Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ακίρα Κουροσάβα, Ιφιγένεια Τέκου, Χ.Π. Γραμματικοπούλου, Γ.Ε. Αναστασάκης, Ρ. Γκαρσία ντε Μέσα, Νέοι Ισπανοί Ποιητές, Μάικ Κάλεν


Ακίρα Κουροσάβα
Πανελλήνια Ένωση Κριτικών ΚινηματογράφουΕίδος: Δοκίμια (Κινηματογράφος)
Σελίδες: 120Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-5286-96-5, 978-960-855046-9
Δείτε το preview
Τιμή: 10,6 €
Ο Ακίρα Κουροσάβα, που γεννήθηκε στη γειτονιά Ομόρι του Τόκιο, στις 23 Μαρτίου 1910, όγδοο και τελευταίο παιδί του δάσκαλου, από γενιά Σαμουράι, Ισάμου και της Σίμα, από γενιά εμπόρων, που παιδί έζησε τον μεγάλο σεισμό του Τόκιο, στα 1923, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας του, που έκανε δύο παιδιά με την επίδοξη ηθοποιό σύζυγό του Γιόκο Γιαγκούσι, τον Χιζάο και τη Καζούκο, πέθανε στη Σεταγκάγια του Τόκιο, στις 6 Σεπτεμβρίου 1998, αφήνοντας τριάντα ταινίες, μερικές από τις οποίες εμφανίζονται στις λίστες με τις καλύτερες του παγκόσμιου κινηματογράφου. «Είμαι κατασκευαστής ταινιών», έλεγε. «Οι ταινίες είναι το μέσο με το οποίο επικοινωνώ αληθινά. Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς τα του εαυτού μου... είναι να ψάξει να με βρει στα πρόσωπα των ταινιών μου».
20 χρόνια από τον θάνατό του, οι κριτικοί κινηματογράφου αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη του. Γράφουν οι: Νέστορας Πουλάκος, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Ανδρέας Τύρος, Νίνος Φενέκ Μικελίδης, Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, Τάσος Γουδέλης, Θόδωρος Σούμας, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Ρόμπι Εκσιέλ, Δημοσθένης Ξιφιλίνος, Ιφιγένεια Καλαντζή, Γιάννης Ν. Γκακίδης, Ιωσήφ Πρωιμάκης, Χρήστος Σκυλλάκος, Θόδωρος Γιαχουστίδης, Νίκος Τσαγκαράκης, Λευτέρης Αδαμίδης, Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καλαντίδης, Νίκος Αρτινός, Τάσος Ρέτζιος, Ανδρέας Κουταλάς, Δημήτρης Κολιοδήμος, Γιάννης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος.
Αρχισυνταξία: Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Νέστορας Πουλάκος.
Απόντες στα όνειρα
Ιφιγένεια Τέκου
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Διηγήματα)
Σελίδες: 114Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2018ISBN: 978-618-5286-99-6
Δείτε το preview
Τιμή: 10,6 €
12 διηγήματα για την απώλεια. Άνθρωποι καθημερινοί βλέπουν τη ζωή τους να αναποδογυρίζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Πενθούν για όσα έχασαν∙ αγαπημένους, πατρίδα, φήμη, ομορφιά, μνήμη, αξιοπρέπεια, ελπίδα, αρτιμέλεια, νιάτα. Χάνοντας ό,τι αξίζει για εκείνους, χάνουν τον ίδιο τους τον εαυτό… γίνονται απόντες ονείρων.
Οι ζωές τους διασταυρώνονται και συγκλίνουν με αδιόρατο τρόπο. Ένας παράξενος βιβλιοπώλης και μερικά γαλάζια επιστολόχαρτα μοιράζουν ξανά την τράπουλα της ζωής σκορπίζοντας ελπίδα.
**
Η Ιφιγένεια Τέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως διοικητική υπάλληλος σε πολυεθνικές εταιρίες, ενώ πλέον κάνει μεταφράσεις και παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Οι Απόντες στα όνειρα είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων.
2018 Το τελευταίο φως, μυθιστόρημα, εκδόσεις Ψυχογιός
2017 YOLO: Ζεις μονάχα μια φορά, εφηβικό, εκδόσεις Ψυχογιός
2016 Να ονειρευτώ ξανά, μυθιστόρημα, εκδόσεις Διόπτρα
2015 Αγάπα το ή παράτα το, εφηβικό, εκδόσεις Λιβάνη
2015 Θάλασσες μας χώρισαν, μυθιστόρημα, εκδόσεις Διόπτρα
2014 Μνήμες χαμένες στην άμμο, μυθιστόρημα, εκδόσεις Κέδρος
Περισσότερα...
