ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ | ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΞΥ "ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ "ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ"

 


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΩΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΤΑΞΥ "ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ "ΝΕΟΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ"

 

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 20:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Ι. Σιδέρης διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή την κυκλοφορία του εξάτομου έργου του Γιώργου Κοντογιώργη με τίτλο «Ελληνικό κοσμοσύστημα», στο οποίο προτείνεται η κοσμοσυστημική ανασυγκρότηση της κοσμοϊστορίας με θεμέλιο την εξελικτική βιολογία του ελληνικού κόσμου και πρόσημο την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνικής επιστήμης. 

 

Το θέμα της συζήτησης είναι: «Το Βυζάντιο ως θεμελιώδης κόμβος μεταξύ "αρχαιότητας" και "νεοτερικότητας"».

 

Ένας διάλογος ανάμεσα στον συγγραφέα και στον ομ. καθηγητή Αντώνη Παπαρίζο, για τη φύση και τη θέση του Βυζαντίου στην κοσμοϊστορία, για τις παραναγνώσεις που έχει υποστεί από τη νεοτερικότητα, για τη σχέση του με τον δυτικό μεσαίωνα και την εποχή μας.   

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3LLkSWz

Link βιβλίων του Γιώργου Κοντογιώργη:  https://bit.ly/3akzDTm

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης γεννήθηκε το 1947 στο Νυδρί Λευκάδας. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτική επιστήμη στο Παρίσι, όπου έγινε διδάκτορας (Doctorat d' Etat). Χρημάτισε πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, επί πολλά χρόνια επισκέπτης καθηγητής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών (IEP) του Παρισιού, τιτουλάριος της έδρας Francqui του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών, μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, εμπειρογνώμονας σε πανεπιστημιακά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτικής Επιστήμης (EPSNET) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ξένα πανεπιστήμια, ενώ έργα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλές χώρες. Είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου και καθηγητής στο Μάστερ Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σιένας και αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας του Πολιτισμού της Πορτογαλίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".