" Ο Υπνωτιστής" Λαρς Κέπλερ

" Ο Υπνωτιστής" Λαρς Κέπλερ

Το βιβλίο φαινόμενο που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση με περισσότερα από 600.000 αντίτυπα στη Σουηδία εκθρονίζοντας τον Στιγκ Λάρσον από την πρώτη θέση των μπεστ σέλερ. 
 
Σαν φωτιά, όπως ακριβώς η φωτιά. Ήταν οι πρώτες λέξεις που ψέλλισε το υπνωτισμένο αγόρι.
Ένας άνδρας βρίσκεται κτηνωδώς δολοφονημένος στα αποδυτήρια ενός αθλητικού κέντρου στην Τούμπα της Στοκχόλμης. Λίγο αργότερα ανακαλύπτονται τα πτώματα της γυναίκας του και της κόρης του, μαχαιρωμένες και οι δυο από κάποιον που είχε την πρόθεση να εξοντώσει όλη την οικογένεια. Ο γιος όμως έχει επιζήσει, αν και βαριά τραυματισμένος. 8053 m
 
Ο Γιούνα Λίννα, αστυνομικός επιθεωρητής της Δίωξης Εγκλήματος, μαθαίνει πως η οικογένεια έχει άλλο ένα εν ζωή μέλος, τη μεγάλη αδελφή του αγοριού, και αντιλαμβάνεται πως πρέπει να τη βρει προτού την ανακαλύψει ο δολοφόνος. Το αγόρι συνέρχεται κατά διαστήματα από τον λήθαργο στον οποίο βρίσκεται. 
 
Ο Γιούνα Λίννα στην προσπάθειά του να επιταχύνει τη διαδικασία της ανάκρισης και ν’ αποκτήσει μια εικόνα του συμβάντος, έρχεται σε επαφή με τον γιατρό Έρικ Μαρία Μπαρκ και τον πείθει να υπνωτίσει το αγόρι. Ο Έρικ Μαρία Μπαρκ αθετεί την υπόσχεση που είχε δώσει να μην υπνωτίσει ποτέ ξανά, κι αρχίζει έτσι μια αλυσίδα γεγονότων που κόβουν την ανάσα. 
 
Παρουσίαση των συγγραφέων 
 
Λαρς Κεπλερ είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο των Αλεξάντρα Κοέλο Αντορίλ και Αλεξάντερ Αντορίλ, Σουηδών συγγραφέων και συζύγων. Το χειρόγραφο του Υπνωτιστή, που γεννήθηκε από την κοινή τους αγάπη για τη νουάρ λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, το υπέβαλαν ανωνύμως στον εκδότη του Στιγκ Λάρσον στη Σουηδία. Το βιβλίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από την πρώτη στιγμή. Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου σε σκηνοθεσία Lasse Hallstrom πρόκειται να βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους το τελευταίο τρίμηνο (φθινόπωρο) του 2012 απο τη Rosebud σε διανομή Odeon.
 
Ένα καθηλωτικό βιβλίο , που με μία μοναδική αστυνομική γραφή και με κάθε λεπτομέρεια , περιγράφει με έναν άκρα επαγγελματικό τρόπο μία σειρά από ειδεχθή εγκλήματα, προσπαθωντας σιγά σιγά να ξεδιπλωθεί το κουβάρι του μυστηρίου.
 
1372673167
Ο "Υπνωτιστής" αποτελεί ένα ακόμα πολύ καλό αστυνομικό θρίλερ που μας έρχεται από την Σουηδία, μετά την τριλογία του Στιγκ Λάρσον. Το βιβλίο κινείται στην γνωστή πετυχημένη συνταγή, που καθηλώνει τον αναγνώστη: γρήγορη πλοκή, μυστήριο, συνεχείς ανατροπές, σκηνές βίας, σεξ, όλα αυτά δηλαδή που κάνουν τα περισσότερα βιβλία ανάλογης θεματολογίας να πουλάνε πολύ και αργότερα να τα βλέπουμε ως σενάρια κινηματογραφικών ταινιών.
 
Τρία στοιχεία που μου άρεσαν πολύ ήταν η ιδιαίτερη πλοκή του, η προσοχή στην λεπτομέρεια, έτσι ώστε να ταιριάξουν όλα τα στοιχεία μεταξύ τους και ο αναγνώστης να μην μείνει με ασάφειες, ερωτηματικά και απορίες και τρίτο η ικανότητα των συγγραφέων (το Λαρς Κέπλερ αποτελεί ψευδώνυμο ενός ζευγαριού) στην ψυχογράφηση των πρωταγωνιστών. Οι λάτρεις του είδους θα το βρουν εξαιρετικό!
 
Μια παράμετρος που αξίζει να σημειώσουμε, είναι η αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια ενασχόληση των σκανδιναβών με τα αστυνομικά-ψυχολογικά θρίλερ.  
 
Ένα εξαιρετικό βιβλίο καιμία πολύ καλή προσπάθεια να γυριστεί ταινία πάνω στο βιβλίο, μεταφέροντας όλη αυτή την ενέργεια και την δυναμική του βιβλίου πάνω στην κινηματογραφική οθόνη, εκπλήσσοντας μας ευχάριστα για το σασπένς που εναλλάσσεται με γρήγορους ρυθμούς και με έκδηλες ατμοσφαιρικές σκηνές που θα σας κόψουν την ανάσα!
 
Μην τα χάσετε και να διαβάσετε το βιβλίο και να δείτε την ταινία!
 
Της Αλεξίας Βλάρα, 8-12-2014

http://www.all4fun.gr/fun/books/9833--q-q-.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης μέσω διαδικτύου και με φυσική παρουσία στην Αθήνα

Κραουνάκης+Σπείρα στο θερινό σινεμά "Αττικόν" στο Γαλάτσι- 5/8/20

LED ZEPPELIN SYMPHONIC