Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Jill Tiefenthaler και 5 εξερευνητές του National Geographic για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνομιλούν με την Κατερίνα Βρανά!

 

H Jill Tiefenthaler και 5 εξερευνητές του National Geographic για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνομιλούν με την Κατερίνα Βρανά!

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού επετειακού Athens Science Festival! H Jill Tiefenthaler, CEO του National Geographic Society και 5 διακεκριμένοι εξερευνητές του National Geographic στην πρώτη… αποστολή επί ελληνικού εδάφους.

Έρχονται την Κυριακή 21/4 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων για να μας διηγηθούν Ιστορίες Εξερεύνησης και Αλλαγής, με επίκεντρο το Σπίτι μας-τη Γη! Μέσα από τις ομιλίες τους, θα ταξιδέψουμε από τα βάθη των ωκεανών, μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Μην περιμένετε μια ακόμη βαρετή ομιλία. Όλοι οι εξερευνητές του National Geographic, εκτός από λαμπροί επιστήμονες είναι και δεινοί storytellers. Οι διηγήσεις τους θα σας συγκινήσουν, θα σας εμπνεύσουν, θα σας προβληματίσουν. Ίσως και να σας κάνουν να ελπίσετε και να δράσετε με όραμα έναν κόσμο καλύτερο, πιο φιλικό και ασφαλή για τις επόμενες γενιές.

Ένα τόσο απροσδόκητο πάνελ, δεν θα μπορούσε να έχει έναν συμβατικό παρουσιαστή. Έτσι, λοιπόν, σε ρόλο συντονίστριας θα είναι η Κατερίνα Βρανά. Η κορυφαία stand up κωμικός, η Πιο Αστεία Γυναίκα Στον Κόσμο, σύμφωνα με τον διεθνή διαγωνισμό του Laugh Factory θα κάνει τις πιο ανατρεπτικές ερωτήσεις στους εξερευνητές του National Geographic!

Συμμετέχοντες
Jill Tiefenthaler: Η πρώτη γυναίκα CEO του National Geographic Society, ενός οργανισμού που μετράει ήδη 136 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Επικεφαλής μιας κοινότητας πρωτοπόρων πολιτών του κόσμου που χρησιμοποιούν τη δύναμη της επιστήμης, της εξερεύνησης και της αφήγησης για να προστατεύσουν και να «φωτίσουν» τη συναρπαστική ιστορία του πλανήτη μας.

Lucy Hawkes: Οικοφυσιολόγος που χρησιμοποιεί σύγχρονες ηλεκτρονικές ετικέτες καταγραφής (tracking tags), προκειμένου να μελετήσει την κίνηση και τη μετανάστευση διαφόρων ζώων της θάλασσας και της στεριάς. Το θέμα της μετανάστευσης ζώων την ενθουσιάζει και πλέον το κύριο αντικείμενο μελέτης της είναι τα «ζώα αθλητές», όπως τα αποκαλεί. Η έρευνά της επικεντρώνεται σε εκπληκτικές μεταναστεύσεις κάποιων εκ των μεγαλύτερων ζώων αθλητών του πλανήτη, όπως οι καρχαρίες-προσκυνητές.

Nick ST Oegger: Φωτογράφος ντοκιμαντέρ. Η φωτογραφία του εξερευνά τη στενή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Ενδιαφέρεται για την προστασία των ποταμών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, την υδροηλεκτρική ανάπτυξη, τεκμηριώνοντας μερικά από τα τελευταία ανέγγιχτα οικοσυστήματα γλυκού νερού στην Ευρώπη. Θα μοιραστεί, εκτός από τις φωτογραφίες του, εκείνες τις ιστορίες που «φωτίζουν» τη μοναδική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μιας περιοχής που εξακολουθεί κυρίως να ορίζεται από τη σύγκρουση.

Piero Amodio: Eπιστήμονας Συμπεριφορικής Οικολογίας και Εξέλιξης. Έχει μελετήσει τη συμπεριφορά πολλών ζώων, μεταξύ των οποίων και τη γνωστική εξέλιξη χταποδιών. Συνεργάζεται με Μεξικανούς ψαράδες προκειμένου να μελετήσει τον Αρλεκίνο, το μεγαλύτερο ριγέ χταπόδι του Ειρηνικού Ωκεανού, ένα «άπιαστο» είδος που παρουσιάζει μοναδικά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο ομιλητής μας ηγείται μιας διεπιστημονικής ομάδας στην Αυστραλία και την Ιταλία που μελετά το πώς τα χταπόδια και τα ψάρια συνεργάζονται όταν κυνηγούν!

Tom Matthews: Επιστήμονας που ασχολείται με τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Εστιάζει στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ως Εξερευνητής του National Geographic, έχει ηγηθεί σειράς αποστολών σε αλπικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου του όρους Έβερεστ. Θα επιχειρήσει να μας «βάλει στο κλίμα» για το τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη Γη και το τι μας επιφυλάσσει κάθε επόμενη ημέρα.

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος: Γενετιστής, Γενικός Διευθυντής της SciCo (Science Communication), Συν-Ιδρυτής του Athens Science Festival, Science Engager, μεταξύ πολλών άλλων ιδιοτήτων. Ο Θοδωρής συμμετείχε στο πρόγραμμα «Από την Ακτή στα Άβυσσα: Εξερεύνηση των Κοινοτήτων των Καρχαριών και της Ρύπανσης από Μικροπλαστικά στα Κυρίως Νησιά της Χαβάης», σε συνεργασία με το Ocean Exploration Trust (OET) και την National Geographic Society. Κατά τις αποστολές του "Nautilus", επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και το κοινό παγκοσμίως, όπως και χιλιάδες μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την εξερεύνηση μέσω ζωντανών μεταδόσεων από το πλοίο.

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 20/4 στις 19:30 στο Αμφιθέατρο, η Dr. Jill Tiefenthaler, Διευθύνουσα Σύμβουλος του National Geographic Society, θα μοιραστεί πώς η παγκόσμια μη κερδοσκοπική οργάνωση χτίζει πάνω στην κληρονομιά της απρόσμενης εξερεύνησης, χρησιμοποιώντας την επιστήμη, την αφήγηση και την εκπαίδευση – από ιστορικές εκστρατείες έως βραβευμένες κινηματογραφικές παραγωγές, με στόχο να φωτίσει και να προστατεύσει τον κόσμο μας.

Θέλετε περισσότερες «Tales of Change»; Σας περιμένουμε έως τις 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ομιλίες, εκθέματα και workshops που συνθέτουν καθηλωτικές «Ιστορίες Αλλαγής»! Η προπώληση συνεχίζεται!

Το Athens Science Festival 2024 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών καθώς και με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού.

*Για να μαθαίνετε πρώτοι/ες όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

ASF #ASF2024 #AthensScienceFestival #TalesofChange #ASF10years

Δείτε το promo video του Athens Science Festival 2024

Δείτε το ολόκληρο πρόγραμμα του φεστιβαλ

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com και το δίκτυο των μεταπωλητών του.

Πληροφορίες:
Τρίτη 16 έως Κυριακή 21 Απριλίου 2024
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€ στην προπώληση και 10€ στο ταμείο
ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 8€ στο ταμείο
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 30€ στην προπώληση και 32€ στο ταμείο
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ (ΟΜΙΛΙΕΣ) - ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4 (19:00 - 23:30) & ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4 (17:00 - 23:30): 18€ στην προπώληση και 20€ στο ταμείο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ LATE NIGHT SCIENCE (ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ) 20/4 - 21:30 - 23:00: 10€

Περισσότερα: www.athens-science-festival.gr

image

Κατερίνα Βρανά

Jill Tiefenthaler 03

Jill Tiefenthaler

LUCY Hawkes

Lucy Hawkes

Nick St.Oegger

Nick ST Oegger

Piero Amodio

Piero Amodio

TomMatthews

Tom Matthews

THE ANAGNOSTOPOULOS

Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα