ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΜΥΡΤΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ORIGAMI ΜΥΣΤΙΚΑ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΜΥΡΤΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ORIGAMI ΜΥΣΤΙΚΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ


 

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μυρτώς Δημητρίου με τίτλο «Ξεδιπλώνοντας Origami μυστικά».  Το βιβλίου είναι για ηλικίες 7+ αλλά και για ενήλικες.

 

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν origami με την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3eCB4ix

Link βιβλίου: https://bit.ly/3yNW2le

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα διαστημικό τηλεσκόπιο, 2 άλυτα μαθηματικά προβλήματα, με τη ρομποτική ιατρική και με ένα κομμάτι χαρτί; Πώς μπορείς να δεις μέσα σε μία τσάκιση ένα βουνό και μια κοιλάδα; Μπορεί μία εικαστική τέχνη να γίνει πηγή έμπνευσης για ερευνητές και επιστήμονες;

 

Όλες οι απαντήσεις κρύβονται στο τέταρτο βιβλίο της Μυρτώς Δημητρίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Σε αυτό το βιβλίο δίνεται μια διαφορετική εικόνα για την ιαπωνική εικαστική  τέχνη της χαρτοδιπλωτικής, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα στοιχεία για τη σύνδεσή της  με τα μαθηματικά, την ιατρική και τη διαστημική.


Η Μυρτώ Δημητρίου (κοιν. ανθρωπολόγος, origami artist, κάτοχος 2 Ρεκόρ Guinness) μας παρασέρνει σε ένα ταξίδι δημιουργίας και φαντασίας, μιας και το βιβλίο περιλαμβάνει δέκα διαφορετικά σχέδια, με τα αντίστοιχα σχεδιαγράμματα και οδηγίες, για να δημιουργήσετε. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που θέλουν να γνωρίσουν ή ασχολούνται ήδη με το origami, καθώς τα σχέδια που περιλαμβάνονται έχουν διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ξεκινώντας από μία χάρτινη καρδιά μέχρι τη δημιουργία κινούμενων origami! Το χάρτινο καραβάκι, των παιδικών μας χρόνων, θα πάρει σίγουρα άλλες διαστάσεις μόλις διαβάσετε το βιβλίο. Είναι σίγουρο ότι δεν θα δείτε ξανά μια κόλλα χαρτί με τον ίδιο τρόπο! Το βιβλίο προλογίζει ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κος Yasuhiro Shimizu. Απ’ τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορούν επίσης:
Origami με φαντασία | 10 θαλασσινά origami | 10 διακοσμητικά origami

 

Λίγα λόγια για τη Μυρτώ Δημητρίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (υπότροφος του ΙΚΥ στο 3ο έτος), του προγράμματος “Business Coaching” του ΕΚΠΑ, Master in HR & Business Organization από το Rome Business School, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου και ΜΜΕ στο Ithaca College της Ν. Υόρκης. Μέλος του Ελληνικού IBBY, της UNIMA (ένωση κουκλοθεάτρου) και ιδρυτικό μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης).  Από τα έντεκά της χρόνια και για 19 χρόνια παρουσίαζε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για το παιδί και τον πολιτισμό, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές και τηλεταινίες. Είναι Instructor Origami έχοντας πάρει το δίπλωμα διδασκαλίας από τον παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό και κάτοχος 2 Ρεκόρ Guinness για τη δημιουργία των μεγαλύτερων χάρτινων μωσαϊκών. Στις 31 Μαΐου 2012, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης, κάτω από την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, περίπου 10.000 άτομα υπό την καθοδήγησή της, δημιούργησαν την εικόνα του Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους σε 403τ.μ. διπλώνοντας 40.000 νούφαρα. Έχει διδάξει origami στο Πανεπιστήμιο Meisei του Τόκυο. Το έργο της “Dragon boat” συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή του Μουσείου Origami στο Τόκυο. Συνεργάζεται με τα ΙΑΝΟΣ artshop, γκαλερί και πωλητήρια Μουσείων. Συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Στέφανο Τσιβόπουλο και κατασκεύασε τα αντικείμενα origami που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία "Σημείο Μηδέν", την επίσημη ελληνική συμμετοχή για την Biennale της Βενετίας 2013. Για πάνω από 15 χρόνια σχεδιάζει και παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα, οργανώνει σεμινάρια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, δράσεις team-building και προγράμματα εμψύχωσης σε εταιρείες και οργανισμούς. Έχει γράψει 4 βιβλία για την τέχνη του origami (εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και ένα παιδικό παραμύθι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".