Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ για τελευταία παράσταση στο Christmas Theater

 


ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
“Μια αγκαλιά τραγούδια”
 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στο CHRISTMAS THEATER
28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 20.30

 
Μετά την μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής τους περιοδείας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και o Μιχάλης Χατζηγιάννης ανεβαίνουν στη σκηνή  του Christmas Theater χαρίζοντάς μας «Μια αγκαλιά τραγούδια»!

H Άλκηστις Πρωτοψάλτη, από τις πιο σημαντικές μας ερμηνεύτριες , με ξεχωριστή σκηνική παρουσία , πρωτοστατεί στην Ελληνική μουσική σκηνή περισσότερο από 45 χρόνια και τα τραγούδια της αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους.
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του , με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας: γνωρίζει πώς να δημιουργεί στο κοινό όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση.
 
Οι δυο τους, ένωσαν φέτος για πρώτη φορά τις φωνές τους και τα τραγούδια τους που τόσο έχουμε όλοι αγαπήσει!
 
Μας υπόσχονται ένα δίωρο μοναδικό μουσικό ταξίδι με το ακριβό τους «Διθέσιο» , ένα νοσταλγικό «Πάρτι» , μία «Γιορτή» , μας προκαλούν να τραγουδήσουμε μαζί τους «Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί», ν’ απογειωθούμε  με τα «Χέρια ψηλά», να συντονιστούμε όλοι μαζί με το αγαπημένο «Χορεύω» αλλά και ν’ απολαύσουμε τα ολοκαίνουργια τραγούδια τους «Νικητές Χαμένοι» και «Κανένας μόνος»!
 
Σας περιμένουν μαζί με επτά πολυδιάστατους μουσικούς και «Μια αγκαλιά τραγούδια» στο πιο γιορτινό θέατρο της Αθήνας.
Λίγα λόγια για το «Εμπάργκο»
Το «Εμπάργκο» κυκλοφόρησε το 1982: μία ολοκληρωμένη εργασία σε ποίηση του Άλκη Αλκαίου, με τον οποίο ο συνθέτης συνεργάστηκε συστηματικά για μια τετραετία μέχρι να προκύψει το υλικό το οποίο τελικά κυκλοφόρησε. Όπως αναφέρει ο συνθέτης στον Οδυσσέα Ιωάννου, στο βιβλίο του «Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος», μελοποίησε περισσότερα από πενήντα ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, για να καταλήξει σε δέκα: η αυστηρή προσήλωση του Μικρούτσικου στο όραμά του απέδωσε καρπούς, καθιστώντας το έργο διαχρονικό.  
 
Αποτιμώντας το «Εμπάργκο» χρόνια μετά, ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του πως ίσως δεν  έπρεπε να χρησιμοποιήσει πέντε διαφορετικούς -συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου- ερμηνευτές για δέκα τραγούδια.
 
Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος αναλαμβάνουν να επανασυστήσουν το «Εμπάργκο»  που σφράγισε τη συνεργασία Θάνου Μικρούτσικου και Άλκη Αλκαίου. Ο συνθέτης συχνά αναφερόταν στον ποιητή σαν το άλλο του μισό. Έχει πει γι’ αυτήν την ιστορική συνεργασία τους:
 
«Στην Ιστορία της Ποίησης οι μεγάλοι Ποιητές μάς δείχνουν με σημάδια όψεις του μέλλοντός μας.
 
Στην Ιστορία του Τραγουδιού οι μεγάλοι στιχουργοί το δηλώνουν απλά και ξεκάθαρα. Βλέπουν και εκφράζουν πριν από εμάς αυτό που θα γίνει συνείδηση κάποια χρόνια μετά.
 
Η Τέχνη δεν αξίζει τον κόπο αν μόνο αντανακλά αυτό που γίνεται τώρα και που τώρα είναι κατανοητό.
 
Πρέπει να δείχνει, να φωτίζει, να μεγεθύνει τις  -καλά- κρυμμένες πλευρές των γεγονότων.
 
Αυτό κάνει ο Αλκαίος στο Εμπάργκο.
 
