Είδαμε και προτείνουμε: Δεσποινίς Μαργαρίτα του Ρομπέρτο Ατάϋντε στο θέατρο Άλμα

 


Πρεμιέρα είχε η παράσταση Δεσποινίς Μαργαρίτα του Ρομπέρτο Ατάϋντε στο θέατρο Άλμα με την Κατερίνα Μαραγκού να δίνει μαθήματα υποκριτικής σε ένα κατάμεστο θέατρο που την χειροκρότησε θερμά στο τέλος της παράστασης. Ο σπουδαίος Ρομπέρτο Ατάϋντε τίμησε με την παρουσία του την παράσταση  και ήταν ενθουσιασμένος και ιδιαίτερα συγκινημένος με το αποτέλεσμα της παράστασης.
 
 Η Κατερίνα Μαραγκού σε έναν από τους εμβληματικότερους και σημαντικότερους ρόλους της μακρόχρονης καριέρας της ήρθε για να μας πείσει πως είναι η Δεσποινίς Μαργαρίτα. Αμεση, καυστική, κωμική, δραματική, έναν ζωντανός κλόουν θεατρικός επί σκηνής, τσαλακώνει πλήρως την εικόνα της όμορφης πρωταγωνιστριας που γνωρίζαμε ως τώρα και ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά. 


Αρωγός σε αυτό ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Μαργαρίτης, που έδωσε άλλη διάσταση στην παράσταση, την ανανέωσε, την ταρακούνησε, βρήκε λόγο και αφορμή ύπαρξης στο σήμερα. Μια ματιά φρέσκια, ανατρεπτική, γροθιά στο στομάχι.  

Ο μεγάλος Σταμάτης Κραουνάκης έχει σημαντικό ρόλο και παρουσία στην παράσταση με την μουσική του που παίζει κανονικά και που στο σύνολο της απογειώνει την έτσι κι αλλιώς υπέροχη δουλειά. το λειτουργικό και λιτό σκηνικο μαζί το κοστούμι της κυρίας Μαραγκού έρχονται να συμπληρώσουν μία ομαδική δουλειά υψηλής αισθητικής. 


Η μετάφραση του Κώστα Ταχτσή σκληρή και καίρια όσο ποτέ παίρνει σάρκα και οστά από την Κατερίνα Μαραγκού που κυριολεκτικά σαρώνει στη σκηνή. Την ομάδα έρχεται να κουμπώσει η Νταίζη Λεμπέση, κάνοντας άθλο και οργανώνοντας επίσημη πρεμιέρα μέσα σε δύο ημέρες. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως το θέατρο γέμισε ασφυκτικά  από δημοσιογράφους που τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση και που η ίδια η Νταίζη Λεμπέση φρόντισε όχι μόνο πριν αλλά και μετά το τέλος της παράστασης έχοντας από ένα χαμόγελο και μία αγκαλιά στον κάθε ένα από εμάς.

 Σε μια ημέρα γεμάτη εκδηλώσεις το φιλόξενο και όμορφο Θέατρο Άλμα της Κατερίνας Μαραγκού γέμισε από ανθρώπους του πολιτισμού που μετά από πέντε αυλαίες δε σταμάτησαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν μπράβο. 


Η βραδιά συνεχίστηκε ως το ξημέρωμα με κρασιά και εδέσματα στο φουαγιέ του θεάτρου με την ίδια την κυρία Μαραγκού να είναι ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Αξίζει να σημειωθεί το άδειο κάθισμα με την ανθοδέσμη στην πρώτη σειρά , ήταν η θέση του συζύγου της Βίλη Ανδρέου. 

Η σπουδαία παράσταση είναι η πλέον κατάλληλη για τη νεολαία με την φρέσκια της και ανατρεπτική ματιά. είναι μια παράσταση που πρέπει να δουν όλοι. 

Ευχαριστούμε θερμά την υπέροχη Νταίζη Λεμπέση για την εξαιρετική οργάνωση της πρεμιέρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".