινέτο και πιάνο, Op. 120, No. 1    J. Brahms

Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Caspar Frantz (Πιάνο)

 

Διάλειμμα

 

Κουιντέτο με  Κλαρινέτο σε Λα μείζονα, K. 581    W. A. Mozart

Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Bogdan Božović & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)

 

Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 10ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford

Συμμετέχοντες Μουσικοί:

Βιολί: Bogdan Božović, Katharine Gowers Γιάννης Αγρανιώτης,

Βιόλα: Francis Kefford,

Tσέλο: Julian Arp, Alexis Karaiskakis-Nastos

Kλαρινέτο: Sérgio Pires

Πιάνο: Caspar Frantz

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΥΔΡΑ:12 ευρώ (standard) – 35 ευρώ (premium)

ΠΟΡΟΣ / ΜΕΘΑΝΑ: 12 ευρώ (Standard)

ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή

Παιδιά μέχρι 18 ετών: είσοδος ελεύθερη

 

Κάνετε προκράτηση των εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

 

Ακολουθήστε το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Η ιστοσελίδα μας: www.saronicfestival.com

Η σελίδα μας στο facebook:facebook.com/SaronicFestival

Ακολουθήστε μας στο twitter: twitter.com/SaronicFestival

Ακολουθήστε μας στο Instagram:instagram.com/saronicfestival

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα