Τρεις προτάσεις για τις μέρες των Χριστουγέννων από τον Ηλία Καρελλά



Τα φετινά Χριστούγεννα, ο δραστήριος σκιοπαίκτης - σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς, με άκρως δημιουργική και εορταστική διάθεση, προσκαλεί παλιούς και νέους φίλους του σε τρεις παραγωγές για όλη την οικογένεια.

Από 16 έως 30 Δεκεμβρίου και για πέμπτη συνεχή χρονιά παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής μια ολοκαίνουργια διαστημική περιπέτεια σκιών γεμάτη χιούμορ και μουσική με τίτλο «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι». Μουσικοί συνοδοιπόροι του: ο άνθρωπος- ορχήστρα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο Θάνος Κοσμίδης από τους Burger Project και η γυναικεία ορχήστρα “Smyrna”.

Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Σχέδιο και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Παπαδημητρίου, με αφηγητή τον Μανώλη Μαυροματάκη, σε σκηνοθεσία-σκηνογραφία του Ηλία Καρελλά,  θα παρουσιαστεί η συναυλία-παράσταση «Να τα πούμε;».

 
Στο σταθερό πλέον παιδικό του στέκι, το θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2) το «Αγόρι με τη βαλίτσα» μετρά ήδη δύο μήνες επιτυχίας. Έτσι, τον Δεκέμβριο, εκτός από τις Κυριακές στις 11.30 το πρωί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους Μάικ Κένι στην υπέροχη μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (Τρίτη 26 Δεκεμβρίου) στις 11.30 το πρωί.


Θίασος Ηλία Καρελλά
www.thiasoskarella.weebly.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7777104 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-17.00)


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ


«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι»
Μια πρωτότυπη περιπέτεια σκιών στο διάστημα,
γεμάτη χιούμορ και ζωντανή μουσική επί σκηνής!

16-30 Δεκεμβρίου 2017
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Συμπαραγωγή
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θίασος Σκιών Ηλία Καρελλά


Τα φετινά Χριστούγεννα ο Καραγκιόζης και η παρέα του ετοιμάζονται για μια τρελή περιπέτεια στο διάστημα! Μια ακόμη πρωτότυπη παραγωγή, για πέμπτη χρονιά στο Μέγαρο, από τον Ηλία Καρελλά και τον θίασό του. Μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική συνοδεία από τον Εξωγήινο-ορχήστρα Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, τον Δόκτορα Cosmic Θάνο Κοσμίδη των Burger Project και τη γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Smyrna! Ο αγαπημένος σκιοπαίχτης και οι συνεργάτες του περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος από τις 16 έως τις 30 Δεκεμβρίου για να συνταξιδέψουν στο φεγγάρι με… πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις! Μια συμπαραγωγή του ΜΜΑ και του Θιάσου Ηλία Καρελλά στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι»
Ο Μεγάλος Βεζίρης αναζητά έναν ξεχωριστό προορισμό για να υποδεχτεί το νέο έτος μαζί με την κόρη του και ολόκληρο το παλάτι. Είναι διατεθειμένος να δώσει αμέτρητες λίρες και φλουριά σε όποιον καταφέρει να του οργανώσει ένα ταξίδι στο φεγγάρι για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ο αστρονόμος και διάσημος επιστήμονας Δόκτωρ Cosmic, γνωστός για τις ηλεκτρονικές μουσικές του συνθέσεις, αναλαμβάνει την επιχείρηση. Όμως, πριν την άφιξη του Μεγάλου Βεζίρη στο φεγγάρι, μια ομάδα αστροναυτών θα πρέπει να εξερευνήσει τη Σελήνη, να προετοιμάσει το έδαφος και την ατμόσφαιρα, να τη στολίσει με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και να βεβαιωθεί πως όλα είναι ασφαλή. Ποιος άλλος πιο τολμηρός και πιο ικανός από τον Καραγκιόζη για τη θέση του Αρχιαστροναύτη;
Ο πολυμήχανος ήρωάς μας, προκειμένου να φτιάξει το πλήρωμά του, προσκαλεί τους φίλους του, λέγοντάς τους πως τους έχει βρει καλές νύφες για να παντρευτούν. Τι καλύτερο από ένα σύνολο παραδοσιακής μουσικής που αποτελείται από έξι όμορφες γυναίκες; Η Ορχήστρα Smyrna θα μαγέψει τους υποψήφιους γαμπρούς, αλλά και το κοινό, με τις υπέροχες μελωδίες και τις φωνές των μελών της!
Έτσι, με πλήρωμα τον Μορφονιό, τον Νιόνιο, τον Σταύρακα, τον Μπαρμπαγιώργο και την οικογένειά του, ο Καραγκιόζης βρίσκεται στη θέση του πιλότου του πυραύλου, και το ταξίδι για το διάστημα ξεκινά. Ύστερα από μια μεγάλη περιπλάνηση στους πλανήτες φτάνουν εντελώς τυχαία στο φεγγάρι. Εκεί, εξερευνώντας την επιφάνειά του και προσπαθώντας να προετοιμάσουν τη γιορτή, θα έρθουν αντιμέτωποι με αλλόκοτα πλάσματα, αστέρια και κομήτες και με τον εγωιστή Εξωγήινο-ορχήστρα Αλκιβιάδη.
Η περιπέτεια αρχίζει… Ντυμένοι όλοι με τις αστροναυτικές στολές τους κάνουν πρόβες για τα κάλαντα και τα τραγούδια, ενώ χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια αιωρούνται στο διάστημα! Άραγε ο Καραγκιόζης και η παρέα του θα προλάβουν να τελειώσουν τις ετοιμασίες τους προτού έρθει η νέα χρονιά;

«ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ»
ΘΙΑΣΟΣ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΑ
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Σε όλους τους ρόλους πίσω
από τον μπερντέ                            Ηλίας Καρελλάς
Εξωγήινος-ορχήστρα                      Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Δόκτωρ Cosmic                             Θάνος Κοσμίδης από τους Burger Project
Ορχήστρα Smyrna                         Σταυρούλα Βλασοπούλου τσέλο, τραγούδι
Κάλια Καμπούρη κανονάκι, τραγούδι
Ελευθερία Κουρλιά κιθάρα, τραγούδι
Ειρήνη Νικολακοπούλου βιολί, τραγούδι
Πένυ Παπακωνσταντίνου πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι,
Έλσα Στουρνάρα ακορντεόν, τραγούδι
Χειρισμός φιγούρας                       Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης, Κωνσταντίνα Γκόρου
Σύνθεση κειμένων-Σκηνοθεσία     Ηλίας Καρελλάς
Βοηθός σκηνοθέτη                         Δήμητρα Κώνστα
Μουσική επιμέλεια                          Ηλίας Καρελλάς και η ομάδα
Φωτισμοί                                        Ηλίας Καρελλάς, Γιώργος Ανεστόπουλος
Σκηνογραφία                                  Ηλίας Καρελλάς
Ειδικές κατασκευές σκηνικού        Μιχάλης Ράπτης
Σκηνικά αντικείμενα                       ΜΜΑ-Σοφία Κατσουλιέρη
Ηχοληψία                                        Νίκος Καραπιπέρης

Παραστάσεις
Σάββατο 16/12                              19:00
Κυριακή 17/12                               17:00
Σάββατο 23/12                              19:00
Δευτέρα 25/12                               19:00
Τρίτη 26/12                                    17:00
Πέμπτη 28/12                                19:00
Παρασκευή 29/12                         19:00
Σάββατο 30/12                              19:00

Τιμές εισιτηρίων                        12 € (γενική είσοδος)

Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr

Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

           Παιδική σκηνή-θέατρο Κάππα 2017-2018


Μία έκτακτη εορταστική παράσταση Τρίτη 26 Δεκεμβρίου
Μάικ Κένι
«Το αγόρι με τη βαλίτσα»
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Ηλία Καρελλάς

Ο Δημήτρης Μακαλιάς στο ρόλο του μικρού Ναζ
Τραγούδι- Σαντούρι: Αρετή Κετιμέ

Μετρώντας δύο μήνες επιτυχίας με την παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» στο θέατρο Κάππα (Κυψέλης 2), η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά υποδέχεται τις ημέρες των εορτών με μία έκτακτη εορταστική παράσταση. Έτσι, τον Δεκέμβριο, εκτός από τις Κυριακές στις 11.30 το πρωί, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους Μάικ Κένι στην υπέροχη μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (Τρίτη 26 Δεκεμβρίου) στις 11.30 το πρωί.
Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.
Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μακαλιάς ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.
Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί και μουσικοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη, Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος.
Ο Ηλίας Καρελλάς,  με το ιδιαίτερο σκηνοθετικό και σκηνογραφικό του στίγμα, δημιουργεί μια παράσταση – πρόταση με κύριους άξονες το θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική, αναδεικνύοντας με τη δική του ματιά το υπέροχο αυτό κείμενο. Η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού.
Τη μουσική διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού "Ξενιτεμένο μου πουλί" για το φινάλε της παράστασης χάρισαν οι String Demons.
Συντελεστές
Συγγραφέας: Μάικ Κένι
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία/ Σκηνογραφία/ Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια: Αρετή Κετμέ
Κοστούμια: Αγγελική Μπόζου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Κώνστα
Φιγούρες θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Ηλίας Καρελλάς
Video προβολές: Τζένη Καρελλά
Γραφιστικά: Χριστίνα Λαζόγλου
Κατασκευή σκηνικού/ μηχανικός σκηνής: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή κοστουμιών: Δανάη Σανταμούρη
Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

Παίζουν οι: Δημήτρης Μακαλιάς, Αρετή Κετιμέ, Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη, Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος

Στήλη θεαμάτων:

Θέατρο Κάππα-Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά: «Το αγόρι με τη βαλίτσα»
Διεύθυνση: Κυψέλης 2
Πρώτη παράσταση: 1 Οκτωβρίου 2017
Τελευταία παράσταση: 1 Απριλίου 2018
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις σχολείων
Έκτακτη εορταστική παράσταση: Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 στις 11.30 το πρωί
Δεν πραγματοποιούνται παραστάσεις: 24 & 31 Δεκεμβρίου 2017 και 25 Μαρτίου 2018
Διάρκεια: 75 λεπτά, με διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων, 65 ετών και άνω, με την επίδειξη κάρτας). Ειδική τιμή για σχολεία και ομάδες.
Πληροφορίες για την παιδική σκηνή/ Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες:
210 7777104 & 210 7777124
Website: www.thiasoskarella.weebly.com
Facebook page: Θίασος Ηλία Καρελλά / Ilias Karellas Theater Comprany
Προπώληση: Ticket Services
Ταμείο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική Αγορά: 210 7234567
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC


 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
«ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;»
ΚΥΚΛΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

22 & 23 Δεκεμβρίου 2017 | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | 18:00

Κάλαντα παλιά και καινούρια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά σε μια συναυλία σαν θεατρική παράσταση, σαν παραμύθι για μια πολύ παλιά ιστορία που «γεννήθηκε» πριν από 2017 χρόνια.

Να τα πούμε; Μικρά και μεγάλα παιδιά, ερμηνευτές, πέντε συνθέτες, ένας συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης και ένας αφηγητής θα μας πούνε τα κάλαντα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Κάλαντα παλιά και καινούρια από το Ελληνικό Σχέδιο, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου.

Τραγούδια, προάγγελοι χαρμόσυνων νέων, γιορτών και διακοπών, τα κάλαντα αποτελούν έθιμο ριζωμένο βαθιά στην πολιτισμική μας συνείδηση.

Μετά το «Μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά», το Ελληνικό Σχέδιο προσκαλεί σε άλλη μία ιδιαίτερη συναυλία με στοιχεία θεατρικής παράστασης. Οι συνθέτες γράφουν νέα κάλαντα, «πειράζουν» τα παλιά και θα τραγουδήσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όπως στο παρελθόν, αλλά και όπως αυτοί βλέπουν το ιδιαίτερο αυτό είδος τραγουδιού στο παρόν.

Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων διηγούνται κυρίως μια παλιά ιστορία για τη γέννηση του Χριστού. Όμως, τα κάλαντα έχουν αρχαιότερες αφετηρίες, με αναφορές στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, λένε ιστορίες χαράς, περιγράφουν συνήθειες, ενώ δεν λείπουν τα κάλαντα που σχολιάζουν με τρόπο σκωπτικό την ιστορία του κάθε νοικοκύρη. Μιλούν δηλαδή για τη ζωή, με κέντρο τη γέννηση του Χριστού και τον ερχομό του Άη Βασίλη.

Έτσι, και τα νέα κάλαντα θα «μας πουν» τις δικές τους ξεχωριστές εκδοχές.
Στην ιστορία  του Γιώργου Κοροπούλη έξω χιονίζει, ο αφηγητής μας Μανώλης Μαυροματάκης λέει ένα παραμύθι για τη ζωή, τα Χριστούγεννα και τον χρόνο που κυλά !

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος, Κώστας Φασουλάς
Συνθέτες: Άγγελος Αγγέλου, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Νεφέλη Λιούτα, Γιώργος Χατζηπιερής, Φένια Χρήστου
Κείμενο/ιστορία: Γιώργος Κοροπούλης
Σκηνοθετική επιμέλεια & Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς
Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης
Ερμηνευτές: Χάρης Ανδριανός, Νεφέλη Λιούτα, Φοίβος Ριμένας, Φένια Χρήστου
Συμμετέχουν μέλη της χορωδίας του ΕΜΠ Αθηνών.
Φιλική συμμετοχή της παιδικής και νεανικής χορωδίας του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107

22 & 23 Δεκεμβρίου 2017
Κεντρική Σκηνή | 18:00

Εισιτήρια:
Κανονικό: 5, 10 €
Παιδικό (έως 15 ετών), Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 3, 8 €
Παρέα 10+ άτομα: 2, 7 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ & Συνοδός ΑμεΑ: 3 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr

http://www.sgt.gr/gre/SPG1962



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία e-ticket / print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
2109005800 Καθημερινά, 09:00 – 21:00

ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
2130178200 – Καθημερινά 09:00 – 20:00

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ (Συγγρού 107)
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
•    ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
•    IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".