Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρένα Σιγάλα: "Δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά και την αγνότητα τους".

 

1.     «Ο ΛΟΥΛΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ». Μιλήστε μου για αυτή τη παράσταση.

Η παιδική θεατρική παράσταση Ο ΛΟΥΛΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, είναι μια εκπαιδευτική κυρίως ιστορία, η οποία επεξηγεί στα παιδιά μέσα από εικόνες, χορό και τραγούδια , διάφορους σπουδαίους αρχαιολογικούς προορισμούς και τοποθεσίες της Ελλάδας.


 

2.     Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης και τι πρόκειται να δούμε;

Οι συντελεστές ξεκινώντας από εμένα που έγραψα το έργο αλλά και τους στίχους των τραγουδιών, είναι ως σκηνοθέτης η Βάσω Γουλιελμάκη , η οποία έκανε και τις χορογραφίες της παράστασης. Τη μουσική έγραψε ο Άκης Μελής. Ενδυματολόγος ο Πάνος Θάνος, βοηθός σκηνοθέτη ο Ιάσων Λαγουτάρης και τεχνικός ήχου και εικόνας ο Γιάννης Τσούκας. Παίζουν οι Σιμος Τζίτζης, Αννα Μαρια Κορνία, Σταυριάνα Καδή, Ιάσων Λαγουτάρης και Θεόδωρος Τούτσης.

 

 

3.     Tα παιδιά είναι οι πιο δύσκολοι κριτές;

Τα παιδιά είναι μεγαλόψυχα. Ο άνθρωπος την ωραιότερη και αγνότερη περίοδο της ζωής του την περνάει όταν είναι παιδί. Οι μεγάλοι είναι δύσκολοι κριτές γιατί έχουν μάθει να κρίνουν. Τα παιδιά είναι δύσκολο κοινό ως προς την αλήθεια που τους παρουσιάζεις τα πράγματα: δεν μπορείς να κρυφτείς από τα παιδιά και την αγνότητα τους.

 

 


4.     Ποια είναι τα μέχρι τώρα σχόλια για την παράσταση σας και πως νιώθετε ότι μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο;

Τα σχόλια που δεχόμαστε είναι μόνον θετικά και ενθαρρυντικά. Είναι υπέροχο το πως ανταποκρίνονται μικροί και μεγάλοι θεατές , οι οποίοι θέλουν να δουν ξανά πολλές φορές το έργο, τόσο πολύ τους αρέσει. Για μένα η ώρα που βγαίνουν χαμογελαστοί και ευχαριστημένοι μετά από 50 λεπτά θέασης όλοι, είναι η  μεγαλύτερη ανταμοιβή.

 

5.     Έχετε ξεχωρίσει κάποια συνεργασία;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον από τους συντελεστές , γιατί και ως πολύτεκνη μητέρα έχω μάθει να θέλω όλα τα μέλη της οικογένειας μου, ισάξια, έτσι και τα θεατρικά μου "παιδιά". Με τον Θοδωρή τον Τούτση όμως , συνεργαζόμαστε ήδη σε ένα ακόμη έργο μου, τη ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ;, η οποία διαγωνίζεται στον  3ο πανελλήνιο διαγωνισμό των Ελλήνων σεναριογράφων. 

 

6.     Μελλοντικά σχέδια.

Μελλοντικά σχέδια για τη παιδική παράσταση μας είναι η καλοκαιρινή μας περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Για το χειμώνα ετοιμάζω έναν μονόλογο και ένα πολύ δυνατό έργο, που θα προβληματίσει καθώς αναφέρεται στη μάστιγα της εποχής μας, την ενδοοικογενειακή βία. 

 

7.     Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας.

 Εύχομαι να πηγαίνουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες  θεατρικές   παραστάσεις μπορούν και να εκπαιδεύσουν και τα παιδιά τους να αγαπούν το θέατρο. 

Της Αλεξίας Βλάρα, 19/4/2024



ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Ευμολπιδών 13, Αθήνα 118 54
τηλ. 210 3454831
E-mail: mikroskerameikos@gmail.com
(χάρτης)

 

 

«Ο ΛΟΥΛΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»

της Ρένας Σιγάλα σε σκηνοθεσία Βάσως Γουλιελμάκη

 

 

Κυριακή 7, 14, 21 Απριλίου στις 11:30

Κυριακή 12, 19, 26 Μαΐου στις 11:30

 

 

Το ταξίδι του Λούλη, του χαρούμενου χαρταετού, συνεχίζεται με επιτυχία σε μεγαλύτερο θέατρο, από την Κυριακή  7 Απριλίου στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός, για 6 μόνο παραστάσεις.

Η αγάπη των μικρών θεατών  έκανε αυτή την αλλαγή αναγκαία για να μπορούν περισσότερα παιδιά να ταξιδέψουν και να ξεναγηθούν  στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους της πατρίδας μας.

Μια μουσικοχορευτική παράσταση, σε κείμενο Ρένας Σιγάλα και σκηνοθεσία Βάσως Γουλιελμάκη που γνωρίζει στα παιδιά διασκεδάζοντας τα ήθη και έθιμα της χώρας μας, ενώ παράλληλα, με οπτικοακουστικό υλικό, τα φέρνει σε επαφή με σπουδαίους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας μας.

 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Λούλης ο χαρούμενος χαρταετός, που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συνεχίζει τα ταξίδια του και μας γνωρίζει την Αρχαία Ελλάδα, παρέα με τη φίλη του,την Ήρα το γλυκό σπουργίτι.

Τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μέσα από το πέταγμα του Λούλη!

Πρώτος σταθμός των ταξιδιωτών του Ονείρου, η Ακρόπολη και ένας γάτος τενόρος τραγουδάει για την Αθήνα. Στη Κνωσσό συναντάνε τον βασιλιά Μίνωα και στη Νεμέα το ονομαστό Λιοντάρι της. Στη ξακουστή Δήλο τους περιμένει ο Διαδούμενος και στην Αρχαία Μεσσήνη ένας τσαγκάρης καλλιτέχνης. Πηγαίνοντας στην Αρχαία Ολυμπία με έκπληξη συναντούν τη Πυθία, ενώ στη Βεργίνα θα τους καλωσορίσει μια Βασίλισσα.

Όλοι τους είναι μια όμορφη, χρωματιστή παρέα, που τη διακρίνει η αγάπη, η φιλία και η αλληλεγγύη.

 

Το κείμενο είναι βασισμένο στο βιβλίο«ΛΟΥΛΗΣ ΕΝΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ», το οποίο είναι εγγεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες,  της συγγραφέα Ρένας Σιγάλα, μουσικοπαιδαγωγού και εικαστικού.

 

Συντελεστές:

Κείμενο-στίχοι τραγουδιών: Ρένα Σιγάλα

Σκηνοθεσία-Χορογραφίες: Βάσω Γουλιελμάκη

Μουσική: Άκης Μελλής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσων Λαγουτάρης

Ηχογράφηση: Studio Earth

Σκίτσα: Φώτης Φωτίου

Ήχος: Γιάννης Τσούκας

Επικοινωνία: Αντώνης Κοκολάκης

 

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Σταυριάνα Καδή

Άννα -Μαρία Κόρνια

Ιάσων Λαγουτάρης

Σίμος Τζίτζης

Θεόδωρος Τούτσης

 

Παραστάσεις:

Κυριακή 7, 14, 21 Απριλίου στις 11:30

Κυριακή 12, 19, 26 Μαΐου στις 11:30

 

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/o-loulis-o-xartaetos-taksidevei/

 

 

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

 

 

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα