Εγκαίνια Έκθεσης «6 Νύχτες κάτω από την Ακρόπολη. Σημειώσεις για τα ορατά και τα αθέατα αθηναϊκά του Γιώργου Σεφέρη»


IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ | 6 ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΘΕΑΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ


Link Φωτογραφικού υλικού:


Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 20:30 η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «6 Νύχτες κάτω από την Ακρόπολη. Σημειώσεις για τα ορατά και τα αθέατα αθηναϊκά του Γιώργου Σεφέρη». Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον ποιητή, με επίκεντρο το αθηναϊκό βλέμμα του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού
Εγκαίνια: Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, 20:30

Λίγα λόγια για την έκθεση
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης συνεχίζοντας το εκθεσιακό πρόγραμμά της με τους συμπαγείς πνευματικούς και αθηνοκεντρικούς θεματικούς άξονες τους οποίους με συνέπεια ακολουθεί και υποστηρίζει, διοργανώνει ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη, με επίκεντρο το αθηναϊκό βλέμμα του. Τη μνήμη μια παρέας επτά νέων (κεντρικό πρόσωπο ο νεαρός επίδοξος ποιητής Στράτης – alter ego του ίδιου του Σεφέρη), που στα χρόνια 1926-1928, επισκέπτεται επί έξι διαδοχικές νύχτες την Ακρόπολη με πανσέληνο, αναζητώντας κάτω από το φως του φεγγαριού, τρόπο επικοινωνίας στην αθηναϊκή νυχτερινή αχλύ.


Λίγα λόγια για την IANOS Αίθουσα Τέχνης
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας της υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, εστιάζοντας στην παρουσίαση θεματικών αφιερωμάτων και ατομικών εκθέσεων με κυρίαρχη αφετηρία την άμεση ή έμμεση αναφορά στο πολυσχιδές, συναρπαστικό σύμπαν της λογοτεχνίας και της ποίησης, αλλά και τη σχέση ενός χώρου αφιερωμένου στον κόσμο του βιβλίου με την πόλη που τον περικλείει.

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Αθήνα: Σταδίου 24, 2103217810
Ώρες λειτουργίας: Δευ-Παρ: 09:00-21:00, Σαβ: 09:00-20:00
Χορηγός επικοινωνίας: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Επικοινωνία IANOS | Τ: 2103217810 (εσ. 5), Ε: pr@ianos.gr

Link Εκδήλωσης:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη: "Η ποίηση για μένα απαλύνει τον πόνο, είναι μια ψευδαίσθηση ότι αν βάλω λέξεις να αγκαλιάσουν τη μοναξιά και την απώλεια, αυτές θα πονάνε λιγότερο".

Ηλίας Καρακωνσταντάκης: "Όλα καταλήγουν στο πρέπει, χωρίς να υπάρχει το θέλω να ζήσω έτσι".

Δημήτρης Μανιάτης: "Η δουλειά μου ως δημοσιογράφου με βοηθά στην πεζογραφία μόνον ως προς το σκέλος της καταγραφής, της παρατήρησης ή της τεκμηρίωσης στοιχείων".

Ελένη Καλαντζή: "Ο σκοπός μου είναι καθαρά εγωιστικός, να θυμάμαι πράγματα που νιώθω ότι θα ξεχάσω με το πέρασμα του χρόνου, με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που κάποιος βγάζει φωτογραφίες ό,τι φοβάται περισσότερο να χάσει".