ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | ΛΙΛΗ ΛΕΚΚΑ-ΜΠΙΝΙΑΡΗ | ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ…

 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΛΙΛΗ ΛΕΚΚΑ-ΜΠΙΝΙΑΡΗ | ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ…

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΕΥΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

 

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Λευκή Σελίδα διοργανώνουν παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Λιλής Λέκκα-Μπινιάρη με τίτλο «Στις παρυφές του ονείρου περπάτησα…».

 

Θα μιλήσουν οι:

Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη, ποιήτρια-συγγραφέας

Βαγγέλης Μπινιάρης, ελεύθερος επαγγελματίας

Ελένη Συκά-Κοντόζογλου, ποιήτρια-κριτικός λογοτεχνίας

 

Την συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας-μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών συγγραφέων-τ.Πρόεδρος του Κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Παύλος Καράγιωργας.

 

Θα απαγγείλει ποιήματα η φοιτήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και συνιδρύτρια και αρχισυντάκτρια του ιστότοπου RecΒιεμ.gr, Χριστίνα Γιαβάσογλου.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3Luk4p9

 

Λίγα λόγια για την ποιητική συλλογή

Η συλλογή αυτή φιλοξενεί ποιήματα τα οποία είχε εκδώσει η Λιλή Λέκκα τη δεκαετία του 1990 και άλλα αδημοσίευτα τα οποία βρέθηκαν αργότερα. Όλα, όμως, απηχούν τη δίψα της για την αλήθεια και την ευαισθησία της προς τον κόσμο, τις οποίες χρησιμοποιεί για να μετατρέψει τις λέξεις της σε μοναδικές εικόνες.


Όπως εξομολογείται και η ίδια: «Τρία χρόνια πέρασαν από την έκδοση του “Μονόδρομου”. Ένας κύκλος έκλεισε μέσα μου, έγινε στίχος. Ίσως κάποια παλιά ματαιοδοξία. Ίσως ο φόβος της μοναξιάς. Ίσως η άποψη του Καμύ πως η τέχνη δεν είναι μοναχική απόλαυση να είναι το άλλοθι που ζητούσα, για να εκδώσω την “Αγρύπνια”».

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λιλή Λέκκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Κόρινθο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά και μετά στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας. Εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές. Η πρώτη με τον τίτλο Μονόδρομος εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 1994 και η δεύτερη με τον τίτλο Αγρύπνια τον Φεβρουάριο του 1998. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες» και υπέγραψε μαζί με άλλους Κορίνθιους για την ίδρυση της «Πολιτιστικής Παρέμβασης». Έφυγε από τη ζωή στις 19-8-2012. (Πηγή: "Εκδόσεις Λευκή Σελίδα", 2022)

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".