Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εικαστικό «10» στον Αθήνα 9. 84 και το Athens Culture Net!

  «10» στον Αθήνα 9. 84 και το Athens Culture Net!

      10 ηθοποιοί – 10 βιβλιοπωλεία - 10 αναγνώσεις – 10 μεταδόσεις

 


Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net, προσκαλεί 10 γνωστούς ηθοποιούς σε 10 αναγνώσεις, μέσα από 10 βιβλιοπωλεία για 10 ραδιοφωνικές μεταδόσεις!

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ξεκινούν  ταξίδια του νου και σας προτείνουν να τους ακολουθήσετε. Δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου, διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα και επιλεγμένες θεματικές ενότητες για τα Χριστούγεννα σε 10 βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και, με ιδιαίτερη χαρά, αποδέχτηκαν την πρότασή μας.

Στη μεγάλη γιορτή του χειμώνα, τώρα που χαιρόμαστε τη μαγεία των Χριστουγέννων και θέλουμε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με καλύτερη διάθεση και σκέψη, σας προτείνουμε «10 ταξίδια του μυαλού» σε βιβλιοπωλεία της Αθήνας, θέλοντας με αυτή την επιλογή να δηλώσουμε την αγάπη μας για το βιβλίο, την αξία του και το μόχθο της διανοητικής εργασίας. 

Χωρίς εισιτήριο λοιπόν και με χάρτη αυτές τις αναγνώσεις, θα κατευθυνθούμε νοερά σε τόπους που «γεννήθηκε η ευσπλαχνία», σε μέρη και σε ανθρώπους που θα θέλαμε να γνωρίσουμε, σε ιστορίες που -ίσως- και να θέλαμε να ζήσουμε. Και έτσι -με αυτή την πρόφαση!- το αποφασίσαμε και στην ιδέα μας αυτή ακολούθησαν η Φιλαρέτη Κομνηνού, η Θάλεια Ματίκα, ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου, η Θέμις Μπαζάκα, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Μάκης Παπαδημητρίου, η Κατερίνα Λέχου, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Μανώλης Μαυροματάκης. Αυτοί αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε 10 μικρά και μεγάλα σπίτια βιβλίων και να μας κάνουν δώρο αυτές τις «μεγάλες» αλλά και μικρές, σε διάρκεια, αναγνώσεις. Στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.

Από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ακούστε αυτές τις αναγνώσεις που θα μεταδίδονται live από τον Αθήνα 9. 84  στις 6 το απόγευμα!

     Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρέτη Κομνηνού διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο «Μ Train» της Pattie Smith (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ)  στο Βιβλιοπωλείο Λεμόνι (Ηρακλειδών 22, Θησείο, Αθήνα).

     Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η Θάλεια Ματίκα διαβάζει αποσπάσματα από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (Εκδόσεις Μίνωας) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου της Αθήνας (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης)

     Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αβδελιώδης θα διαβάσει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» στο βιβλιοπωλείο Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια, Αθήνα)

     Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μποσταντζόγλου θα διαβάσει αποσπάσματα από την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς (Εκδόσεις Μίνωας) στο βιβλιοπωλείο Librofilo (Βεϊκου 101, Κουκάκι)

     Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει «Τα ποιήματα των Χριστουγέννων», χριστουγεννιάτικη ποίηση της χαράς, της συγκίνησης, της μοναξιάς και της θλίψης στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων (Γραβιάς 9- 13, Εξάρχεια)

     Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες  «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά (Εκδόσεις Κέδρος),  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ.Κ. Άντερσεν ( Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και "Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη (Εκδόσεις Πατάκη), στο βιβλιοπωλείο «Ο Γάτος Μαουρίτσιο» (Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι, Αθήνα)

     Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα γραμμένα από τους:  Ιωάννη ΚονδυλάκηΠαύλο Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και Μάνο Χατζιδάκι στο βιβλιοπωλείο «Έναστρον» (Σόλωνος 101)        

     Την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η Κατερίνα Λέχου διαβάζει αποσπάσματα από την «Έμμα» της Τζέιν Όστιν (Εκδόσεις Σμίλη), στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32)

     Την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Οικονόμου διαβάζει αποσπάσματα από «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» της Αγκάθα Κρίστι  (Εκδόσεις Ψυχογιός) στο βιβλιοπωλείο «Ατραπός»(Ιακωβίδου 7, Κ. Πατήσια)

     Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο Μανώλης Μαυροματάκης  διαβάζει απόσπασμα από τα «Γράμματα στον Άη Βασίλη» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν (Εκδόσεις Αίολος) στο Βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός» (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη)

Ημερομηνίες: Στις 22, 23, 27, 28, 29, 30/12/2021 και 4, 5, 7, 10/01/22

Ώρα μετάδοσης στους 98. 3 FM: 18.00-18.30 μμ

 

Συντονισμός: Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Εριφύλη Μαρωνίτη

Επιμέλεια αφιερώματος: Ελεωνόρα Ορφανίδου, Αμαρίσσια Παραγιουδάκη

Επιλογές αποσπασμάτων: Ελεωνόρα Ορφανίδου

Οργάνωση- εκτέλεση παραγωγής: Art Ensemble

Ηχητική επιμέλεια: Χρήστος Ζορμπάς, Θωμάς Σερεμέτης

Οργάνωση επικοινωνίας: Ελίνα Λαζαρίδου

Επικοινωνία: Άννα Μπάστα, Σάσσα Πάλλη, Τζέλλα Παυλάκου

Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Σερεμέτης

 

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.athina984.gr/

https://athensculturenet.com/

Ακολουθήστε τον Αθήνα 9.84 στο Facebook: Αθήνα 9.84 και στο Instagram: athina984

Ακολουθήστε το Athens Culture Net στο Facebook: Athens Culture Net και στο Instagram: athensculturenet

 

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

τηλ. 210 3409254 -210 3409300

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα