Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το "Lines" για 4 Τετάρτες (13,20,27/12, 3/1) στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα


LINES
η νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου

Από  Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και κάθε Τετάρτη έως 3 Ιανουαρίου
Στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Το Lines, η νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, ο οποίος εμπνεύστηκε το θέμα του από τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης, θα προβάλλεται από τις 13 Δεκεμβρίου στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα  (Μεγ. Αλεξάνδρου 125,  Αθήνα,  τηλ. 210 3411651), για τέσσερις συνεχόμενες Τετάρτες (13,20,27/12, 3/1). Η προβολή ξεκινά στις 9 μ.μ., με εισιτήριο 5 ευρώ.
Το φιλμ, μια συμπαραγωγή της Horme Pictures, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ, πραγματοποίησε την πανελλαδική του πρεμιέρα στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και συνέχισε την πορεία του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στις αίθουσες (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).


LINES / ΓΡΑΜΜΕΣ

Τo πιο φιλόδοξο πρότζεκτ του Bασίλη Μαζωμένου αποτελεί μια κραυγή για την Ελλάδα που πεθαίνει παίρνοντας αφορμή από τις (τουλάχιστον) 4.000 αυτοκτονίες που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας στην περίοδο της κρίσης. Επτά συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων σε απόγνωση που φλερτάρουν με την ιδέα της αυτοκτονίας και ο τηλεφωνητής ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης που λέγεται «Γραμμή ζωής», συνθέτουν ένα σύγχρονο δράμα με σουρεαλιστικά στοιχεία, εμπνευσμένο εν μέρει από πραγματικές ιστορίες.
Με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών (από τον βραβευμένο στη Βενετία με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας Θεμιστοκλή Πάνου, μέχρι την Άννα Καλαϊτζίδου του Κυνόδοντα και από τον Θόδωρο Κατσαφάδο μέχρι τον Τάσο Νούσια) η ταινία έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον με δημοσιεύματα να μιλούν για μια πτυχή της «σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας».



Η ΤΑΙΝΙΑ
Ένας τηλεφωνητής προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να συνεχίσουν να ζουν και να ελπίζουν.
ΣΥΝΟΨΗ
Ελλάδα, σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όριά τους, καταρρέουν μαζί της. Αν και υπάρχουν ανάμεσά τους εμφανείς συγγενικές, φιλικές, αλλά και τυχαίες συνδέσεις, πιο πολύ όλους τους ενώνει η ίδια πράξη· ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στη «Γραμμή ζωής». Εκεί ψάχνουν το όριο της ζωής και του θανάτου, το όριο της επικοινωνίας, το όριο της ελπίδας...

ΟΙ  ΙΣΤΟΡΙΕΣ-ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

«Η ταράτσα»
Ένα ζευγάρι, χωρίς χρήματα, με κομμένο το ρεύμα, καταλήγει στην ταράτσα της πολυκατοικίας του. Δεν περιμένουν πια τίποτε –έχουν μόνο ο ένας τον άλλο…
Ηθοποιοί: Θανάσης Χαλκιάς, Θέκλα Γαΐτη, Andre Maia                                

«Η εταιρεία»
Μια γιάπισσα, στέλεχος πολυεθνικής, βιώνει τον μεγαλύτερο εφιάλτη της.  Να γίνει θύμα του συστήματος που υπηρετεί.

Ηθοποιοί: Άννα Καλαϊτζίδου, Κώστας Νταλιάνης, Andrian Frieling, Εύα Αλεξανδρή,  Αλέξανδρος Αλπίδης              

«Το εργοστάσιο»
Ένας επιχειρηματίας που εμπορεύεται αντίγραφα αρχαιοελληνικών γλυπτών οδηγείται σε αδιέξοδο. Άδοξοι απόγονοι ενδόξων προγόνων…
Ηθοποιοί: Κώστας Μπερικόπουλος, Ηλιάνα Παναγιωτούνη, Νίκος Παντελίδης



«Δρόμοι»
Ένας άντρας των ΜΑΤ βιώνει μια προσωπική κρίση εν ώρα καθήκοντος. Όλοι έχουν τα όριά τους…
Ηθοποιοί: Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Κώστας Ξυκομηνός,            Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Καλημέρης                                      

«Μπάτμαν»
Παππούς και εγγονός πασχίζουν να επιβιώσουν στο δρόμο μαζεύοντας σιδερικά. Η ανακύκλωση της απελπισίας…
Ηθοποιοί: Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Καλημέρης, Ρέα Μαζωμένου, Μαρία Κολοκυθά, Νίκος Μοναστηριώτης                 

«Το χωράφι»
Ένας αγρότης αρνείται να παραδώσει τη γη του και να ενδώσει στις κοινοτικές οδηγίες της ΕΕ. «Πάνω από το πτώμα μου…»
Ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Andrian Frieling,  Εβίτα Παπασπύρου, Θέκλα Γαΐτη, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Μαντώ Κεραμιδά                             

