Το νέο βιβλίο του Γιώργου Γιώτη | 1821 : Υπάρχουν ήρωες εδώ | Εκδόσεις Κατσιμίγας

 

1821 : Υπάρχουν ήρωες εδώ

του Γιώργου Γιώτη


Εκδόσεις Κατσιμίγας

 



                       

   

 


 

1821 : Υπάρχουν ήρωες εδώ

του Γιώργου Γιώτη


Εκδόσεις Κατσιμίγας

 

 

 

Ένας ψίθυρος έξω από τον ναό της Αγίας Ειρήνης, εκείνη την πρώτη φορά που γιορτάστηκε επίσημα η 25η Μαρτίου ως επέτειος του Ελληνικού Αγώνα, δίνει το έναυσμα να ξεδιπλωθούν οι ιστορίες αυτού του βιβλίου.

«Υπάρχουν ήρωες εδώ. Κάποιοι όμως λείπουν».

Αφηγήσεις, διάλογοι και περιγραφές για όσους αγαπούν την Ιστορία, αλλά και για όσους δεν την αγάπησαν ακόμα. Ιστορικές νουβέλες με τις ζωές των ηρώων να συναντιούνται και ν’ αλληλοσυμπληρώνονται, για να γίνουν μικρογραφία και ταυτόχρονα σύμβολο του ελληνικού δράματος.

Ο κόσμος της Επανάστασης του 1821 ζωντανεύει ως μια μεγάλη περιπέτεια μέσα από γεγονότα και συμβάντα που διέσωσαν οι πρωταγωνιστές στα απομνημονεύματά τους και οι ιστορικοί του Αγώνα. Ο χάρτης των ιδεών και των συναισθημάτων από τον φόβο έως τη γενναιότητα, από τη λογική έως την αποκοτιά, από την προδοσία έως την αυτοθυσία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Γιώτης είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην κατεύθυνση «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας».

Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα («Το μυστήριο του κόκκινου Ford», «3 στο κόκκινο») και μια ιστορική μελέτη («Η ιστορία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αλέξανδρος Παπαδάκης: "Ότι και άν κάνουμε στην ζωή μας παραμένουμε άνθρωποι με καρδιά ψυχή σώμα και αίμα".

«Ρήγμα: Οι επτά ακατανίκητες δυνάμεις»

Βαρώτσου Τούλα: "Τα Διαμάντια της Αιωνιότητας να φέρουν την νέα γενιά αντιμέτωπη με την Ιστορία και με όσα σημάδεψαν μία δύσκολη κατοχική περίοδο για την ανθρωπότητα".

Έντυ Κιτάντζη: "Η υπέρβαση των ορίων μέσα στην ποιητική διαδικασία λυτρώνει από τη βάρβαρη βασανιστική πραγματικότητα, ελευθερώνοντας το πνεύμα".

Ευαγγελία Κούρτη: "Η ποίησή μου θέλω να κατατείνει στην αυτογνωσία και αυτή με τη σειρά της να μας οδηγήσει στο δρόμο της δράσης και της ευθύνης".

Βαγγέλης Μανουβέλος: Έχω την αίσθηση ότι σήμερα φοβόμαστε περισσότερο την ευαλωτότητα, επικοινωνούμε αδιάκοπα, αλλά αποφεύγουμε να εκτεθούμε πραγματικά".