Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ

 


Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Παιδική Σκηνή

23 χρόνια παραστάσεις & δραστηριότητες για παιδιά

 

του Αντώνη Ζιώγα

 

Από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
και κάθε Σάββατο και Κυριακή έως  8 Ιανουαρίου

 

 

Η Χαριτωμένη, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, ζητάει απ' τον μπαμπά της να της αγοράσει τα Χριστούγεννα, να είναι «Δικά της, δικά της και μόνον δικά της!!!». Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία ολόκληρου του κόσμου. Ζαβολιάρικα ξωτικά και παμπόνηροι καλικάντζαροι ξεχύνονται στη γη και δημιουργούν μπελάδες, τα δώρα των παιδιών εξαφανίζονται και το χωριό του Άγιου Βασίλη ερημώνει. Πως θα μπορέσει το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πιστός του βοηθός, ο Καλούλης, να σώσουν τα Χριστούγεννα αλλά και την μικρή Χαριτωμένη; Ελάτε μαζί μας σ' ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική  μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Διάρκεια: 70 λεπτά

Σημείωμα του συγγραφέα

Ένα παιδί δεν παύει να είναι ένα παιδί. Κι ένα παιδί έχει ανάγκη πρωτίστως από αγάπη. Δείχνουμε όμως πάντα με σωστό τρόπο την αγάπη μας; Ή μήπως τελικά τα πολλά υλικά αγαθά που συνήθως τους προσφέρουμε, αποτελούν το άλλοθι της απουσίας μας; Κι όταν συνηθίσει ένα παιδί να ακούει πάντα «ναι», πώς θα ενταχθεί σε ένα μελλοντικό κοινωνικό σύνολο, που θα του απαντάει με ένα μόνιμο «όχι»; Μέσα από ένα σύγχρονο κείμενο, που στοχεύει με αστείες αλλά και καυστικές καταστάσεις, στην αυτοκριτική μας,  αντικατοπτρίζεται μια οικογένεια του σήμερα, η οποία χάνει τον έλεγχο, όσον αφορά την ανατροφή του παιδιού της.  Σαν αποτέλεσμα, η μικρή ηρωίδα οδηγείται εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού της, σε μια κωμικοτραγική περιπέτεια. Καλείται, για πρώτη φορά, να ανακαλύψει έννοιες όπως φιλία, φιλοτιμία, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά.

Αντώνης Ζιώγας

 

Συντελεστές                                                               

Κείμενο: Αντώνης Ζιώγας                                                     

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας - Κοραλία Τσόγκα   

Σκηνικά: Ηλίας Σαλβάνος                                                     

Κοστούμια: Βεστιάριο του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ                                              

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καραβίτης – Αντώνης Κωνσταντόπουλος           

Χορογραφίες: Κοραλία Τσόγκα                                           

 

Ηθοποιοί

Χαριτωμένη / Κακούλης: Αφροδίτη Παναγιώτου

Νταντά / Πνεύμα: Μαίρη Καρφάκη

Πατέρας / Καλούλης: Υάκινθος Μάινας

 

Πληροφορίες

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ

Διεύθυνση: Ηπείρου 39, Αθήνα 104 39

Τηλέφωνο: 21 0881 8326

Πληροφορίες: https://prova.gr/

 

Ε-mail:   theatro.prova@gmail.com  - info@prova.gr

Web address:  http://prova.gr/ 

Facebook:  https://www.facebook.com/prova.theater

Instagram: theatro.prova

 

Έναρξη παραστάσεων: 03 Δεκεμβρίου 2021

Λήξη παραστάσεων: 08 Ιανουαρίου 2022

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 17:00 και Κυριακή στις 16:00

Έξτρα Παραστάσεις Εορταστικής Περιόδου :

Δευτέρα 26/12 στις 12:00

Tρίτη 27/12 στις 12:00

Τετάρτη 28/12 στις 12:00

Παρασκευή 30/12 στις 17:00

Δευτέρα 2/1 στις 17:00

Τρίτη 03/01 στις 12:00

Πέμπτη 04/01 στις 12:00

Παρασκευή 06/01 στις 17:00

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων: 10 € , προπώληση : 8€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/festivalchristougenniatikii-belades/

 

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς Επικοινωνίας για την υποστήριξη τους

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

 

ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ - Ηθοποιός – Φιλόλογος – Σκηνοθέτης 

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΠΡΟΒΑ» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Ραζή για 23η χρονιά.

