Ο Σπύρος Κουβαράς και οι Synthesis 748 Dance Co. παρουσιάζουν: “COYOTE, we used to be humans” >> Πάρκο ΠΛΥΦΑ 25-29 Νοεμβρίου

 “COYOTE, we used to be humans”

SPYROS KOUVARAS & SYNTHESIS 748 DANCE CO.


COYOTE_1.jpg


ΠΑΡΚΟ ΠΛΥΦΑ

25 - 29 Νοεμβρίου

Τrailer παράστασης:

vimeo.com/channels/synthesis748 

       

 

Ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς και η ελληνογαλλική ομάδα σύγχρονου χορού, Synthesis 748 Dance Co. υπογράφουν την νέα τους δουλειά με το έργο, “COYOTE, we used to be humans”, που θα παρουσιαστεί στο Πρώην Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, για πέντε παραστάσεις απο 25 έως και 29 Νοεμβρίου. Μετά τα residencies σε Παρίσι και Μονπελιέ και την πρώτη, open studio, παρουσίαση, του έργου, στο Διεθνές Χορογραφικό Κέντρο AGORA του Montpellier Danse, ο χορογράφος και η ομάδα του επιστρέφουν στην Αθήνα για την πρεμιέρα και τέσσερις ακόμα παραστάσεις.

 

Ο μετα-ανθρωποκεντρισμός αναιρεί την ιδέα ενός εμπρόθετου και κυρίαρχου πλάσματος και μιας ιεραρχίας των ειδών. Το άτομο προσεγγίζεται ως ένα επιμέρους στην πολαπλλότητα του όλον, αναπτύσσει σχέσεις συντρόφευσης με την ετερότητα και στο οντολογικό κενό που έτσι διανοίγεται εισρέουν καλπάζοντας άλλα είδη…(Rosi Braidotti)

 

COYOTE_2.jpg COYOTE_3.jpg

Εκκινώντας από τις φιλοσοφικές θεωρήσεις της Donna Haraway και της Rosi Braidotti, ο χορογράφος δημιουργεί ένα μετα-μυθολογικό, παραστατικό, περιβάλλον, εντός του οποίου το άτομο δεν λογίζεται πια ως ανθρωπόμορφη οντότητα, αλλά ως σχέση και ως συνάρθρωση ανάμεσα στην ανθρωπινότητα και τη ζωικότητα, ανάμεσα στον πολιτισμό και τη φύση. Το έργο, οπτικοποιεί ένα αγεωγράφητο οικοτοπίο και μας καλεί να φανταστούμε τον κόσμο ως το προσωρινό αποτέλεσμα της σταδιακής ενοποίησης των ετερογενών στοιχείων του, ως “πολύκοσμο-pluriverse”. Από το αρχέτυπο και τη μνήμη μέχρι την ουτοπική παρόρμηση, η χορογραφία αναδύεται ως αόρατο νήμα που συνδέει τους τέσσερις ερμηνευτές σε ένα τελευταίο χορό, λίγο πριν ο άνθρωπος μετατραπεί σε πολυπλανητικό ον.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα, Χορογραφία: Σπύρος Κουβαράς

Διευρυμένη Σκηνογραφία, Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς

Καλλιτεχνική Συνεργάτις: Κορίνα Κοτσίρη

Δραματουργία: Στέλλα Δημητρακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

Κατασκευή Κοστουμιών: Δέσποινα Μακαρούνη

Βοηθός Χορογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος

Βοηθός Σκηνογραφίας: Marina Dolcetti


Χορευτές: Αναστασία Βαλσαμάκη, Alexandra Rogovska, Μάνος Κότσαρης, Σπύρος Κουβαράς

 

Βοηθός Παραγωγής: Χαρίκλεια Πετράκη

Οπτικό Υλικό: Γιώργος Μπακάλης

Επικοινωνία και Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη

Παραγωγή: Synthesis 748 Dance Co.

 

Η παράσταση επιχορηγείται απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021-2023, είναι συμπαραγωγή του Montpellier Danse - Διεθνές Χορογραφικό Κέντρο AGORA και δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του CND - Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού στο Παρίσι και του Centre Culturel Hellénique.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ

Κορυτσάς 39, Αθήνα

Μετρό: Κεραμεικός

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972501858

Τιμή εισιτηρίου: 12 €, γενική είσοδος

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/dance/coyote-we-used-to-be-humans/

 

*** Η προπώληση στα ταμεία του θεάτρου ξεκινά μία ώρα πριν την παράσταση

**Το ταμείο του θεάτρου δεν διαθέτει τερματικό POS.

 

SYNTHESIS 748 DANCE CO.

 

H Synthesis 748 Dance Co., ιδρύθηκε το 2010 στο Παρίσι από τον χορογράφο, χορευτή, Σπύρο Κουβαρά και η ομάδα υπήρξε μια απο τις επιχορηγούμενες ομάδες σύγχρονου χορού του Γαλλικού Υπουργείο Πολιτισμού και του Γαλλικού Εθνικού Κέντρου Χορού από το 2010 έως και το 2016. Έκτοτε, έχει αναπτύξει διεθνή πορεία και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, μουσεία και φεστιβάλ σύγχρονου χορού σε Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Σουηδία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Αργεντινή, Κολομβία, Λίβανο και πρόσφατα στη Νότια Κορέα. Απο το 2017, βάση και έδρα της ομάδας αποτελεί η Αθήνα και η Synthesis 748  Dance Co. επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Η χορογραφική έρευνα και πρακτική του Σπύρου Κουβαρά συνίσταται σε μια μηχανιστική προσέγγιση της κίνησης και εστιάζει γύρω από τη σχέση σώματος, ήχου και εικόνας με βασικούς άξονες την γλυπτική απτότητα των σωμάτων, την παρατεταμένη διάρκεια στην κίνηση και την αισθητική ακρίβεια. Το κινητικό λεξιλόγιο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας χορογραφικής γλώσσας η οποία αποκλίνει απο τις αναγνωρίσιμες φόρμες του σύγχρονου χορού και οι σκηνικές εγκαταστάσεις των έργων, που συχνά αποτελούν το σημείο αφετηρίας της όλης σύνθεσης, χαρακτηρίζονται από την δημιουργία άχρονων και άτοπων χώρων που ερμηνεύονται περισσότερο με το ασυνείδητο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".