«Live»  
Ο έλληνας πρωθυπουργός στο ύστατο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό. Τι μπορεί να πει κανείς όταν όλα έχουν τελειώσει…
Ηθοποιοί: Θέμης Πάνου, Νίκος Παντελίδης, Κώστας Νταλιάνης, Δημήτρης Καλημέρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης                                          

* Στο ρόλο του τηλεφωνητή της «Γραμμής ζωής», ο Λεωνίδας Κακούρης                                             
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η ταινία προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα απέναντι στη συνεχιζόμενη τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα. Τα θύματα της οικονομικής κρίσης γίνονται τα θύματα της επόμενης ημέρας. Μέσα από τα ψυχικά τους ερείπια, προβάλλουν τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας που προσπαθεί να κραυγάσει το πρόβλημά της, μέσα από λυγμούς που ακούγονται στις τηλεφωνικές γραμμές.
 Η ταινία είναι όλη γυρισμένη νύχτα, εκτός της τελικής σκηνής, γιατί εκτιμώ ότι η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι. Η επιλογή να γυριστεί το έργο μέσα από μεγάλης διάρκειας μονοπλάνα, έχει να κάνει με τη διάθεση να κλειστεί ο θεατής μέσα στην κατάσταση της κάθε ιστορίας και να τη βιώσει σε πραγματικό χρόνο.

Το φινάλε αποτελεί μια προειδοποίηση. Αν δεν γίνει κάτι γρήγορα, η φρίκη παραμονεύει. Και, όταν το …κτήνος βγει στους δρόμους, μόνο μια ομορφιά μπορεί να το σταματήσει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η  ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους λόγω ερωτικού περιεχομένου και σκηνών ανδρικού γυμνού.


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

CINEUROPA, Liina Laugesaar: Οι Γραμμές δεν εστιάζουν στην πολιτική διάσταση της κρίσης, αλλά στους ίδιους τους ανθρώπους που την υφίστανται. Ο Μαζωμένος προσωποποιεί τους αριθμούς, προβάλλοντας μια οδυνηρή εικόνα μιας εποχής που άφησε τις ουλές της σε πλήθος κόσμου. Σκιαγραφεί μια οικουμενική κόλαση, που ακόμα βιώνουν οι άνθρωποι στην χτυπημένη από την κρίση χώρα, καθώς χάνουν τα σπίτια τους, τη δουλειά τους, ακόμα και την αξιοπρέπειά τους.

Tallinn Black Nights Film Festival, Giampietro Balia: Ένα είδος εφιαλτικής Συμφωνίας της Ήττας για το ανθρώπινο είδος, οι Γραμμές είναι ένα αναγκαίο φιλμ σε μια περίοδο που τα νούμερα και τα ιδεολογικά «κουβάρια» κυριαρχούν στην πολιτική ατζέντα, σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων παγιδευμένων σε ένα σύστημα, που αποδείχτηκε εύθραυστο και αναξιόπιστο.

Στράτος Κερσανίδης: Η πιο πολιτική ελληνική ταινία, τουλάχιστον στο φετινό ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ. Πολιτική, όχι με την έννοια του συνθήματος και του μανιφέστου αλλά με έναν τρόπο πιο βαθύ ο οποίος αφουγκράζεται την ανθρώπινη αγωνία, εκείνη που βιώνουν τα θύματα αλλά και οι θύτες που από τη μια στιγμή στην άλλη μετατρέπονται σε θύματα.Ο Βασίλης Μαζωμένος εμπνεόμενος από την οικονομική κρίση, δημιουργεί μικρές αφηγήσεις που μοιάζουν με μικρούς εφιάλτες. Καφκική ατμόσφαιρα, διάλογοι προσεγμένοι, καθόλου εύπεπτοι.  Η ταινία του κατορθώνει να παρουσιάσει την κρίση με μια ποιητική διάσταση. Είναι ένα απελπισμένο κινηματογραφικό ποίημα, μοιάζει με την ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη.
Νίνος Φένεκ Μικελίδης:  Η ταινία κινείται σε μια μαύρη ατμόσφαιρα, με τον Μαζωμένο να καταγράφει με έξοχα στιλιζαρισμένες εικόνες την κόλαση που αντιμετωπίζουν τα, από διάφορα κοινωνικά στρώματα, πρόσωπά του, παγιδευμένα από τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία, στα οποία έχουν οδηγηθεί από τα μνημόνια. Άλλοτε αντλώντας από πίνακες ζωγραφικής, στοιχείο που κυριαρχεί σε όλες τις μέχρι σήμερα ταινίες του (ο σύζυγος που μεταφέρει, αγκαλιά, τη γυναίκα του, σε ένα είδος Pieta), άλλοτε από την αρχαία τραγωδία (η ανθρωποφαγία στη σκηνή με τον αγρότη), και άλλοτε από τον κινηματογράφο (τον Φορντ και “Τα σταφύλια της οργής”), με τον αγρότη που προσπαθεί να προστατεύσει το μικρό του χωραφάκι.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑ

Μετά την πρεμιέρα της στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία Lines συνεχίζει την πορεία της στα διεθνή φεστιβάλ. Η παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, όπου ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας. Στην συνέχεια συμμετείχε στο 9ο Bengaluru IFF στην Ινδία, στο 37ο Fantasporto IFF στην Πορτογαλία, όπου ήταν επίσης υποψήφια ως καλύτερη ταινία, στο 28ο Ankara IFF, στο Paris Panorama of Contemporary Greek Cinema 2017, στο 10ο London Greek IFF, όπου και κέρδισε το βραβείο Best Concept for Fiction Feature, και στο 11ο Los Angeles Greek IFF.

Πριν λίγο καιρό έφυγε από τα Maverick Movie Awards, που απονέμονται κάθε χρόνο στο Los Angeles, με το βραβείο σκηνοθεσίας και τρεις υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου). Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς του ανεξάρτητου κινηματογράφου στις Η.Π.Α Η ταινία απέσπασε, επίσης, δύο υποψηφιότητες στο BLOW-UP International Arthouse FILM FEST του Σικάγου, ενώ είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας και στο Accolade Global Film Competition (ΗΠΑ). Και έπεται συνέχεια, καθώς το Lines θα προβληθεί στο  "This human worldInternational Human Rights Film Festival" στη Βιέννη, στο Calgary European Film Festival (Καναδάς) και στο Edinburgh Greek Film Festival (Σκωτία).

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Επίσημο site της ταινίας: https://linesmovie.wordpress.com/
Σελίδα της ταινίας στο Imdb: http://www.imdb.com/title/tt2990464/
Επίσημο trailer: https://vimeo.com/184734677
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΗΤΡΙΣΤΙΚΑ
Διάρκεια: 88΄
Έγχρωμη
Aspect Ratio: 1.85 : 1
Κάμερα: Arri Alexa

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθέτης-Παραγωγός-Συγγραφέας: Βασίλης Μαζωμένος
Εκτελεστές Παραγωγοί: Λάμπρος Γεωργόπουλος, Νάνσυ Κοκολάκη
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Μιχάλης Σαμιώτης    
Ενδυματολόγος: Νατάσσα Σαρρή             
Μοντέρ: Θάνος Κουτσανδρέας                                               
Επιβλέπων μοντέρ: Γιάννης Κωσταβάρας             
Συνθέτες: Dna (Αλέξανδρος Χριστάρας, Μιχάλης Νιβολιανίτης)
Πρόσθετη μουσική: Η. Purcell (Music for a while)
Διασκευή: Τηλέμαχος Μούσσας, Λάμπρος Φιλίππου
Σύμβουλος σεναρίου:    Δημήτρης Αθανίτης        
Σχεδιαστής ήχου: Dna lab Γιάννης Σκανδάμης
Ηχολήπτης : Αντώνης Σαμαράς                                               
Α’ Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Γιαμλόγλου     
Χειριστής steadicam: Γιώργος Πετράκης                              
Διευθυντής παραγωγής: Γιώργος Πέργαντος                                     
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά                                                    
Πρόσθετο Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου                                               
Κομμωτής: Χρόνης Τζήμος          
Χορογράφος: Λίλα Ζαφειροπούλου                                                     
Digital composition: Αντώνης Νικολάου
Animator: Ανδρέας Χέλμης         
On line - dcp mastering: Σάκης Μπουζιάνης
Color grading:    Μάνος Χαμηλάκης
Ειδικά εφέ: Μιχάλης Σαμιώτης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Αγόρι με τις δυο καρδιές»

 "Τ ο αγόρι με τις δύο καρδιές" μία παράσταση που τα έχει όλα, τα συνδυάζει όλα.. ρυθμό- ενέργεια-πάθος-έκφραση-τόλμη- αλήθεια-χιούμορ, γεμάτη αγωνία και συγκίνηση που στο τέλος μας προκαλεί δέος. Μια ανθρώπινη ιστορία, ελπίδας- θάρρους-εμπιστοσύνης και αγάπης! Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της οικογένειας προσφύγων των συγγραφέων (Χάμεντ και Χεσααμ Αμιρι) που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους τής από τους Ταλιμπάν. Μάνα πατέρας και τρεις γιοι. Ένα ταξίδι ξεκινάει περιπλανώμενοι στην Ευρώπη αναζητώντας να βρουν την <<Ιθάκη>> τους. Μας συναρπάζει για άλλη μία φορά με την ευρηματική υποδειγματική μαεστρία του ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς φωτίζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις. Το ενδυματολογικό κομμάτι υπογράφει η Ελένη Εμπεδοκλή- οι στίχοι των τραγουδιών δια χειρός Ελένης Φωτάκη με τη μουσική του Μίλτου Πασχαλίδη ντύνουν αρμονικά την παράσταση!! Με τα σκηνικά του Εδουάρδου Γεωργίου που αποδίδουν τέλεια την πρα