Με τα λόγια (γίνεται) - Η ποίηση των κινηματογραφιστών με τον Τάκη Σπετσιώτη

 

Η ποίηση των κινηματογραφιστών

– με τον Τάκη Σπετσιώτη


 

 

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις
«Με τα λόγια (γίνεται)», έχοντας αφιερώσει έντεκα χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, ξεκινούν την δωδέκατη περίοδό τους με προσκλήσεις σε δημιουργούς άλλων τεχνών, που θα παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.

 

Στην πρώτη φετινή εκδήλωση, προσκεκλημένος είναι ο γνωστός κινηματογραφιστής Τάκης Σπετσιώτης, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

 

Ο Τάκης Σπετσιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και εργάστηκε σε κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές. Ανάμεσα στις κυριότερες δουλειές του στην εικόνα είναι οι ταινίες: Η Λίζα και η άλληΚαλλονήΣτην αναπαυτική μεριάΜετέωρο και Σκιά ( με θέμα τη ζωή του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη· Α' Κρατικό Βραβείο Υπουργείου Πολιτισμού, 1986), Εις το φως της ημέρας (πάνω στο ομώνυμο, μοναδικό διήγημα του Κ.Π. Καβάφη), και Κοράκια (πάνω στο διήγημα «Το παράπονο του νεκροθάπτου» του Εμ. Ροΐδη). Έχει επίσης εκδώσει τα βιβλία πεζογραφίας και μελετών: Χαίρε ΝαπολέωνΔελτίον ταυτότητος, Ταχτσής – Δεν ντρέπομαιΤριανδρίες και ΣίαΤο άλλο κρεβάτιΓραμματικός σ' ένα παιδί του δρόμου, και Ναπολέων Λαπαθιώτης – Ξεδιάλεγμα.

 

Η εκδήλωση θα γίνει ‘ζωντανά’ την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – όπου συστήνεται ενθέρμως η χρήση προστατευτικής μάσκας. Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν διά ζώσης, η εκδήλωση θα μεταδίδεται συγχρόνως μέσω live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το κανάλι της στο You Tube.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία

 

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, 19:30

 

 

 

Διεύθυνση

 

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Site Ελληνοαμερικανικής Ένωσης & YouTube-Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

 

 

 

Είσοδος

 

 

Ελεύθερη. Δυνατότητα παρακολούθησης δια ζώσης και online

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες

 

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.grwww.hau.gr

 

Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai/metalogiaginetai.blogspot.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".