Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Είδαμε και προτείνουμε: Το Μαράκι έκλασε

Η παράσταση "Το Μαράκι έκλασε", παρουσιάζεται από την ομάδα "Seven Sisters" με μια ανατρεπτική προσέγγιση σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου, αποδίδοντας με σαφήνεια τις κωμικοτραγικές πτυχές της κάθε ιστορίας. Η επιτυχημένη επιστροφή της παράστασης στο FAUST για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δείχνει την απήχηση που έχει στο κοινό.

Οι επτά γυναίκες της ομάδας διαδίδουν στη σκηνή με μοναδικό τρόπο πέντε ιστορίες που αγγίζουν βαθιά κοινωνικά θέματα όπως η πατριαρχία, η παιδική ηλικία και ο κύκλος της βίας. Η προσέγγισή τους στα κείμενα της Κιτσοπούλου είναι εξαιρετικά αυθεντική και βαθιά εντυπωσιακή, με μεγάλη δόση χιούμορ, ειρωνείας και σαρκασμού, αλλά κυρίως με έμφαση στο "μαζί". Η παράσταση αναδεικνύει τις ευαισθησίες και τις προσωπικές εμπειρίες των ηθοποιών, μεταφέροντας μηνύματα που προκαλούν συναισθηματικά και αναδεικνύουν τη σημασία της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης.

Μια συναρπαστική εμπειρία που σε καλεί να μιλήσεις, να συμμετέχεις, να γίνεις μέρος της εμπειρίας. Αφηγείται με βαθύτητα και ευαισθησία τις ιστορίες ανθρώπων που αισθάνονται αδύναμοι, που υπάρχουν στον κόσμο αλλά δεν έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του.

Η παράσταση είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένη, με έντονο στοιχείο την υποκριτική ερμηνεία και τη μουσικότητα των ηθοποιών, ενώ δίνεται έμφαση στην ευαίσθητη ανάδειξη των θεμάτων που αγγίζονται. Η απλότητα στα σκηνικά επιτρέπει στις ερμηνείες να ξεχωρίσουν και τα μηνύματα να φανούν πιο δυνατά και βαθιά. Η παράσταση δεν αποφεύγει τα δύσκολα θέματα, αλλά αντίθετα τα αντιμετωπίζει με τρόπο ευαίσθητο και αληθινό.

Και ναι, κάθε στιγμή της παράστασης σε αγγίζει βαθιά, σε κάνει να γελάς, να κλαις, να συγκινείσαι. Και όλα αυτά σε ένα ταξίδι διάρκειας δύο ωρών που απλά θέλεις να μην τελειώσει ποτέ.

Συνολικά, "Το Μαράκι έκλασε" προσφέρει μια εξαιρετική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει χιούμορ, σαρκασμό και βαθιά κοινωνικά μηνύματα. Είναι μια παράσταση που αγγίζει τις καρδιές σας καλεί να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και προσφέρει πολλά νέα ερεθίσματα για σκέψη και συζήτηση!


Της Αλεξίας Βλάρα, 22/4/2024


Η ομάδα “Seven Sisters” παρουσιάζει

«Το Μαράκι έκλασε»

σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου

FAUST Bar-Theatre-Arts

από 27 Οκτωβρίου

Η προπώληση ξεκίνησε! Κάντε κλικ ΕΔΩ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


Μετά τα επαναλαμβανόμενα sold-out, για 3 συνεχόμενα χρόνια,

«Το Μαράκι», ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλων παραστάσεων στις 28/4!



Μετά την sold-out επιτυχία της παράστασης για 2 συνεχόμενα χρόνια, οι Seven Sisters” επιστρέφουν για 3η χρονιά στο FAUST και παρουσιάζουν ξανά την παράσταση «Το Μαράκι έκλασε». Εφτά γυναίκες αφηγούνται επί σκηνής πέντε κωμικοτραγικές ιστορίες, δια χειρός Λένας Κιτσοπούλου.

Η Αγία Ελληνική Οικογένεια. Η Πατριαρχία. Η Παιδική ηλικία. Ο κύκλος της βίας και της κακοποίησης.

Πέντε οικογενειακές ιστορίες απ’ αυτές που νομίζουμε ότι συμβαίνουν μια στο τόσο, απ’ αυτές που πρέπει να συμβαίνουν «μακριά από μας». Άνθρωποι της διπλανής πόρτας τρώνε σε οικογενειακά τραπέζια, δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες, έχουν παιδιά, συζύγους και γιαγιάδες και ταυτόχρονα παλεύουν να υποτάξουν τα σκοτεινά και βίαια ένστικτά τους. Άνθρωποι που όταν χρειαστεί να πονέσουν, όταν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τη φρίκη, θα βρεθούν μέσα στις σκοτεινές τρύπες των πατρικών τους σπιτιών και θα αντιδράσουν με τον τρόπο που μάθανε.

