ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ | «Πράξεις των Αποστόλων»

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ | «Πράξεις των Αποστόλων» | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΠΟΣ

 

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Τόπος, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ιωάννη Πανουτσόπουλου, με τίτλο «Πράξεις των Αποστόλων»

 

 

Για το βιβλίο θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Ιωάννης Πανουτσόπουλος με τον ποιητή και σκηνοθέτη

Πάνο Κυπαρίσση.

 

Στην βραδιά θα παρουσιαστούν τραγούδια από το υπό έκδοση cd με τίτλο «ΡΕΦΕΝΕ» σε στίχους του Ιωάννη Πανουτσόπουλου και μουσική του Χρήστου Γκόντζου και θα τραγουδήσουν οι:

 

Έλενα Βασιλειάδη

Μαριλίζα Λούντζη

Νίκος Ντεκούλης, πιάνο

Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος, κλαρινέτο

Ζαχαρίας Γερασκλής, μπουζούκι

Παύλος Παπαναστασάτος, κιθάρα

Ορφέας Κωνσταντόπουλος, κοντραμπάσο

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://bit.ly/3lRECkb

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3xzKEsr

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι Πράξεις των Αποστόλων αποτελούν τερµατικό σταθµό µιας ποιητικής κυοφορίας τριάντα ετών. Ο ποιητής διακρίνει πρωταρχικά στοιχεία της ζωής και της ύπαρξης. Επιστρέφει στο πεδίο των κοινωνικών συγκρού­σεων για να διαπιστώσει πως

«Σε αυτόν τον κόσµο είναι όλα τόσο τακτοποιηµένα / Τόσο εξασφαλισµένο ότι ο σπινθήρας δεν θα βάλει φωτιά / Η επανάσταση έχει τόσο πολύ αντιγράψει τη συντήρηση / Τα πνευµατικά δικαιώµατα του επιτηρούµενου καταλήγουν / Απρόσκοπτα στην τσέπη του επιτηρητή…».

Ο ποιητής εξεγείρεται ενάντια στην τακτοποιηµένη σκέψη και τις αδιαβάθµητες φιλοδοξίες. Η ποίησή του δεν παραµερίζει για να περάσει η πραγµατικότητα. Γνωρίζει πως

«Ικανοποιώντας το ανικανοποίητο το καταστήσαµε αδηφάγο / Στο οικοδόµηµα της Βαβέλ το ρετιρέ περιζήτητο / Η εργαστηριακή αλαζονεία πειραµατίζεται / Το ποντίκι της υπεροψίας βρυχάται / Ξανανοίγω το µαραγκούδικο του Νώε και µαζεύω ξυλεία…».

Ταξιδεύοντας µε την κιβωτό των λέξεων, ο συγγραφέας µας παρέχει τη συνταγή της αισιοδοξίας του. «Στην αιώνια νύχτα κάποιος ανακατεύει την κοσµική σούπα / Τα ερωτήµατά µου αναζητούν το ιερό κοχλιάριο / Με το δικαίωµα της δοκιµής αφήνω άδειο το τσουκάλι».

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ιωάννης Πανουτσόπουλος γεννήθηκε στην πόλη που υπερασπίστηκε ο Αισχύλος και έκανε τα πρώτα του βήµατα στην οδό Ισµήνης, πλησίον της οδού Αντιγόνης – πάντα επί Κολωνώ. Ξεκίνησε να γράφει αρκετά νωρίς γιατί δεν γινόταν αλλιώς και άρχισε να δηµοσιεύει το 2010 γιατί δεν µπορούσε να το καθυστερήσει άλλο. Το 2010 κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Τη νύχτα που ξυπνούσε η Αγνωστούπολη» και το 2012 η ποιητική συλλογή «Η Ωραία Κοιµωµένη∆ύο µονόλογοι σε ένα όνειρο». Το 2015 το δοκίµιο «Γιώργος Μαρκόπουλος, ο σκοτεινός Αλφειός της ελληνικής ποίησης», το 2017 το βιβλίο «Χαίρε Νύµφη Ανύµφευτε», μια ποιητική αντιστοίχιση των Χαιρετισµών στη νεοελληνική γλώσσα, το 2018 την ποιητική συλλογή «Επαγγελµατικός Προσανατολισµός» και το 2020 την ποιητική συλλογή «Οικογενειακά ή πολυπρισµατικός κόσµος».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".