Η σεληνιακή όψη του άντρα
Χ.Π. Γραμματικοπούλου
Είδος: Ελληνική Λογοτεχνία (Νουβέλα)Σελίδες: 56Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-5286-92-7
Δείτε το preview
Τιμή: 8,48 €
Η Θώμη και η Χρύσα. Δυο καθημερινές γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη. Πλαισιωμένες από οικογένεια, φίλους, συναδέλφους και εραστές. Αγωνίζονται – η καθεμία στο δικό της μικρόκοσμο, η καθεμία με τον τρόπο της. Παλεύουν με τους άλλους, τις συνθήκες, τα προβλήματα και τους εαυτούς τους – με την κούραση, τα τραύματα, τις αναμνήσεις. Μέχρι που η πανσέληνος θα οδηγήσει στη γιατρειά…
Έπαινος Νουβέλας Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕ Ελλάδας 2017
**
Η Χριστίνα Παναγιώτα Γραμματικοπούλου γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ το 1978. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πολυτεχνείου Άαχεν και τελειόφοιτος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργικής Γραφής με κατεύθυνση «Συγγραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εργάζεται ως μόνιμη Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας. Ασχολείται με τη συγγραφή από την παιδική της ηλικία.
Έχει βραβευτεί με Έπαινο Διηγήματος στο 2ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Μίμης Σουλιώτης» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το έργο της με τίτλο «Ντιζάιν» τον Ιούνιο του 2016 που κυκλοφόρησε σε συλλογική έκδοση. Με το Α’ Βραβείο Δοκιμίου στον 7ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό εις μνήμην Βίκυς Ζαχαρίου – Δημήτρη Μανιού του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος για το έργο της με τίτλο «Γερμανία, μέρες του 2002 μ.Χ.» το Μάρτιο του 2017. Και με Έπαινο Νουβέλας στον 6ο παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος για το έργο της με τίτλο «Η σεληνιακή όψη του άντρα» το Νοέμβριο του 2017.
Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορεί η ποιητική της συλλογή Persona Gramma (2017).
Περισσότερα...
Οι σκιερές γωνιές του μυαλού
Γ.Ε. Αναστασάκης
Είδος: Ελληνική ΠοίησηΣελίδες: 96Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-5286-93-4
Δείτε το preview
Τιμή: 10,6 €
Δες ακριβέ μου εκτενώς
με οφθαλμούς της ράχης
μη σε φοβίζει κεραυνός
το νου στσ’ Ανθρώπους να ’χεις!
Κι αν κάποιον δεις με μια πληγή
και να τη δέσεις σκύψει
ραψ’ την να μην αιμορραγεί
κι εντός σου μια θ’ ανοίξει…
**
O Γεώργιος Ε. Αναστασάκης γεννήθηκε έναν βροχερό Μάρτη στη σκιά της αψίδας που σχηματίζει ο Ψηλορείτης με τα Λασιθιώτικα βουνά, το 1983. Οι σκιερές γωνιές του μυαλού είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.
Περισσότερα...
Επιφάνεια επαφής / Ρητορική
Ρομπέρτο Γκαρσία Ντε Μέσα
Είδος: Ποίηση απ' όλο τον κόσμοΣελίδες: 36Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-5286-94-1
Δείτε το preview
Τιμή: 8,48 €
Μετάφραση: Άτη Σολέρτη
**
Ένα τεράστιο θέατρο όπου αναδημιουργείται η ψυχή των πραγμάτων, όπου σχεδιάζονται οι συντεταγμένες, οι αύξουσες και οι φθίνουσες, όπου τα χάσματα συνυφαίνονται με το χάος των σκέψεων στην πορεία, όπου κάθε εικόνα είναι καρπός ενός συγκεκριμένου και ιερού συναισθήματος.
**
Ο Ρομπέρτο Γκαρσία ντε Μέσα (Roberto García de Mesa) είναι Ισπανός συγγραφέας. Έχει σπουδάσει Νομική, Ισπανική Φιλολογία και επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Ισπανική Φιλολογία. Έχει εκδώσει πάνω από σαράντα βιβλία ―ποίηση, θεατρικά έργα, διηγήματα, δοκίμια, βιβλία με διαλόγους και κριτικές μελέτες― στην Ισπανία. Μερικά από τα δοκίμια, άρθρα, ποιήματα, διηγήματα, θεατρικά κείμενα και σχέδιά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά σε περισσότερες από δέκα χώρες. Κείμενά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά, σλοβένικα και γερμανικά. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει την Εταιρεία Θεάτρου Roberto García de Mesa, όπου εκτός από παραγωγός, επίσης γράφει και σκηνοθετεί τα θεατρικά της έργα.
