Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CineReview: Το μόνο αγόρι στην Ν.Υόρκη


Το μόνο αγόρι στην Ν.Υόρκη
Η νέα ταινία του Marc Webb, (σκηνοθέτης των ταινιών The Amazing Spiderman) εμπνέεται από το τραγούδι των Paul Simon & Art Garfunkel, στην ιστορία της, αλλά κυρίως στο ύφος της: μοναχική μέσα σε μια πολυκατοικημένη πόλη, ρομαντική με μια μοντέρνα διάθεση, νοσταλγική σαν μια απογευματινή βόλτα. Ένα τραγούδι που γράφτηκε το 1970 από τον Paul Simon, όταν ο Art Garfunkel τον άφησε μόνο του στη Νέα Υόρκη και πήγε στο Μεξικό για να γυρίσει το Catch-22 του Mike Nichols

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Ταινία: Το μόνο αγόρι στην Ν.Υόρκη (The Only Living Boy in New York)
Σκηνοθεσία: Marc Webb
Πρωταγωνιστούν: Callum Turner, Kate Beckinsale, Pierce Brosnan κ.α 
Είδος Ταινίας: Ρομαντική/Δράμα
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 88΄


ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τόμας, είναι ένας νεαρός συγγραφέας που μόλις έχει τελειώσει τις σπουδές του, αλλά δεν ξέρει ακριβώς πώς να χειριστεί το υπόλοιπο της ζωής του. Οι γονείς του δεν καταλαβαίνουν γιατί ο γιος τους εγκατέλειψε τη μεγαλοαστική σιγουριά τού Μανχάταν κι εγκαταστάθηκε στο Μπρούκλιν. Αλλά ο Τόμας δοκιμάζει να μείνει μόνος του. Όταν στην πολυκατοικία του εγκατασταθεί ένας μυστηριώδης άντρας, ο W.F., συγγραφέας με σοφές απαντήσεις για τα πάντα και μια ιδιαίτερη αδυναμία στο αλκοόλ, ο Τόμας ελπίζει ότι βρήκε τον μέντορά του: όχι τόσο για την καριέρα του, όσο για την ερωτική του ζωή. Θέλει απεγνωσμένα την Μίμι, αλλά εκείνη τον βλέπει ως φίλο. Μόνο που η ζωή του Τόμας θ' αναστατωθεί όταν, όχι απλώς συνειδητοποιεί ότι ο πατέρας του έχει ερωμένη, αλλά και ξεκινά μαζί της μια σεξουαλική σχέση.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ: Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης (ΚΛΑ), και το νέο Διοικητικό της πάντα μας εκπλήσσει. Προσεγμένες, καλές και ποιοτικές ταινίες, από 3€ έως 5€, για όλους. Είναι η δεύτερη φορά που καταφέρνω, μέσα σε ένα χρόνο, εκτός του σινεμά, που πηγαίνω να παρακολουθήσω κάποια ταινία. Για την εν λόγω ταινία, «Το μόνο αγόρι στην Ν.Υόρκη», δεν διάβασα υπόθεση, κριτικές, ούτε είδα trailer. Με λίγα λόγια ήταν μια ταινία που πήγα να τη δώ, στα τυφλά, κι επειδή μου την πρότειναν.

Ο Thomas, είναι ένα νεαρό αγόρι που ζει στη Νέα Υόρκη, είναι συγγραφέας χωρίς ωστόσο να έχει βρει το νόημα στη ζωή του είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Όταν ένα βράδυ βγει με μια φίλη του τη Μιμι, θα δει τυχαία τον πατέρα του με μια άλλη γυναίκα. Θα προσπαθήσει να τη γνωρίσει για να τους κάνει να χωρίσουν, ώστε να προστατεύσει τη μητέρα του από την κατάθλιψη που αντιμετωπίζει. Η γνωριμία όμως αυτή θα εξελιχθεί πολύ διαφορετικά, και θα ερωτευτεί κι αυτός τη γοητευτική γυναίκα, από την πρώτη στιγμή.

Στα συν της ταινίας, το ίδιο της το σενάριο καθώς πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης, που κρύβει μελαγχολία, χιούμορ, αναστάτωση και εκπλήξεις. Οι διάλογοι της, η ατμόσφαιρα της πλοκής, η βροχερή Νέα Υόρκη και οι δρόμοι της, η ενδυματολογία, η σκηνοθεσία, η φωτογραφίαη ανατροπή στην ιστορία των ηρώων και τέλος το εντυπωσιακό επιτελείο των ηθοποιών και οι ερμηνείες τους: Callum Turner (Βοργίες, Glue, Assassin's Creed), Jeff Bridges (Iron Man,Το μεγάλο φαβορί, Kingsman: Ο χρυσός κύκλος), Kate Beckinsale (Underworld, Pearl Harbor, Total Recall), Pierce Brosnan (James Bond, Mamma Mia, Το τελευταίο κόλπο), Cynthia Nixon (Sex and the City). 

Στα μείον της ταινίας....η μουσική επένδυση της ιστορίας. Επίσης θα προτιμούσα ένα εναλλακτικό φινάλε. 

Εν κατακλείδι, είναι μια καλοστημένη, καλογραμμένη και καλοδουλεμένη ιστορία που όλοι θα απολαύσουν. Μια ιστορία που εστιάζει στις σχέσεις γιου με πατέρα και πόσο δυνατές μπορεί να γίνουν με το χρόνο και γενικά τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από τα μάτια μιας νεαρής ηλικίας. Μια ταινία τρυφερή, συναισθηματική και ρομαντική,που αξίζει όλοι να δείτε. 

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩ: Ναι πρόκειται για μια ταινία που σίγουρα συστήνεται. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ8/10

TRAILER με ελληνικούς υπότιτλους:

https://www.youtube.com/watch?v=9tWtY8a7X-s

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; -Παράταση παραστάσεων

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ AMBER ALERT ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ODISE PLAKU

  AMBER ALERT του Odise Plaku   ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   AMBER ALERT του Odise Plaku

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.