Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος μιλάει στο Αll4fun

Ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος μιλάει στο Αll4fun για την φετινή σεζον που τον συναντάμε στις "Πόρτες" και στις ¨Πρακτόρισσες", που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία, τα μελλοντικά του σχέδια και διάφορα ακόμα...
 
"Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον." 12189569 1028121910542382 2519771525057064457 n
 
Φέτος σας βρίσκουμε σε δύο επιτυχημένες παραστάσεις, στις «Πόρτες» και στις «Πρακτόρισσες». Πώς νιώθετε για αυτήν την επιτυχία;
 
Η φετινή χρονιά μου χάρισε την ευκαιρία να συνεργαστώ με δυο ταλαντούχους Έλληνες  συγγραφείς που θαυμάζω το έργο τους και την πορεία τους στο θέατρο. Όπως καταλαβαίνετε αισθάνομαι πολύ τυχερός και χαίρομαι που και οι δύο  παραστάσεις έχουν την ανταπόκριση του κοινού που τους αξίζει.
 
Τι πρόκειται να δούμε στην καθεμία παράσταση;
 
Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές παραστάσεις. 
Οι «Πόρτες» της Χρύσας Σπηλιώτη έργο γραμμένο με θεατρική λιτότητα, μέσα από το πρίσμα του πλατωνικού μύθου του «Σπηλαίου» θίγει ενδοοικογενειακές σχέσεις και παίζει εξίσου με το δράμα και την κωμωδία.
12065962 1028122233875683 8214958351359458943 nΗ Νίκη, γυναίκα με αυτοπεποίθηση κι επιτυχημένη επιχειρηματίας πανικοβάλλεται κάθε φορά που πάει να περάσει από μια πόρτα μαζί με άλλους ανθρώπους. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημα της με τη βοήθεια ενός ψυχαναλυτή θα ανακαλύψει κλειστές πόρτες του παρελθόντος της που θα πρέπει να τις ανοίξει και φυσικά να τις περάσει. 
Τρεις μόνο ηθοποιοί  καλούνται να παίξουν δέκα ρόλους σε διαφορετικό χώρο και χρόνο ενώ οι σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη με τρόπο που θυμίζουν Χίτσκοκ στον Δεσμώτη του Ιλίγγου.
 
Από την άλλη, οι «Πρακτόρισσες» του Γιάννη Καλαβριανού είναι καθαρή κωμωδία. Είναι ένα έργο γραμμένο με καταιγιστικούς ρυθμούς ταινιών δράσης, video κλπ, όπου σατιρίζει τα φιλμ κατασκοπείας του Χόλυγουντ.
Εδώ η Ρώσικη ακαδημία κατασκόπων καλεί τις θρυλικές «Πρακτόρισσες» μετά από χρόνια πάλι σε δράση. Η θρυλική εγκληματίας Λουκρητία Στρογκανώφ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, απήγαγε τον Τσέχο Βιολόγο επιστήμονα Κονσταντίν Κονσταντίνοβιτς που ανακάλυψε το Επιδημικό Κρυπτοσπορίδιο, το πιο επικίνδυνο βακτήριο που εμφανίστηκε ποτέ στον πλανήτη και θέλει να το πουλήσει στην κινέζικη μαφία. Ολόκληρη η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα!
Είκοσι ηθοποιοί σε video και επτά επί σκηνής πρέπει να παρασύρουν  το κοινό σε ένα Live action movie να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σώσουν τον κόσμο.
 
Σας αρέσει η αμεσότητα του κοινού και θέλετε να επεμβαίνει και να δείχνει τον θαυμασμό του για αυτό που βλέπει;
 
Μου αρέσει η αμεσότητα του ηθοποιού.  Σε όλα τα έργα που έχω σκηνοθετήσει προσπαθώ να περιορίσω τα σκηνικά μέσα έκφρασης και να αποφύγω τα κόλπα, τους εύκολους εντυπωσιασμούς και να γίνει η σκηνή τόπος συνάντησης κι αμοιβαίας εξομολόγησης κοινού και ηθοποιού. Θέλω ο ηθοποιός να είναι άμεσα προσιτός στο κοινό, το οποίο δεν μπορεί να αρνηθεί τη συναισθηματική του συμμετοχή στο έργο και να αισθάνεται προσωπικά επερωτώμενο από τους ηθοποιούς.
Αν τηρηθούν με ευλάβεια όλα αυτά, ο Θαυμασμός του κοινού φαίνεται και εκφράζεται άμεσα ακόμα κι αν δεν του αρέσει τόσο πολύ το έργο.
 
Θα παίζατε σε μια δραματική παράσταση ή σε μια τραγωδία;
 
Δεν έχω παίξει μόνο κωμωδία. Τα περισσότερα έργα στην καριέρα μου είναι δραματικά. Από τις σαράντα παραστάσεις που έχω παίξει ούτε δέκα δεν είναι12107028 1028122077209032 8811287706038891639 n κωμωδίες.  Αν μου αρέσει το κείμενο δεν με απασχολεί αν είναι κωμωδία ή δράμα.
Με την τραγωδία έχω πολύ μικρή εμπειρία. Μόνο δύο φορές έχω παίξει σε έργα του Ευριπίδη και τώρα έχω πέσει με τα μούτρα και τον μελετάω. Το επόμενο έργο που θα σκηνοθετήσω είναι γραμμένο σε μέτρο τροχαϊκό και ακολουθεί πιστά τα βήματα του Ευριπίδη. Θα είναι η Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού και θα ανέβει στο Αγγέλων Βήμα τον Μάρτιο.
 
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον ή κάτι που θέλετε πολύ αλλά δεν το έχετε επιχειρήσει ακόμα;
 
Θα ήθελα να ανεβάσω στο θέατρο τον «Εξολοθρευτή» του  Τζέιμς Κάμερον και να παίξω το ρόλο του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.  Αυτό θα μου δώσει κίνητρο από Δευτέρα να αρχίσω γυμναστική.  
 
Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
 
Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν, αλλά μπορείς να καταστρέψεις το παρόν με το να στενοχωριέσαι για το μέλλον. (Γούντι Άλεν)
 
& Αναλυτικές λεπτομέρειες για τις ημέρες και τους συντελεστές της παράστασης "Πρακτόρισσες" ακολουθούν στον σχετικό σύνδεσμο: http://www.all4fun.gr/fun/theater/11373-2015-09-19-14-24-43.html
 
 & Αναλυτικές λεπτομέρειες για τις ημέρες και τους συντελεστές της παράστασης " Πόρτες" ακολουθούν στον σχετικό σύνδεσμο: http://www.all4fun.gr/fun/theater/11302-q-q-.html
 
Της Αλεξίας Βλάρα,5-11-2015

http://www.all4fun.gr/interviews/theater/11759--all4fun.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Η Κατερίνα Ζωγραφάκη μιλάει στο Open Mind