Διαβάσαμε και προτείνουμε: "ΒΙΟΛΕΤΑ" της Ιζαμπέλ Αλιέντε

 ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ

ΒΙΟΛΕΤΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Ένα μυθιστόρημα που από την πρώτη έως και την τελευταία του σελίδα καλύπτει πολλά κοινωνικά θέματα, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας για τη μεγάλη δύναμη της Γυναίκας, για τους Ήρωες, για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, για τη ζωή!

Στην Λατινική Αμερική σε περίοδο πανδημίας το 1920 ήρθε στον κόσμο η ηρωίδα μας εν μέσω καταιγίδας, η οικογένειά της ανήκει στη μεγαλοαστική καθολική τάξη και θα μεγαλώσει με Αγγλίδα γκουβερνάντα αφού είναι το μοναδικό κορίτσι, ανάμεσα σε ήδη πέντε ζωηρά αγόρια.
Η ζωή της Βιολέτας χωρίζεται σε πολλά κεφάλαια, που τα μοιράζεται μαζί μας γράφοντας ένα γράμμα στο πιο αγαπημένο της πρόσωπο, μιλάει για φτώχεια και πλούτη, για εποχές ταραγμένες πολιτικά, για μεγάλες χαρές, παθιασμένους έρωτες, τρομερές απώλειες, για το μεγάλωμα των παιδιών της, την κακοποίηση που δέχτηκε από το μεγάλο της έρωτα, και πόσο πάλεψε για την οικονομική της ανεξαρτησία, πόσο αγωνίστρια ήταν πάντα στη ζωή της!!
Κατάφερε και ίδρυσε ένα ίδρυμα για να βοηθάει τις κακοποιημένες γυναίκες, η αποφασιστικότητα, η διορατικότητα, η δίψα για μάθηση, η θέληση, το πάθος και το χιούμορ την έκαναν να καταφέρει να επιβιώσει σε δύσκολους και ταραγμένους καιρούς!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".