Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Νικολέττας Αλεξάνδρου "Ήχοι και Σιωπές" από τις Εκδόσεις Βακχικόν

 Νικολέττα Αλεξάνδρου


‘Ήχοι και Σιωπές

Σελίδες: 84, Τιμή: 10,60 €, ISBN: 978-960-638-119-5

Εκδόσεις Βακχικόν

 

 

Η ποιητική συλλογή «‘Ήχοι και Σιωπές» μιλά για το πόσο σημαντική είναι η σιωπή. Η απόφαση τα συναισθήματα να μην εκδηλώνονται ή να μη γίνονται «φωναχτά» δηλώσεις, πολλές φορές κρύβει αμέτρητες ενστάσεις και ατελείωτες συζητήσεις, που η αίσθηση της ματαιότητας δεν άφησε να ειπωθούν ή να γίνουν αντίστοιχα.

 

Έτσι, λοιπόν, στην ποιητική συλλογή “Ήχοι και Σιωπές” εξελίσσονται πολλές σιωπηλές συζητήσεις με διάφορους συνομιλητές για όλα εκείνα τα καθημερινά που αμφισβητούν τη λογική, ενοχλούν, τρομάζουν, πονούν. Στόχος είναι να μπουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και να έρθει τελικά η συμφιλίωση που ανοίγει τον δρόμο στην επόμενη μέρα.

 

Αν και στην πρώτη ματιά η προσέγγιση δείχνει «πεσιμιστική», η συλλογή αυτή θέλει συμπερασματικά να καταλήξει στο ότι η εσωτερική δύναμη είναι αυτή που κινεί όλα τα νήματα και ουσιαστικά δημιουργεί το αύριο.

 

Βιογραφικό

Η Νικολέττα Αλεξάνδρου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και σήμερα εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, εδώ και αρκετά χρόνια, δραστηριοποιείται και στη συγγραφή. Οι «Ήχοι και σιωπές» είναι η πρώτη της έκδοση, η οποία συμπεριλαμβάνει αποσπάσματα από δύο πιο πρόσφατες συλλογές της.

 

 

 

Εύη Τριανταφύλλου

ArtsPR

Πτολεμαίων 4, 11635, Αθήνα

artspr.gr

contact@artspr.gr

Το email σας περιλαμβάνεται σε λίστα επικοινωνίας που χρησιμοποιείται για την ενημέρωσή σας. Βάσει του ευρωπαϊκου κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων, εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα μηνύματά μας, παρακαλούμε ενημερώστε μας στο artspr@otenet.gr με ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα "Διαγραφή". Αν συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις μας, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι.

...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νόνη Ζαννή: "Η βία έχει γίνει τόσο συχνό κομμάτι της καθημερινότητάς µας, που σε πολλές περιπτώσεις έχουμε πάψει να αντιδρούμε απέναντί της".

Είδαμε και προτείνουμε: «Αυτή η νύχτα μένει» του ΚΘΒΕ στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Ανθή Γουρουντή : "Ο πολιτισμός είναι τροφή και ως τροφή αποτελεί μια βαθειά και εξόχως πολιτική πράξη".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: “Οι ασυγχώρητες”