ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΧΝΟΣ | «ΑΔΙΕΞΟΔΟΙ ΚΑΙΡΟΙ»

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΧΝΟΣ | «ΑΔΙΕΞΟΔΟΙ ΚΑΙΡΟΙ»

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΑΦΗΜΑ

 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Γράφημα, διοργανώνουν παρουσίαση της νέας συλλογής διηγημάτων του Κωνσταντίνου Λίχνου με τίτλο «Αδιέξοδοι καιροί».  Τα διηγήματα καταδεικνύουν θέματα που περιγράφουν τον βαθύ προβληματισμό του συγγραφέα για τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3D4vhf9

Link βιβλίου: https://bit.ly/3gcJGNf

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η παρούσα έκδοση, αποτελεί συγκέντρωση όλων των διηγημάτων του συγγραφέα (συνολικά δεκαπέντε), που γράφτηκαν μεταξύ 2017 και 2022, και κυκλοφορεί υπό την αιγίδα του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Κοινός παρονομαστής των διηγημάτων, είναι το έντονο ιστορικό υπόβαθρο, η κριτική ματιά με την οποία αντιμετωπίζεται η πραγματικότητα και η ρεαλιστική αναπαράσταση των επιλεγμένων θεμάτων. Μέσα από τις ιστορίες των δεκαπέντε διηγημάτων της συλλογής, ο αναγνώστης θα έρθει αντιμέτωπος με τις κοινωνικές αντινομίες των καιρών μας, και θα γνωρίσει χαρακτήρες, παγιδευμένους στα σύγχρονα αδιέξοδα.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κων/νος Λίχνος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτ/νίας, και είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής & Επικοινωνιών. Είναι συνεργάτης των εκδόσεων Γράφημα, τακτικό μέλος του Φιλολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, και επικεφαλής του τμήματος Πεζογραφίας αυτού. Συντάκτης Πεζογραφίας, Δοκιμίων και Ποίησης στο Λογοτεχνικό Δελτίο, έντυπη φιλολογική ύλη τριμηνιαίας κυκλοφορίας. Έχει διακριθεί σε πολυάριθμους πανελλαδικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ δοκίμια και διηγήματά του, δημοσιεύτηκαν σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν εκδοθεί σε συλλογικά έργα από τους εκδοτικούς οίκους: Κέφαλος, Σύγχρονη εποχή, Διάνοια, Άπαρσις και Γράφημα. Τον Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά του WWW.Dialogos.gr, από τις εκδόσεις Κέφαλος, τον Αύγουστο του 2022 κυκλοφόρησε η Συλλογή Διηγημάτων του «Αδιέξοδοι καιροί» από τις εκδόσεις Γράφημα, και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το Παραμύθι «Ανοσήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων» (εκδόσεις Άπαρσις). Για το σύνολο των διακρίσεων, το έργο και την ενεργή του παρουσία στα γράμματα, στη διανόηση και στη σύγχρονη πνευματική δραστηριότητα, το Λογοτεχνικό Περιοδικό της Κεφαλλονιάς του απένειμε το ειδικό Βραβείο Πεζογραφίας «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".