Τραγούδια συγκυρίας, τραγούδια που θα λειτουργούν στο μέλλον ως αρχαιολογικά ευρήματα.»
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στις 20.30
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP: 44 ευρώ
Α ΖΩΝΗ: 38 ευρώ
Β ΖΩΝΗ: 32 ευρώ
Γ ΖΩΝΗ: 26 ευρώ
Δ ΖΩΝΗ: 20 ευρώ
Ε ΖΩΝΗ: 15 ευρώ (παιδικό, εφηβικό, φοιτητικό, πολυτέκνων, ανέργων: 13 ευρώ)
 
ΑΜΕΑ: 13 ευρώ, συνοδός: 15 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 211-7701700 ή στο ταμείο του θεάτρου)

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια πληροφορίες στο 211-7701700 και στο tickets@ct.gr
 
Προπώληση Εισιτηρίων: 211-7701700, www.viva.grwww.ct.gr στο ταμείο του θεάτρου και στα καταστήματα Public και Media Markt

Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Τα παιδιά έως 17 χρονών με αρνητικό self test 24 ωρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Η Eλληνίδα συγγραφέας που ετοιμάζεται για το Hollywood

  "Το Βιβλίο Που Γράφεται Μόνο Του"   της   Κορίνας   Λυμνιούδη  ένα εκρηκτικό μείγμα   fantasy&   sci   fi, που αποκαλύπτει τα πλέον συναρπαστικά μυστικά στην καρδιά της Πνευματικής λογοτεχνίας, γράφτηκε μέσω “channeling” σε 49 ώρες συγγραφής και χτύπησε την πόρτα του Hollywood.  

300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά & Μάνου Αντωνιάδη «ELIZADETH» στον Πολυχώρο VAULT / Έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024)

  300 παραστάσεις και συνεχίζεται η κωμωδία   του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη   « ELIZADETH »   κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως και την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) στον Πολυχώρο VAULT            300 παραστάσεις συμπληρώνει η θεότρελη κωμωδία του Δημήτρη Καρατζιά και Μάνου Αντωνιάδη , E LIZADETH (βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας της Χρονιάς, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου στα βραβεία κοινού του All4fun) και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 & Κυριακές στις 18:15, έως την Κυριακή των Βαΐων (28 Απριλίου 2024) . Μια κωμωδία που ανατρέπει κάθε θεωρία για τον κόσμο του θεάτρου.  

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ» ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

  ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΝΤΕΣΣΑΣ ΒΑΛΕΡΑΙΝΑΣ  του Γρηγορίου Ξενόπουλου Η νέα παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια Στον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας,  η μεγάλη πρωταγωνίστρια Νένα Μεντή Το  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  παρουσιάζει από τις  20 Δεκεμβρίου  το θεατρικό έργο  «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας»  του Γρηγορίου Ξενόπουλου, στο  «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» . Τη σκηνοθεσία του κλασικού ελληνικού έργου, που θεωρείται το αριστούργημα του Γρηγορίου Ξενόπουλου, υπογράφει ο  Πέτρος Ζούλιας  και τον ρόλο της Κοντέσσας Βαλέραινας υποδύεται η διακεκριμένη ηθοποιός  Νένα Μεντή .  Η  Μαρία Κανελλοπούλου  υποδύεται τον ρόλο της οικονόμου, ο  Νίκος Νίκας  τον γιο Κόντε Βαλέρη, ενώ η  Βασιλική Τρουφάκου  ερμηνεύει τον ρόλο της νεαρής νύφης. Μαζί τους, οι ηθοποιοί:  Δημήτρης Καπετανάκος, Δημήτρης Αριανούτσος, Μαριάννα Τουντασάκη, Γιώργος Λόξας, Φαίη Φραγκαλιώτη, Άννα-Μαρία Κατσουλάκη. 

Είδαμε και προτείνουμε: ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

  Θα σε δω στον παράδεισο ένα έργο τρυφερό-ρομαντικό- συγκινητικό-μεταφυσικό με ρυθμό, χιούμορ, κωμικές ατάκες, που από τις πρώτες του σκηνές κατακτάει τις καρδιές μας. Η Άννα Αδριανού, έμπειρη και ταλαντούχα όπως πάντα, στο ρόλο της ρόουζ, είναι η γυναίκα που είναι προσκολλημένη στο παρελθόν της, φαντάζεται, δεν μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο της έρωτα, παρόλα αυτά η ίδια νοητά τον φέρνει πάντα στην καθημερινότητά της, του μιλάει και τον συναναστρέφεται! Ο Γιώργος Κοντοπόδης στο ρόλο του Ουαλς ως Φάντασμα φύλακας-άγγελος της ζωής τής, μας παραθέτει μία σπουδαία ερμηνεία, αρκετές φορές σαν αερικό, με χιούμορ συκίνηση και προβληματισμό. Το παζλ των ρόλων ολοκληρώνουν οι δύο νέοι ηθοποιοί γεμάτη ζωντάνια Δανάη Καλοπητα, που κάνει την πιστή βοηθό Αρλεν της Ρόουζ, όπου στο τέλος μας επιφυλάσσει μία έκπληξη και ο Νίκος Καραγιαννίδης στο ρόλο του νέου συγγραφέα Τζον, έχουν όλοι τους μία εντυπωσιακή χημεία που μας κρατούν καθηλωμένους καθόλη τη διάρκεια του έργου!! Η εντυπωσι