Είδαμε και προτείνουμε: "CIRCLE OF DEATH"

 #Το_Circle_of_death είναι μια performance βασισμένη στα κείμενα του M.visniec "Η Εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου", συνδυάζοντας σώμα, έκφραση και φωνή σε σκηνοθεσία - κινησιολογία- μουσική επιμέλεια Έφης Μεραβογλου στον φιλόξενο Τεχνοχώρος Εργοτάξιον .

Το έργο, μας τοποθετεί σε μία κοινωνία του όποτε.Ο άνθρωπος είναι ο κεντρικός ήρωας μιας κοινωνίας δυστοπικης που χαρακτηρίζεται από τον μισανθρωπισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, την περιβαλλοντολογική καταστροφή. Αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα την πλύση των εγκεφάλων.
Η βία της εξουσίας, η γαλούχηση νέων στην βία εν ονόματι κάθε δόγματος, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας ο βίαιος και παράλογος στρατός, ο άνθρωπος σκουπιδοτενεκές, ο άνθρωπος που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά!


circle of death

μια performance βασισμένη σε κείμενα του Matei Visniec



Το circle of death είναι μια performance βασισμένη στα κείμενα του M.Visniec “ Η Εθνικότητα μου το χρώμα του ανέμου”, συνδυάζοντας σώμα, έκφραση και φωνή.
Ερευνώντας το είδος της Performance, μπήκαμε στη διαδικασία να αφυπνίσουμε το πνεύμα σε συνδυασμό με τον λόγο και την κίνηση. Το έργο, μας τοποθετεί σε μια κοινωνία του όποτε. Ο άνθρωπος είναι ο κεντρικός ήρωας μιας κοινωνίας δυστοπικής που χαρακτηρίζεται από τον μισανθρωπισμό , τα ολοκληρωτικά καθεστώτα , την περιβαλλοντική καταστροφή.
Πρόκειται για σπονδυλωτό έργο που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα με άξονα τα πλυντήρια εγκεφάλων. Ο άνθρωπος που ξεχνάει να ζήσει πραγματικά, η βία της εξουσίας, ο άνθρωπος σκουπιδοτενεκές, η γαλούχηση νέων ανθρώπων στην βία εν ονόματι κάθε δόγματος, η μηχανοποίηση της ανθρώπινης εργασίας, ο βίαιος και παράλογος στρατός.


Συντελεστές


Παίζουν:
Μυγδαλιά Ανδρέου, Αριστέα Ανύση ,Στεφανία Μακριαλέα, Ανδριάνα Σταυριδοπούλου, Χριστίνα Μούζη, Νάγια Λατσίνου.
Σκηνοθεσία-κινησιολογία- Μουσική επιμέλεια: Έφη Μεράβογλου.
Κοστούμια-σκηνικά : 92 artschool
Φωτογραφίες/επικοινωνία: Γιώργος Κάλτσας
Σχεδιασμός φωτισμών/ χειρισμός : Γιάννης Καραλιάς


Διάρκεια: 40 λεπτά
Εισιτήριο 5€

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Σάββατο 28/5 στις 21:00

Κυριακή 29/5 στις 21:00

Σάββατο 4/6 στις 21:00

Κυριακή 5/6 στις 21:00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".