«Είμαστε ΜΑΖΙ».

Με σήμα κατατεθέν τη χρωματιστή τουτού τους και με κινητήρια δύναμη τα παιδικά τους τραύματα, οι Seven Sisters” ως γνήσια παιδιά αγίων ελληνικών οικογενειών που μεγάλωσαν, αφηγούνται τις ιστορίες «έξω απ’ τα δόντια». Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, με μικρές δόσεις ειρωνείας και σαρκασμού, αλλά κυρίως με όχημα το «μαζί». Οι “Seven Sisters” είναι εφτά γυναίκες που στέκονται «μαζί» πάνω στη σκηνή, που αφηγούνται «μαζί», που αναπνέουν «μαζί».

«Οι ιστορίες που θα σας πούμε ακουμπάνε μέσα μας, μιλάνε για το παιδί που υπήρξαμε, μιλάνε στο παιδί που μεγάλωσε πια, αλλά που πάντα θα φέρει μέσα του κάτι από το τότε».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη

Σκηνικά - Κοστούμια: Seven Sisters

Μουσική επιμέλεια: Γιώτα Σερεμέτη

Σχεδιασμός φωτισμών: Κώστας Φιλίππογλου, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Video art - Σχεδιασμός αφίσας: Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Επί σκηνής οι ηθοποιές:

Χριστίνα Ανδρεάκου, Άρτεμις Δούρου, Μαρίνα Ζέρβα, Μαρούλα Καλαμποκιά,
Νικολέττα Παναγιώτου, Γιώτα Σερεμέτη, Λυδία Τσάτσου Παρασκευοπούλου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

από την Παρασκευή 27/10, κάθε εβδομάδα

Παρασκευή & Σάββατο στις 20:00

Κυριακή στις 18:00

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 14 ευρώ

Διάρκεια: 115 λεπτά

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ


more.com (by VIVA)

Κλείστε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά ΕΔΩ

 

τηλεφωνικά στο 6932284241

και στο ταμείο του Faust Bar Theatre Arts

(Καλαμιώτου 11, Αθήνα - 210 3234096)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Αλιγάτορες» στο θέατρο Γκλόρια από 9 Μαΐου

  Αλιγάτορες (Alligators) Του Andrew Keatley Στο Θέατρο Γκλόρια Early   Bird: Η προπώληση ξεκίνησε! https://www.more.com/theater/ offer/aligatores/ Εσύ είσαι έτοιμος για τον ρόλο του δικαστή; Πιο επίκαιρο από ποτέ το βραβευμένο έργο του Andrew Keatley  Αλιγάτορες (Alligators) ,  παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην κεντρική σκηνή του  θεάτρου Γκλόρια  σε μετάφραση και σκηνοθεσία  Γιάννη Λασπιά  από τις 9 Μαΐου, κάθε  Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00  για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024

  ΘΕΑΤΡΟ ΕΛ ΕΡ -Ελένη Ερήμου   Πρόγραμμα παραστάσεων : Φεβρουάριος – Μάρτιος – Απρίλιος 2024   Καινούργια χρονιά και καινούργιο ξεκίνημα για το θέατρο ΕΛ ΕΡ - Ελένη Ερήμου, με τρεις σημαντικές παραστάσεις που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, εναρμονιζόμενες με το όραμα του θεάτρου για συμβολή στον Πολιτισμό. Το θέατρο ΕΛ ΕΡ – Ελένη Ερήμου που έλαβε την αρχική του ονομασία   από την γνωστή ρήση του Θουκυδίδη «ΕΛΠΙΣ ΤΕ ΚΑΙ ΕΡΩΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΙ»,   βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, υπό το Φως της Ακρόπολης και διαθέτει δύο αίθουσες, την ΕΡΩΣ στον κάτω χώρο και την ΕΛΠΙΣ στον άνω, που αποτελεί και την κεντρική σκηνή. Εκεί, με πολλή προσοχή, επιλέγονται παραστάσεις που έχουν πολλά να πουν στους σημερινούς θεατές. Και οι δύο χώροι φιλοξενούν την Τέχνη σε πολλές από τις εκφάνσεις της: θέατρο, βιβλίο, ζωγραφική, μουσική, χορός - και αποτελούν σημείο συνάντησης   ανθρώπων που ενδιαφέρονται και προάγουν τον Πολιτισμό.  

ΓΛΥΚΕΡΙΑ "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Ανοιξης". Μ. Δευτέρα & Μ. Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο. Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης

  ΓΛΥΚΕΡΙΑ " Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης " Για μόνο δύο παραστάσεις στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο  Μεγάλη Δευτέρα & Μεγάλη Τρίτη,  29 και 30 Απριλίου  Συμμετέχει ο Λεωνίδας Κακούρης   Την παράσταση «Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης» με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η  Γλυκερία  την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.