«Σταχτομπούτα» στο Θέατρο Άλφα.Ιδέα


Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Πατησίων 37, Πολυτεχνείο
Τηλ.: (210) 5238742, 5221444


«Σταχτομπούτα»


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 22:00



Η «Σταχτομπούτα» είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που αφηγείται το γνωστό παραμύθι μ’ έναν τρόπο παράδοξο, σίγουρα κωμικό κι ενίοτε τραγικό. Μετά τον Σαρλ Περω, τους αδελφούς Γκριμ κι άλλες πολλές παραλλαγές του παραμυθιού, έφτασε η ώρα να εξιστορήσουν και οι ValSia (Βαλέρια Δημητριάδου και Αθανασία Κουρκάκη) τη δική τους εκδοχή του παραμυθιού.


Περίληψη-Σκηνοθετικό σημείωμα:
«Πρόκειται για έναν από τους πιο διάσημους μύθους που γνωρίζουμε. Ο μύθος έχει υποστεί πολλές παραλλαγές ανά τους αιώνες. Η Σταχτομπούτα του σήμερα είναι η γυναίκα που επιθυμεί τον άπιαστο. Τον έξω από τα μέτρα της. Το ξέρει ότι θα τον πετύχει και το ξέρει ότι θα μετανιώσει που τον πέτυχε, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει να τον επιθυμεί. Μια φωνή μέσα της φωνάζει να τον κυνηγήσει. Είναι η φωνή της καλής της νεράιδας, του φύλακα άγγελού της, του Θεού, ή όπως αλλιώς θέλετε, πάντως θεϊκή παρέμβαση υπάρχει και με τη βοήθεια της τον παντρεύεται τον άπιαστο.
Κανονικά το παραμύθι θα έπρεπε να τελειώνει εδώ, αλλά η Σταχτομπούτα του σήμερα (όχι η μοντέρνα, αυτή είναι άλλη) δε βάζει εδώ το τέλος. Αλλά και πού να το βάλει; Τώρα οι επιλογές είναι πολλές και οι αποφάσεις δύσκολες. Το σίγουρο είναι πως αν ο πρίγκιπας δεν είναι ο πρίγκιπας που ονειρεύτηκε θα πρέπει να κάνει κάτι για αυτό. Μια νέα αρχή ας πούμε. Έτσι καβαλάει το χιούμορ της, το μόνο πράγμα που της απέμεινε και κατευθύνεται προς το άγνωστο τέλος της. Ίσως αυτό να λείπει, το χιούμορ. Ίσως να περνάει από δίπλα μας, αλλά να μη μας ακουμπάει.
Θα ήταν πολύ όμορφα αν η τέχνη μπορούσε να μας προσφέρει μια ζωή με χιούμορ. Χωρίς σοβαροφάνεια και μουρτζούφλικα πρόσωπα. Αυτό προσπαθεί να κάνει η παράσταση μας. Κι ελπίζουμε να το πετύχει»
Σύλληψη Ιδέας - Κείμενο: ValSia
Σκηνοθεσία: Στέργιος Κοντακιώτης 
Σκηνικά-Κοστούμια: Δήμος ΚλημενώφΜουσική: ValSia
Φωτογραφίες: Σπύρος Χατζηαγγελάκης


Παίζουν: Βαλέρια Δημητριάδου - Αθανασία Κουρκάκη


Ακατάλληλο για ανηλίκους.


Εισιτήρια:
Γενική είσοδος 10€, Μειωμένο – Φοιτητικό 8€ με ποτό


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".