ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ" ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

 


Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΘΕΡΜΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ

 

Το θεατρόφιλο κοινό ανά τον κόσμο, ακόμη μια φορά απέδειξε ότι κάτω από τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και στον χώρο του θεάτρου, στηρίζει το ποιοτικό θέατρο.

Ως εκ τούτου είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι λόγω της θερμής ανταπόκρισης του, παρατείνουμε την διαδικτυακή προβολή της παράστασης «Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» και πέραν της 10ης Ιανουαρίου όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ζωντανό θέατρο. Και βέβαια ελπίζουμε, ότι όταν θα περάσει αυτή η πανδημία, τα θέατρά μας θα ξαναγεμίσουν με κόσμο.

 

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Promo trailer: https://www.youtube.com/watch?v=MFmFA8JzIfQ

 

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Της Κάρμεν Ρουγγέρη

Μέσα απ’ αυτή την παράσταση, τα παιδιά αλλά και το ευρύ κοινό, θα παρακολουθήσουν την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίας μας, μέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες, παράσταση.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας  του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους  του.

Το έργο μας χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που περιλαμβάνεται η πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές.

Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται:

1.  Το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη, που θα αποδοθεί εικαστικά με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στην σκηνή.

2.  Το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, θα βοηθηθεί ώστε να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του.

 

Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό  και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ «Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ»

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή

Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – χορογραφίες - φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική επεξεργασία - VideoartΑντώνης Δελαπόρτας

Στίχοι : Ανδρέας Κουλουμπής

Φωτογραφίες παράστασης: https://www.photolifez.com/

 

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης,  Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Στον ρόλο της Εκάλης η Κάρμεν Ρουγγέρη.

 

ONLINE ΠΡΟΒΟΛΗ - VIDEO ON DEMAND

 

Εισιτήριο: 6 euro

Προπώληση:

https://www.ticketservices.gr/event/thiseas-kai-minotavros-video-on-demand/

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: The Blunsdon Act στο Theatre of the NO

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

Παντελής Βουτουρής: "Θεωρώ ότι ο Μόντης γραμματολογικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους ποιητές της γενιάς του τριάντα μαζί με τον Σεφέρη και τον Ελύτη".

Κλεονίκη Καραχάλιου: "Πιστεύω πως οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις μεταμορφώσεις μας, αρκεί να έχουμε πάντα ηρεμία και να είμαστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό μας στόχο".

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: "Οι μακρινοί απόγονοι μας, εφόσον εξακολουθήσει να υπάρχει Ελλάδα, θα κρίνουν ποιος υπερίσχυσε: η παράδοση ή ισοπέδωση των πάντων".

Είδαμε και προτείνουμε: Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς