Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακούστε τα audiobooks των εκδόσεων Βακχικόν

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Νίκος Μικρόπουλος
Ο γύρος του κόσμου σε 80 ιστορίες

80 μικρές ιστορίες, στιγμιαίες απεικονίσεις τόπων, λαών, ηθών όπως τις βιώνει ο ήρωας μαθαίνοντας και αλλάζοντας μέσα απ’ τα τολμήματα, τις αναποδιές, τις γκάφες, τους έρωτες που προκύπτουν.
 
Γλιτώνει απ’ τους αλιγάτορες στη Βραζιλία, ζει τα προεόρτια της εξέγερσης των Ζαπατίστας στο Μεξικό, τον ληστεύουν στο Μαρόκο, καταδιώκεται από οργισμένα πνεύματα στην Ινδονησία, αναγκάζεται να οχυρωθεί στο δωμάτιό του στην Παπούα - Νέα Γουινέα, παρακολουθείται υπερβολικά στενά από μια μυστική αστυνομικό στην Κούβα, καταστρέφει έναν γάμο στο Στρασβούργο αλλά, νισάφι, αλλού τη βγάζει πιο χαλαρά.
 
Αφήγηση: Δημήτρης Λιακόπουλος
Διάρκεια: 7 ώρα και 44 λεπτά
 
Τιμή: 9,50 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Τώνια Σαμαρά
Γράμματα στη μαμά

Το βιβλίο με τα Γράμματα στη μαμά πήρε τελικά τον δρόμο της τραγωδίας, και αρχίζοντας να το διαβάζεις δεν διαφαίνεται πού και πώς θα καταλήξει. Ξεκινά με τα παράπονα μιας κόρης, της Έλμας, προς τη μάνα της, καθώς αναθυμάται τη ζωή της από τότε που γεννήθηκε. Στην πορεία αποκαλύπτονται πτυχές όπου η Έλμα προφητεύει πως θα συμβούν απίστευτα πράγματα, καθώς νιώθει ότι από τον τρόπο που μεγάλωσε, αποπροσανατολισμένη από καθετί που σημαίνει ρεαλισμό, είναι ανίκανη να μεγαλώσει το παιδί της.

Η τραγωδία που αναλύεται σ’ αυτό το βιβλίο είναι ότι πραγματοποιήθηκε ένα Παραμύθι. Κάθε πραγματικό γεγονός μετατρέπεται από ρεαλιστικό σ’ ένα απίστευτο παραμύθι, με έναν διαβολικό, συμπτωματικό τρόπο συνδυασμών. Τόσο ισχυρό παραμύθι, που τίποτα από τη στερεότητα της ρεαλιστικής ζωής να μην μπορεί να υπερισχύσει του ψέματος.

Αφήγηση: Γωγώ Καρτσάνα
Διάρκεια: 4 ώρες
 
Τιμή: 8.90 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Τζαν Κάρσον
Οι εμπρηστές

Το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας μαστίζεται από φωτιές. Κάποιος υποκινεί ένα σκηνικό βίας και τρόμου στην πόλη, και οι Αρχές μοιάζουν να τα έχουν χαμένα. Την ίδια στιγμή, ο δρ Τζόναθαν Μάρεϊ καλείται να μεγαλώσει μόνος τη νεογέννητη κορούλα του. Φοβάται πως η μικρή δεν είναι τόσο άκακη όσο φαίνεται και αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει. Ταυτόχρονα, ο Σάμι Άγκνιου παλεύει με το σκοτεινό του παρελθόν και τρέμει τη βία που κυλά στο αίμα του, μια βία που ανησυχεί πως έχει κληροδοτήσει και στον γιο του.
 
Άραγε, ως πού μπορεί να φτάσει ένας πατέρας για να σώσει το παιδί του ή τους άλλους από αυτό; Και τι συμβαίνει με τούτες τις παράξενες φωτιές που κατακαίνε την πόλη;
 
Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2019
 
Μετάφραση: Απόστολος Θηβαίος
Αφήγηση: Ελευθερία Μπενοβία
Διάρκεια: 11 ώρες 15 λεπτά
 
Τιμή: 13.00 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Κριστιάνι Βέτερ
Αναπόφευκτα πράγματα

Είναι αυτή η καθημερινότητα εντελώς κανονική; Κι αν ναι, πώς να τα φέρει κανείς εις πέρας; 
 
Τα Αναπόφευκτα πράγματα αφηγούνται τις περιπέτειες της καθημερινότητας, οι οποίες μπορούν μάλιστα ν’ αλλάξουν ολοκληρωτικά τη ζωή μας. Μας κάνουν να χαμογελάμε και να διαπιστώνουμε επανειλημμένα έκπληκτοι πόσο κοντά βρίσκονται το καθημερινό και το ασυνήθιστο. Γιατί: «Οι κακές αποφάσεις οδηγούν σε καλές ιστορίες». Αυτό το γνώριζαν σίγουρα ο Γκαίτε, οι Rolling Stones, η Πάτι Σμιθ ή το Karate Kid. Σύμφωνα μ’ αυτό το δόγμα εξιστορούνται αυτές οι φανταστικές ιστορίες. Ή μήπως είναι αληθινές τελικά;
 
