Παράταση παραστάσεων έως τις 8 Νοεμβρίου για το Παίζοντας το θύμα των Όλεγκ και Βλαντιμίρ Πρεσνιακόφ

 

 

Παράταση παραστάσεων έως τις 8 Νοεμβρίου για το Παίζοντας το θύμα  των  Όλεγκ και Βλαντιμίρ Πρεσνιακόφ

 

Έως την Κυριακή 8 Νοεμβρίου  παρατείνονται -λόγω εξαντλήσεως των εισιτηρίων- οι παραστάσεις του έργου Παίζοντας το θύμα  των  Όλεγκ και Βλαντιμίρ Πρεσνιακόφ, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή.


Το έργο ακολουθεί την ιστορία του νεαρού Βάλια.  Ο Βάλια ζει και κοιμάται χωρίς να βγάζει το καπέλο του. Τρώει μόνο με ξυλάκια. Και συχνά βλέπει το φάντασμα του νεκρού πατέρα του. Δουλεύει στην αστυνομία παίζοντας το θύμα σε αναπαραστάσεις εγκλημάτων: πότε μια γυναίκα που ίσως δολοφονήθηκε κατά λάθος από τον άντρα της, πότε μια κοπέλα πνιγμένη σε μια πισίνα από τον αλλοδαπό εραστή της, πότε έναν άντρα που δολοφονήθηκε από έναν παλιό συμμαθητή του σε επανένωση του σχολείου τους. Παράλληλα, στο σπίτι, η μητέρα του χρειάζεται κάποιον να τη φροντίζει, ο θείος του τους επισκέπτεται όλο και πιο συχνά μετά τον θάνατο του πατέρα του και η κοπέλα του θέλει επιτέλους μια ενήλικη ζωή. Ο Βάλια νοιώθει ότι όλα παντού είναι μια αναπαράσταση, ότι όλοι υποδύονται κάτι. Κι αυτός, αποπροσανατολισμένος και μουδιασμένος, προσπαθεί να προσδιορίσει τη θέση του σε ένα σύμπαν που μοιάζει να τρελάθηκε και δεν ξέρει πού πηγαίνει.

 

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία, μετάφραση, διασκευή: Γιώργος Κουτλής

Σκηνικά-Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα

Μουσική:  Λευτέρης Βενιάδης

Κίνηση: Κατερίνα Φώτη

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Παναγιωτίδου

 

Διανομή (αλφαβητικά)

Λευτέρης Βενιάδης, Μικές Γλύκας, Ελένη Κουτσιούμπα, Βασίλης Μαγουλιώτης, Λαέρτης Μαλκότσης, Ερρίκος Μηλιάρης, Κώστας Μπερικόπουλος, Εύη Σαουλίδου

 

·        Η παράσταση προτείνεται για θεατές άνω των 15 ετών

 

·        Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παράστασης

 

Φωτογράφος παράστασης: Ανδρέας Σιμόπουλος

 

Πληροφορίες για τα Μ.Μ.Ε. 210 5288164, 210 5288196

 

Η αγορά εισιτηρίων για τις παραστάσεις θα πραγματοποιείται  στα σημεία πώλησης του δικτύου της Ticket Services:  www.ticketservices.gr και tickets.public.gr

Τηλ. κέντρο: 210 72 34567. Καταστήματα Public
Εκδοτήριο εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39  (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Αθήνα

Το ταμείο στο Θέατρο Rex λειτουργεί  Τετάρτη με Κυριακή 9:30-21:00

·        Οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με χρέωση κάρτας

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη με Κυριακή στις  20:00

Γενική είσοδος 13

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".