Το νέο βιβλίο του Γιώργου Γιώτη | 1821 : Υπάρχουν ήρωες εδώ | Εκδόσεις Κατσιμίγας

 

1821 : Υπάρχουν ήρωες εδώ

του Γιώργου Γιώτη


Εκδόσεις Κατσιμίγας

 



                       

   

 


 

1821 : Υπάρχουν ήρωες εδώ

του Γιώργου Γιώτη


Εκδόσεις Κατσιμίγας

 

 

 

Ένας ψίθυρος έξω από τον ναό της Αγίας Ειρήνης, εκείνη την πρώτη φορά που γιορτάστηκε επίσημα η 25η Μαρτίου ως επέτειος του Ελληνικού Αγώνα, δίνει το έναυσμα να ξεδιπλωθούν οι ιστορίες αυτού του βιβλίου.

«Υπάρχουν ήρωες εδώ. Κάποιοι όμως λείπουν».

Αφηγήσεις, διάλογοι και περιγραφές για όσους αγαπούν την Ιστορία, αλλά και για όσους δεν την αγάπησαν ακόμα. Ιστορικές νουβέλες με τις ζωές των ηρώων να συναντιούνται και ν’ αλληλοσυμπληρώνονται, για να γίνουν μικρογραφία και ταυτόχρονα σύμβολο του ελληνικού δράματος.

Ο κόσμος της Επανάστασης του 1821 ζωντανεύει ως μια μεγάλη περιπέτεια μέσα από γεγονότα και συμβάντα που διέσωσαν οι πρωταγωνιστές στα απομνημονεύματά τους και οι ιστορικοί του Αγώνα. Ο χάρτης των ιδεών και των συναισθημάτων από τον φόβο έως τη γενναιότητα, από τη λογική έως την αποκοτιά, από την προδοσία έως την αυτοθυσία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γιώτης είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην κατεύθυνση «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας».

Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα («Το μυστήριο του κόκκινου Ford», «3 στο κόκκινο») και μια ιστορική μελέτη («Η ιστορία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Εσύ κι εγώ και ο Φεϊντώ» της θεατρικής ομάδας Αντικλείδι στο Μικρό Κεραμεικό

LIVE | Rebe(l)Tango: Ρεμπέτικο & Tango: Δρόμοι Παράλληλοι

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Είδαμε και προτείνουμε: Επικίνδυνος Οίκτος του Stefan Zweig στο Θέατρο Χώρος

Ελένη Καραμπάτσου: "Η καλλιέργεια αρετών στα παιδιά είναι θεμέλιο για να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και υπεύθυνους ανθρώπους".