Η Μαίρη Ραζή είναι απόφοιτος της Γαλλικής Φιλολογίας και της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Μέλος του Σ.Ε.Η. και του Τ.Α.Σ.Ε.Η. Μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.  Γ.Γ. του Δ.Σ της ΕΜΚΕΘΙ. Ιδρύτρια του Θεάτρου Οδού Ερμού και του Θεάτρου Πρόβα. Διευθύντρια της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα». Μέλος της κριτικής επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς αγώνες. Έχει πρωταγωνιστήσει σε 50 παραστάσεις. Έχει τιμηθεί από το Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλαμίνας με το «Χρυσό Μετάλλιο της Βεργίνας». Της απονεμήθηκε το βραβείο «Α’ Γυναικείας Ερμηνείας- Ελένης Χατζιαργύρη» από την Ακαδημία Κορφιάτικων Θεατρικών βραβείων. Στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου 2018, έλαβε το βραβείο «Εξαίρετης Θεατρικής Ερμηνείας Τετραπλού Ρόλου» για το έργο «Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους».

«Για την πολυετή προσφορά της στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στον Ελληνικό Πολιτισμό», βραβεύτηκε από την εκπομπή: «Ηθοποιός σημαίνει Φως», από την «Σχολή Δημοσιογραφίας New Media Studies» και από το «Θ.Ε.Σ.Μα». Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης.

 Σειρές στην τηλεόραση: «Καφέ της Χαράς», «Η ώρα η καλή» «Τα επτά κακά της μοίρας μου», «Μπαμπά μην τρέχεις». Σκηνοθεσίες:« Ο Συμβιβασμός» του Γιάννη Χρυσούλη, «Τσιγγάνικο όνειρο» του Τάκη Χρυσούλη, «Τ’ αθάνατο νερό», «Δήμητρα και Περσεφόνη», του Τ. Χρυσούλη και «Στη χώρα των αγραμμάτων» του Β. Αναστασιάδη, «Ένα κορίτσι που το έλεγαν Ευρώπη» του Γ. Χατζηδάκη. Στον κινηματογράφο : «Ρένα, να η ευκαιρία» σε σκηνοθεσία Κ. Καραγιάννη με τη Ρένα Βλαχοπούλου και «Πικρό χιόνι» του Γ. Αγαθονικιάδη, «Το τσιφτετέλι» της Σ. Βογιατζόγλου. Στο ραδιόφωνο συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα.

ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ-Ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατροπαιδαγωγός

Σπουδές: Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρης Ραζή η Πρόβα, Τμήμα Θεατρικών Τεχνών (B.A. in TheatreArts) στο Deere

Ηθοποιός στις παραστάσεις: «Ωνάσης τα θέλω όλα» του Σ. Φασουλή (Χριστίνα Ωνάση) σκην.: Σταμάτης Φασουλής, θέατρο Παλλάς. «Λωξάντρα» της Μ. Ιορδανίδου διασκευή Α. Δήμου (Μαργιόγκα, Ασπασία) σκην.: Σωτήρης Χατζάκης, θέατρο Βεάκη και καλοκαιρινή περιοδεία «Η Αναζήτηση» του Π. Μέντη (Λίτσα) σκην.: Νίκος Σακαλίδης, θέατρο Πρόβα: «Το Τέρας κι εγώ» του Σ. Μαλέλη (Ελένη) σκην.: Σωτήρης Τσόγκας, θέατρο Πρόβα.Η Αυλή των θαυμάτων (σκην.: Κοραής Δαμάτης) Το Ενυδρείο (σκην.: ΆσπαΤομπούλη)Το τρίτο στεφάνι (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου,) 7 λογικές απαντήσεις (σκην.: Νίκος Σακαλίδης,) Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών (σκην.: Καλλιόπη Ευαγγελίδου) Μήδεια του Μποστ, Επείγοντα περιστατικά, Άσμα για το Σκιάχτρο της Λουζιτανίας, Φαύστα  (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου) Το τραγούδι του νεκρού αδελφού του Μ. Θεοδωράκη (σκην.: Θανάσης Παπαγεωργίου)  Αίσωπος… κάτι θέλει να μας πει(σκην.: Κ. Ρουγγέρη) Εκκλησιάζουσες σαν παραμύθι (σκην.: Κάρμεν Ρουγγέρη)Το Τέρας κι εγώ, Η νύχτα της κυρίας ΛουσιένΜια νύχτα, μια ζωή, Πάθει Μάθος Ευριπίδη-Σοφοκλή-Αισχύλου αποσπάσματα, Η Δράκαινα, Φλαντρώ,  LaMama,  Άσκηση πέντε δακτύλων  (σκην.: Σ. Τσόγκας,) Το παραμύθι με τα 4 καπέλα (σκην.: Δ. Δεγαϊτης)Laughing through our tears musicals (σκην.: CindyTrent) Τρωάδες του Σενέκα (σκην.: Φίλιππος Σοφιανός) Θεατρικό δρώμενο αναπαράστασης της διαδρομής του αποστόλου Παύλου στην Πνύκα (σκην: Άλκης Ζερβός).

Σκηνοθέτης των παραστάσεωνΤο δάσος του Αισώπου,Θες να βρούμε το όνομα μου; Η μηλιά που όλο γελά, Προς Αλεξανδρούπολη, Και ζήσαμε εμείς καλά, Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο (Θέατρο Πρόβα).

Βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις: Ομήρου Ιλιάδα, Ομήρου Οδύσσεια, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Περσέας και Ανδρομέδα, Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία, Το παραμύθι χωρίς όνομα, Οι άθλοι του Ηρακλή(σκην: Κάρμεν Ρουγγέρη) 
Θεατροπαιδαγωγός και εμψυχώτρια στα θεατρικά εργαστήρια: του Κρατικού Θεάτρου βορείου Ελλάδος,  του θεάτρου "Πρόβα", της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο Κιβωτός, στην Ιόνιο Σχολή και στο 4ο νηπιαγωγείο Χαϊδαρίου.
ΤηλεόρασηΚόκκινο Δωμάτιο (σκην: Α. Ρήγας), Επτά θανάσιμες πεθερές (σκην: Γ. Πετρινιώτης), Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες (σκην: Γ. Κωνσταντίνου)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ-Ηθοποιός, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης

 Απόφοιτος δραματικής σχολής «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου (2001) μέλος ΣΕΗ. Έργα που έχει παίξει: «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», «Παλαιστές», «Σταθμός Βάλεντιν», «Το δωμάτιο με τους Μανδαρίνους», «Αλέξης & Γιάνης», «Πίσω απ’ τις κουρτίνες», «Πανσιόν» , «Ο Κάφκα συνομιλεί με την Γκούντρουν  Ένσλιν», «Οι σοφολογιότατες» , «Οιδίπους Τύραννος», «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», «Μικρός Ήρως», «Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας», «Για όλα φταίει η ρεσεψιόν», «Αύριο Πάλι», «The pool boy», «Θαύμα Αιώνιον», «Υπέρ αδυνάτου δυνατός», «Θάλασσα και συγχρονισμός» καθώς επίσης έχει εμφανιστεί και σε δεκάδες παιδικές σκηνές. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει έργα για παιδιά όπως: «Ποπάι», «Στρουμφ», «Μάγια η μέλισσα», «Το μαγικό κουτί», «Χίλιες και μια νύχτες με μαγικά παραμύθια», «Στη μαγευτική κοραλλοχώρα», «Η περιπέτεια του μικρού Οδυσσέα», «Οι μαθητευόμενοι μάγοι», «Η χιονάτη και οι επτά μικροί θεατές». Συμμετείχε ως διαλογογράφος στη συγγραφική ομάδα των τηλεοπτικών σειρών «Το αύριο μας ανήκει» και «Σπίτι είναι». Έχει γράψει και μυθιστορήματα. Η νουβέλα του «Τhe six g six» κυκλοφορεί σε όλες τις αγγλόφωνες χώρες. Επίσης έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές και σε πολλά διαφημιστικά σποτ.    

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα