Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος 📚

 

ΕΝΗΛΙΚΩΝ


ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ – Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΡΟΣΜΕΝΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ 

Régis Genté, Stéphane Siohan
Πρόλογος: Κώστας Γιαννακίδης

Η συναρπαστική βιογραφία ενός απρόσμενου πρωταγωνιστή, που από δημοφιλής Πρόεδρος της Ουκρανίας έγινε, εν μια νυκτί, ο ηρωικός ηγέτης της. Ένας ηγέτης που κρατάει στα χέρια του την τύχη ενός ολόκληρου λαού. Σήμερα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Ουκρανία, ο Ζελένσκι παραμένει στην πρώτη γραμμή του πυρός και ζει την εισβολή ως πρωταγωνιστής ενός σκληρού έργου με αβέβαιο τέλος. Γραμμένη από δύο έμπειρους δημοσιογράφους, που γνωρίζουν πολύ καλά το πολιτικό και γεωγραφικό πλαίσιο, η βιογραφία του διαβάζεται απνευστί.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ – ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Στρατής Ανδρεάδης

Η Αυτοβιογραφία του Στρατή Ανδρεάδη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, που έχει την ευκαιρία να «ακούσει» την ίδια τη φωνή του «Καθηγητή», ενός από τους επιδραστικότερους οικονομικούς παράγοντες του 20ού αιώνα στη χώρα μας. Η έκδοση συμπληρώνεται με επιστημονικό επίμετρο του ιστορικού Άγγελου Δρουγούτη, σχεδιασμένο ώστε να εντάξει την πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Ανδρεάδη εντός του μεγάλου ιστορικού και οικονομικού πλαισίου της μεταπολεμικής Ελλάδας και να αναδείξει το σωστό της μέγεθος, όπως και την κομβική σημασία των εταιρειών που ίδρυσε και ανέδειξε ο Ανδρεάδης.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – 
Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
Νικόλας Ντουμάνης

Το βιβλίο αυτό, μια ιστορική μελέτη που βασίζεται σε 5.000 μαρτυρίες Μικρασιατών προσφύγων, αποδεικνύει ότι η συνύπαρξη Ελληνορθόδοξων και Μουσουλμάνων –Ελλήνων και Τούρκων– ήταν ουσιαστικά πολύ πιο ανεπτυγμένη και θαλερή. Και ότι ο εθνικισμός που διέλυσε αυτή τη σχέση συνύπαρξης των διαφορετικών κοινοτήτων είχε την υπογραφή του κρατικού μηχανισμού, που θέλησε να πλάσει «καθαρά έθνη-κράτη» Τούρκων και Ελλήνων.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ
Rodolfo Saracci
Σειρά: Μια σύντομη εισαγωγή

Σε αυτό το βιβλίο αναλύονται με συνοπτικό τρόπο η επιστήμη της επιδημιολογίας και ό,τι μελετά: τα αίτια μιας ασθένειας και οι δυνατότητες πρόληψής της. Σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ, αναδεικνύεται σε ζωτικό επιστημονικό πεδίο, εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία στην κοινωνία μας. 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου

ΠΑΙΔΙΚΑ-ΝΕΑΝΙΚΑ


ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ
Maria Popova, Ping Zhu

Βασισμένη σε ένα πραγματικό επιστημονικό γεγονός και εμπνευσμένη από ένα αγαπημένο πρόσωπο της συγγραφέως, αυτή είναι μια ιστορία με θέμα την επιστήμη και την ποιητικότητα της ύπαρξης· τον χρόνο και τις πιθανότητες, τη γενετική και το φύλο, την αγάπη και τον θάνατο, την εξέλιξη και το άπειρο.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου


ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟ ’ΣΚΑΣΕ 
Maile Meloy , Felicita Sala

Το χταπόδι ζει ευτυχισμένο στη σπηλιά του, ώσπου κάποιος το αιχμαλωτίζει και το κλείνει σε ενυδρείο. Εκεί οι μέρες κυλούν αργά και βαρετά, ίδιες η μία με την άλλη, και το χταπόδι νοσταλγεί την ελευθερία του, το σπίτι του. Κι έτσι αποφασίζει να το σκάσει…

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το ΔΤ του βιβλίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".