ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2019

2019 –
 2020
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
                  Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2019

Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, σχεδιασμένα για ανθρώπους όλων των ηλικιών, μας ταξιδεύουν στον χρόνο μέσα από ιστορίες, εικαστικές περιπλανήσεις, μουσικοχορευτικούς αυτοσχεδιασμούς και ψηφιακές αφηγήσεις για παιδιά, εφήβους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εγκαινιάζουν ένα νέο πρόγραμμα για τον αυτισμό σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και προσκαλούν μελετητές, ερευνητές και φοιτητές να πάρουν μέρος στα εργαστήρια του Αρχείου Καβάφη. 


ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φτιάχνοντας τη δική μας  Καλλίπολη 
Για παιδιά 8-13 ετών
Με έμπνευση από τη φιλοσοφία και την ιστορία, τα παιδιά επισκέπτονται την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη για να χτίσουν την ιδανική πόλη.
Ελευθερία, η Δικαιοσύνη και ο Σεβασμός είναι αξίες γνώριμες, αλλά μπορείς άραγε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να τις περιγράψουμε;
Μέσα από αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά συμμετέχουν σε βιωματικά παιχνίδια και καταλήγουν στο νόημα που έχουν διαχρονικές έννοιες μέσα τους. Γνωρίζουν την Καλλίπολη του Πλάτωνα και το φορολογικό σύστημα του Σόλωνα και φτιάχνουν τη δική τους ιδανική πόλη, ώστε να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι λέξεις γίνονται πράξεις μέσα από τα πολιτεύματα και την πολιτική.

Συντελεστής:
Αλέξανδρος Παπανδρέου, υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας, ιδρυτής του οργανισμού Χαρισμάθεια και σύμβουλος εκπαίδευσης Διεθνούς Σχολείου (IB)

Ημερομηνίες: Τα Σάββατα, 9 Νοεμβρίου 2019 και 25 Ιανουαρίου 2020
Ώρες: 11:00-14:00
Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ. 210 3713000



Ζωγραφήγηση: Ένας παραμορφωμένος δράκος
Για παιδιά 6-9 ετών

Ένα εργαστήριο γεμάτο εικαστικές διαδρομές, παρέα με έναν δράκο και ένα φανταστικό μυθολογικό χάρτη.
Θέλετε τα παιδιά σας να ανακαλύψουν τα μυθολογικά τέρατα της ιστορίας από όλο τον κόσμο, μαζί με έναν περίεργο, εξερευνητικό και πολύ μορφωμένο δράκο που ζει μέσα σε ένα παραμύθι; Τα παιδιά φτιάχνουν τον δικό τους μοναδικό χάρτη σε αυτή την ψυχαγωγική, πρωτότυπη, διαδραστική και γεμάτη χιούμορ παράσταση που συνδυάζει ζωγραφική και μουσική.

Συντελεστές:
Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέας και εικαστικός

Ημερομηνίες: Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019
Ώρες: 11:00-13:00
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)




ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


DIY: Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα
Για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού και A΄ και Β΄ Γυμνασίου

Μαθητές φτιάχνουν τα δικά τους, αυτοσχέδια μουσικά όργανα, ξεσηκώνουν το σχολείο και βάζουν την τάξη τους στην πρίζα.

Μαζί με καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς, μαθητές δημοτικού και γυμνασίου σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα και όλη η τάξη τους γίνεται μια μπάντα. Βρίσκουν παλιές συσκευές στο σχολείο ή στο σπίτι και τις «πειράζουν», γίνονται κατασκευαστές και τεχνικοί, ανακατεύονται με ηλεκτρονικά κυκλώματα και δίνουν νέα ζωή σε αντικείμενα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, μπαίνοντας έτσι στον κόσμο του upcycling, δηλαδή της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης.

Ημερομηνίες: Ιανουάριος – Μάρτιος 2020
Χώρος: Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στα σχολεία. Στο τέλος του προγράμματος γίνεται παρουσίαση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, για γονείς και φίλους.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Διαδικασία αίτησης και επιλογής: Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education.stegi@onassis.org μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2019.
Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Interfaces.



Συνθέτοντας ήχους με ψηφιακές εφαρμογές
Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αττικής

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μουσική με τους ήχους της πόλης; Σε αυτό το εργαστήριο οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους με οδηγό τον ήχο και σχεδιάζουν νέους χάρτες και διαδρομές.
Οι ήχοι της Αθήνας μετατρέπονται σε μουσική μέσα από ένα εργαστήριο που βγάζει τους μαθητές στους δρόμους της πόλης. Με οδηγό τον ήχο και παρέα τους συμμαθητές τους, οι έφηβοι μαθητές σχεδιάζουν χάρτες της περιοχής και φτιάχνουν τις δικές τους, μοναδικές ηλεκτροακουστικές συνθέσεις. Μαθαίνουν τι σημαίνει ηχογράφηση πεδίου (field recording) και πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι τελικά να ηχογραφείς τους ήχους γύρω σου. Χτίζουν τις δικές τους συνθέσεις, χρησιμοποιώντας τους ήχους που έχουν συλλέξει, με τη βοήθεια του ανοιχτού λογισμικού "Compose with Sounds", το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interfaces. 
Συντελεστές
Θάλεια Ιωαννίδου: μουσικός, sound artist
Μιχάλης Μοσχούτης: μουσικός
Δημήτρης Πατσαρός: μουσικός
Βασίλης Τζαβάρας: μουσικός

Ημερομηνίες: Ιανουάριος – Μάρτιος 2020
Χώρος και χρόνος διεξαγωγής: Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε 8 τρίωρες συναντήσεις μέσα στις σχολικές τάξεις. Στο τέλος του προγράμματος γίνεται παρουσίαση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, για γονείς και φίλους.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Διαδικασία αίτησης και επιλογής: Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education.stegi@onassis.org μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2019. Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2019.
Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Interfaces.
ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

Dancing to Connect – Χορεύω άρα επικοινωνώ
Για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής και της Καλαμάτας

Έφηβοι μιλάνε με το σώμα, σκέφτονται με την καρδιά και έρχονται κοντά μέσα από έναν χορό τολμηρό όσο κι οι ίδιοι.

Κάποιες φορές, το μόνο που χρειάζεσαι για να επικοινωνήσεις με τους άλλους, για να εξαλείψεις τις προκαταλήψεις, το bullying και τον φόβο, είναι μία χορογραφία.
Δέκα Γυμνάσια και  Λύκεια από την Αθήνα και την Καλαμάτα αφήνουν τη δύναμη του σύγχρονου χορού να εισβάλλει στις τάξεις, τα γυμναστήρια, τους διαδρόμους και τα προαύλια. Επαγγελματίες χορευτές πηγαίνουν στα σχολεία, μοιράζονται τις γνώσεις τους και καθοδηγούν τους μαθητές στο να δημιουργήσουν μια παράσταση χορού που θα παρουσιάσουν αρχικά τα πέντε σχολεία από την Καλαμάτα σε πολιτιστικό φορέα της πόλης και μετέπειτα όλα τα σχολεία μαζί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.  

Ημερομηνίες: Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education.stegi@onassis.org μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2019. Απαντήσεις θα δοθούν μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2019.
Ώρες: Δευτέρα-Κυριακή στις 09:00
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Χώρος: Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής και της Καλαμάτας, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Κτίριο Γαλαξία 2)

Ημερομηνίες τελικών προβών και παραστάσεων:
Καλαμάτα: Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
Αθήνα: Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαρτίου 2020 (Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107)
Ημερομηνίες εργαστηρίων
Καλαμάτα: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 (συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου ή της Κυριακής 1 Μαρτίου, εκτός της Καθαράς Δευτέρας 2 Μαρτίου 2020)
Αθήνα: Τρίτη 10 Μαρτίου έως Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και τον Δήμο Καλαμάτας.

Μέλη της ομάδας χορευτών που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια: Ιωάννα Αποστόλου, Νώντας Δαμόπουλος, Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Πασακοπούλου, Δημόκριτος Σηφάκης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη, Ηλίας Χατζηγεωργίου



ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Στην καρδιά του αυτισμού
Για: Εφήβους με διαταραχή αυτιστικού φάσματος
Προσωπικό ιατρικών μονάδων
Ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους – θεραπευτές
Γονείς ατόμων με ΔΑΦ

Πρόβα ιατρικής επίσκεψης για εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) με στόχο την εξοικείωσή τους με τον χώρο του νοσοκομείου, τη διαδικασία των εξετάσεων και το προσωπικό του νοσοκομείου.
Σε συνεργασία με το ΑΛΜΑ, μια ομάδα εφήβων με ΔΑΦ και οι οικογένειές τους προετοιμάζονται και εξοικειώνονται με τη διαδικασία της επίσκεψης σε νοσοκομείο και τη διεξαγωγή καρδιολογικών εξετάσεων. Παράλληλα, μέρος του προσωπικού του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου θα λάβει εκπαίδευση, με στόχο την ευαισθητοποίησή του στις ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να εμφανίσει ένας ασθενής με ΔΑΦ, ενώ στο ίδιο πλαίσιο οι θεραπευτές και οι γονείς των συμμετεχόντων στο παρόν πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν στη διαδικασία απευαισθητοποίησης των ατόμων με ΔΑΦ στη διαδικασία καρδιολογικής εξέτασης.

Σύλληψη και σχεδιασμός δράσεων:
Χριστίνα Παναγιωτάκου

Ημερομηνίες:
Νοέμβριος 2019 – Μάιος 2020
Ώρες:
12:00-15:00
Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν
 
Πληροφορίες - Κρατήσεις:
T: 210 3713000

Σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Άλμα
Υπό την Αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Boarding Pass στον Αυτισμό - Αθήνα
Εργαστήρι για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς που εργάζονται με παιδιά και εφήβους με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.
Φέτος το πρόγραμμα «Boarding Pass στον αυτισμό» του Ιδρύματος Ωνάση, ανοίγει τα φτερά του για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει θεραπευτές, μέσα από ένα εργαστήρι τεσσάρων συναντήσεων.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον σκοπό και τη μεθοδολογία του εκπαιδευτικού προγράμματος και να λάβουν σε έντυπη μορφή τα υλικά που έχουν παραχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος.

Συντελεστές:
Αγγελική Γενά, Κλινική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών (Επιστημονική υπεύθυνος του προγράμματος)
Κατίγκω Χατζηπατέρα – Γιαννούλη, Κλινική Ψυχολόγος, Καθηγήτρια Ψυχολογίας American College of Greece, Deree College (Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας)
Κατερίνα Δροσινού, Ειδική Παιδαγωγός
Εριφύλη Τσιρέμπολου, Ψυχολόγος
Χριστίνα Παναγιωτάκου, Σύλληψη και σχεδιασμός

Ημερομηνίες:
Τετάρτες 8, 22, 29 Ιανουαρίου, 17:30-20:30. Η ημερομηνία της τελευταίας συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.
Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λ. Συγγρού 107)
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες - Κρατήσεις:
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 
education@onassis.org
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
T: 210 3713000




Open Call | Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2020:
«Η διαμεσολάβηση του Καβάφη»
Για διδακτορικούς φοιτητές, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μελετητές στην αρχή της σταδιοδρομίας τους
Για τέταρτη χρονιά, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από όλο τον κόσμο συναντιούνται και διερευνούν τα μέσα με τα οποία διαμεσολαβείται το έργο του Καβάφη στον σύγχρονο κόσμο, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους η διαμεσολάβηση αυτή επηρεάζει την εμπειρία των αναγνωστών.

Φέτος το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη εξετάζει τους χιλιάδες τρόπους με τους οποίους «διαβάζεται» σήμερα το καβαφικό έργο:
Από τις έντυπες εκδόσεις και τις μεταφράσεις τους έως τους στίχους του Καβάφη στα λεωφορεία, στο μετρό και την πόλη, καθώς και τα ποιήματα και τα σχετικά με το καβαφικό έργο κείμενα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, τους στίχους και τα αποσπάσματα στα οποία αναφέρονται άρθρα του Τύπου ή ομιλίες, την ψηφιακή συλλογή του Αρχείου Καβάφη, αλλά και τα έργα τέχνης – τις θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές παραγωγές που αφορούν το έργο και τη ζωή του ποιητή.