Έχει εκδώσει 16 ποιητικές συλλογές στην Ισπανία. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά στις Η.Π.Α., στη Μεγάλη Βρετανία, στην Αυστρία, στη Γαλλία. Η Επιφάνεια επαφής / Ρητορική είναι η δεύτερη ποιητική του συλλογή που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορούν το θεατρικό του έργο Άμλετ post scriptum (2017) και η Ανθολογία Σύγχρονης Ισπανόφωνης Ποίησης (2014) όπου περιλαμβάνονται ποιήματά τουΠερισσότερα...
Μετάφραση-Ανθολόγηση: Άτη Σολέρτη
Είδος: Ποίηση απ' όλο τον κόσμο / Ανθολογίες νέων ποιητών
Σελίδες: 170Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-5286-90-3
Δείτε το preview
Τιμή: 10,6 €
Πρόκειται για το 4ο βιβλίο της πανευρωπαϊκής σειράς ανθολογιών νέων ποιητών, που επιμελούνται οι εκδόσεις Βακχικόν. Τα βιβλία είναι δίγλωσσα, κυκλοφορούν και στις δύο χώρες, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου των χωρών αυτών.
**
Επίμετρο: Αλμπέρτο Σανταμαρία
Ουνάι Βελάσκο Κιντέλα, Μπέρτα Γκαρθία Φάετ, Αντρές Καταλάν, Λάια Λόπεθ Μανρίκε, Ελένα Μεδέλ Λούνα Μιγκέλ, Γκιγιέρμο Μοράλες Σίγιας, Γιεράι Μπαρόσο Ραβέλο, Άνχελα Σεγόβια, Φρουέλα Φερνάντεθ
Unai Velasco Quintela, Berta García Faet, Andrés Catalán, Laia López Manrique, Elena Medel, Luna Miguel, Guillermo Morales Sillas, Yeray Barroso Ravelo, Ángela Segovia, Fruela Fernández
Περισσότερα...
Μάικ Κάλεν
Είδος: Ξένο Θέατρο
Σελίδες: 82Χρονολογία έκδοσης: Νοέμβριος 2018ISBN: 978-618-5286-95-8
Δείτε το preview
Τιμή: 10,6 €
Μετάφραση: Νότης Παρασκευόπουλος
**
Η Άννα Βάις είναι μία υπνοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στο Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων. Μέσα από τις συνεδρίες της με την 20χρονη Λιν, επαναφέρει στη μνήμη της νεαρής κοπέλας μια ιστορία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της. Συνέβη; Όταν η Λιν αντιμετωπίζει τον πατέρα της, Ντέιβιντ, ο ίδιος υπερασπίζεται σθεναρά την αθωότητά του. Όλα θα κριθούν στο τέλος.
Ωστόσο, αυτό το κατά τα άλλα καθηλωτικό θεατρικό έργο για το Σύνδρομο Ψευδών Αναμνήσεων, αποτελεί επίσης μια πρόκληση για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη του αναγώστη, για την ανάγκη εμπιστοσύνης και πίστης στο συνάνθρωπο, καθώς παρακολουθεί τρεις ζωές να κατρακυλούν σε μια άβυσσο αμοιβαίας δυσπιστίας, με απρόσμενα αποτελέσματα.
**
Ο Μάικ Κάλεν εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των δεκαέξι ετών για να εργαστεί στα ανθρακωρυχεία ως ηλεκτρολόγος, με σκοπό να χρηματοδοτήσει την καριέρα του ως ροκ σταρ. Αφού έπαιξε σε διάφορα συγκροτήματα, λίγα χρόνια μετά, επέστρεψε στο σχολείο και, το 1992, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου με πτυχίο στη Γλωσσολογία.
Στην τελευταία του χρονιά στο πανεπιστήμιο, έγραψε το εξαιρετικά επιτυχημένο θεατρικό The Cut, αντί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Το 1996 έγινε συγγραφέας στο Traverse Theatre του Εδιμβούργου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών του Thames TV.
Συνέχισε να γράφει σενάρια για την τηλεόραση, δημιουργώντας τη σειρά Donovan. Το 1997 κέρδισε το βραβείο Fringe First στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου με το έργο του Anna Weiss.
Περισσότερα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα