Hommage. Μία site specific παράσταση για τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή αποκλειστικά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Hommage. Μία site specific παράσταση για τη ζωή και το έργο του Λευτέρη Βογιατζή αποκλειστικά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατέςανακαλύπτουν τα ίχνη και την παρουσία του δικού μας Λευτέρη μέσα σε όλο τον χώρο του θεάτρου τουσε ένα θέαμα που συνδυάζει θέατροκινηματογράφο και πολυμέσα και με τησυμμετοχή πολλών συνεργατών τουΜε την multimedia αυτή παράστασητο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων ανοίγεται στις νέες τεχνολογίες επιδιώκοντας να μυήσει και τις νεότερεςγενιές στο έργο του Λευτέρη Βογιατζή, με τα πλέον επίκαιρα μέσα. Οι πόρτες ανοίγουν στις 27 Νοεμβρίου. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Σπύρο Αλιδάκη.


Φωτογραφία του Aris Asproulis.

HOMMAGE
Μια site-specific παράσταση του Σπύρου Αλιδάκη
για τον Λευτέρη Βογιατζή στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
Πρεμιέρα 27 Νοεμβρίου
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
Video trailer
Το Hommage είναι μια site-specific παράστασηστην οποία εικόνεςντοκουμένταήχοιβιντεο-προβολέςαρχειακό υλικό του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδωναποσπάσματα από τιςπαραστάσεις τουαναμνήσεις και συνεντεύξειςόλα εμπλέκονται σε μία σύνθεσηΟ χώρος του Θεάτρου γίνεται ένας ζωντανός χάρτης αναμνήσεωνφαντασίας και ερμηνείαςμέσααπό ένα multimedia θέαμα.
Πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία όπου οι θεατές θα ανακαλύπτουν την παρουσία του Λευτέρη Βογιατζή μέσα στον χώρο του Θεάτρουμέσα από ένα θέαμα που θα συνδυάζειθέατροκινηματογράφο και πολυμέσαμε τη συμμετοχή πολλών συνεργατών του.  Ένα παλίμψηστο μνήμης και πολλαπλών αναφορών στον Λευτέρη Βογιατζήακολουθώντας ταίχνη του και ανασύροντας τον ζωντανό τους απόηχο μέσα στο  θέατρό τουμε πολλαπλή χρήση της νέας  τεχνολογίας.
Με σημείο εκκίνησης το Θέατρο της Οδού Κυκλάδωντο έργο  και στοιχεία της προσωπικής ζωής του Λευτέρη Βογιατζή και με αφορμή την επί 30 χρόνια ιδιαίτερη σχέση πουανέπτυξε με τον ιστορικό αυτό χώρο και την αέναη μεταμόρφωσή τουοι θεατές,  ήδη από την είσοδό τους στο χώρο,  θα ακολουθούν μια «ξενάγηση». Στην «ξενάγηση» αυτήόλοιοι χώροι του Θεάτρου θα ζωντανεύουν και οι ίδιοι θα διεισδύουν σε μια υπαρξιακή αναζήτησηόπου ο θάνατοςο έρωτας και η τέχνη συντίθενται και αποσυντίθενται ξανά και ξανά.
Στην παράσταση συμμετέχουν ζωντανά ή κινηματογραφημένοι καταξιωμένοι ηθοποιοί και συντελεστέςπαλιοί και νέοι συνεργάτες του Θεάτρου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Σπύρος Αλιδάκης
Σκηνικά | Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Γιάννης Λούκος
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Κίνηση | Χορογραφία: Φώτης Νικολάου
Κινηματογραφικοί φωτισμοί | Κάμερα: Γιώργος Ταμπακάκης
Δραματουργία: Κατερίνα Ζερβουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Κουτσοχερίτη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".