Επιμελητές:
Karen Emmerich, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Πρίνστον (ΗΠΑ)
Μιχάλης Χρυσανθόπουλος: Καθηγητής Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)
Ημερομηνία: 29 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2020
Ώρες: 10:00-19:00
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
E-mail: Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο cavafyarchive@onassis.org μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020.


Ψηφιακή Αφήγηση: Η δύναμη της δικής μου ιστορίας
Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Τις διαβάζεις ξεφυλλίζοντας, τις διηγείσαι, τις ακούς. Και τώρα ήρθε η ώρα να τις κάνεις βίντεο
Η τεχνολογία έχει αλλάξει και, μαζί της, έχουν αλλάξει και τα μέσα με τα οποία κάθε μήνυμα ή κάθε ιστορία αποκτά υπόσταση, αλλά και αποδέκτη. Σε αυτό το εργαστήριο, μπορείτε με απλά βήματα να έρθετε σε επαφή με τη σημασία και τις τεχνικές της ψηφιακής αφήγησης προσωπικών ιστοριών, καθώς και με τις διαφορετικές εφαρμογές της σε δημιουργικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο, που θα σας επιτρέψουν να «αγγίξετε» το κοινό σας μέσα και έξω από τη σχολική τάξη.
Παρουσιάζονται διαφορετικοί πληθυσμοί, θεματικές και στόχοι, έννοιες όπως το φύλο και η μετανάστευση, προκειμένου να τους αξιοποιήσετε, να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε τη δική σας ψηφιακή ιστορία, που θα δώσει δύναμη στο εκπαιδευτικό σας έργο.

Συντελεστές:
Μαρία Σαριδάκη (PhD, ερευνήτρια), Εργαστήριο Νέων και άλλοι καλλιτέχνες

Ημερομηνίες: Σάββατο 30 Νοεμβρίου & Τετάρτες 4 και 11 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες: 17:00-20:00
Χώρος: Στέγη Galaxy Studio
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τ. 213 017 8002
E-mail: 
education.stegi@onassis.org



Open Call | Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο
Τι αποτύπωμα αφήνουν σήμερα οι επανα-λήψεις της ποιητικής ματιάς του Κ. Π. Καβάφη, από τις επανεκδόσεις των στίχων του, τη σύγχρονη τέχνη και τη σύγχρονη τέχνη έως τον ψηφιακό κόσμο.

Το Αρχείο Καβάφη συνεργάζεται με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για μια σειρά εργαστηρίων που διερευνούν τις δυνατότητες και τα όρια των διεπιστημονικών, διαθεματικών και διακαλλιτεχνικών προσεγγίσεων της ζωής και του έργου του Κ. Π. Καβάφη.
Το πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο», στη δεύτερη χρονιά του, εστιάζει στην αναζήτηση σύγχρονων θεωρητικών επεξεργασιών και αναγνωστικών προσεγγίσεων της ζωής και του έργου του Καβάφη, μέσα από τον συνδυασμό του ποιητικού λόγου και του ψηφιακού αρχειακού υλικού, αντλώντας περιεχόμενο, μεθόδους και πρακτικές από διάφορες τέχνες και αξιοποιώντας πειραματικά εργαλεία και εφαρμογές.

Απευθύνεται σε:
Προπτυχιακούς φοιτητές του 4ου έτους και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Μουσικών Σπουδών και Τεχνών Ήχου και Εικόνας, με δυνατότητα συμμετοχής και φοιτητών από τα άλλα Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να γίνονται δεκτοί και φοιτητές άλλων ετών.

Οργανωτική Επιτροπή: 
Κωνσταντίνος Αγγελάκος, Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Τάκης Καγιαλής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Νικόλαος Καραπιδάκης, Καθηγητής, Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Βασίλης Λέτσιος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Πασχάλης Νικολάου, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ημερομηνίες: 6 -10 Απριλίου 2020
Χώρος: Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στο education@onassis.org

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

ΑΚΑΝΘΩΔΗΣ | 2ος χρόνος | Πρεμιέρα Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 21:00 | Αθηναική Σκηνή

Θέατρο Αλεξάνδρεια_ κωμωδία «Και πάμε πρίμα…» Πρεμιέρα Σάββατο 7/12

Είδαμε και προτείνουμε: Δράκουλας