Μετάφραση: Γιώτα Ποταμιάνου
Αφήγηση: Ελευθερία Κοντογεώργη
Διάρκεια: 3 ώρες 42 λεπτά
 
Τιμή: 11.00 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

VINTAGE BOOKS

 

Μάικλ Τζέιμς
Η δύναμη της σάρκας

Ένα ζευγάρι Αμερικανών επιδίδεται σε ένα σχεδόν βαμπιρικό και εν τέλει καταστροφικό πάθος με φόντο τη Βιέννη. Αυτό που φαντάζει ως μια πολυιδωμένη και κοινότυπη ιστορία μεταμορφώνεται σε έναν αξέχαστο αφηγηματικό λαβύρινθο.

Χρησιμοποιώντας απανωτά φλας μπακ, ο συγγραφέας πηγαινοέρχεται σε παρελθόν και παρόν με τρόπο που αφήνει τα συμβάντα του χθες να ρίχνουν τη σκιά τους στα γεγονότα του τώρα και φαινομενικά ασήμαντα συμβάντα να αποκτούν απρόσμενες συνδέσεις μεταξύ τους.

Μέσω αυτού του δεξιοτεχνικού παζλ, H Δύναμη της Σάρκας γίνεται ένα συγκλονιστικό δράμα πάνω στη βίαιη σύγκρουση που συντελείται ανάμεσα στη μνήμη και την πραγματικότητα, τις επιθυμίες και τις διαψεύσεις τους και τις σύνθετες υποθέσεις της ανθρώπινης καρδιάς με την αδυναμία της επιστήμης να τις κατανοήσει και να τις αποκρυπτογραφήσει.

 
Μετάφραση: Αλέξανδρος Τσαντίλας
Αφήγηση: Ιωάννης Αθανασόπουλος
Διάρκεια: 7 ώρες 39 λεπτά
 
Τιμή: 7.90 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

NON FICTION

 

Τόνι Χάμφρις
Αυτοεκτίμηση

Οι γονείς ενεργούν ως καθρέφτες των παιδιών τους. Οι αντιδράσεις των γονέων απέναντι στα παιδιά καθορίζουν την εντύπωση που σχηματίζουν για τον εαυτό τους. Τα παιδιά διαπρέπουν όταν υπάρχει το σωστό περιβάλλον ανάπτυξης. Όταν οι γονείς αφιερώνουν χρόνο για να τα ακούσουν αλλά και για να τους μιλήσουν, τα παιδιά αισθάνονται ότι τα αγαπούν, ότι τα ενθαρρύνουν και ότι είναι ικανά. Η αυτοεκτίμησή τους αυξάνεται, πιστεύουν στον εαυτό τους και αναπτύσσουν θετικές στάσεις απέναντι στη ζωή. Ο Δρ. Τόνι Χάμφρις βοηθάει τους γονείς να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό περιβάλλον που να προάγει την αυτοεκτίμηση. Παραθέτει ένα ξεκάθαρο σχέδιο ενίσχυσης της αγάπης για τη μάθηση, τονίζοντας ότι η συναισθηματική ευημερία των παιδιών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της εκπαιδευτικής και της μελλοντικής τους ανάπτυξης.
 
Μετάφραση: Τάσος Ψάρρης
Αφήγηση: Μόσχα Χατζηευσταθίου
Διάρκεια: 7 ώρες 33 λεπτά
 
Τιμή: 10.00 ευρώ
 
ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

Νέστορας Πουλάκος
Hellasfilm

H κινηματογραφική έκδοση Hellasfilm του Νέστορα Πουλάκου, μια ανθολογία κριτικών για εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που κυκλοφορεί από την Booksforyou - Αυτοέκδοση είναι πλέον διαθέσιμη και σε audiobook. 

Η ανά χείρας έκδοση ονομάστηκε HellasFilm από την ομώνυμη στήλη που διατηρούσα στα περισσότερα μέσα που εργάστηκα ως κριτικός κινηματογράφου, από το 2007 έως το 2014, όπου προέκυψαν και κριτικές 68 ταινιών που δεν είχαν άμεση σχέση με την επικαιρότητα. Όλες παλιότερες, πριν την περίοδο που εργαζόμουν ως κριτικός. Για μια καταβύθιση στο παρελθόν του ελληνικού σινεμά.

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σας γνωρίσει ταινίες που δεν τις ξέρετε. Κι ίσως η κριτική να σας προκαλέσει το ενδιαφέρον να τις ανακαλύψετε.

Αφήγηση: Δημήτρης Λιακόπουλος
Διάρκεια: 3 ώρες 26 λεπτά
 
Τιμή: 12.00 ευρώ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ AUDIO BOOK ΕΔΩ

 

 
Τα έντυπα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:
 
  • Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός μας
  • Τηλεφωνικά στο 2103637867 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 18:00)
  • Στέλνοντας e-mail στο bookstore@vakxikon.gr
  • Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σόλωνος 110, 10681, Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 - 18.00, (Δείτε ΕΔΩ τον χάρτη)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα