ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 

Παρουσίαση βιβλίου

«Αυτός που έτρωγε όλο το γλυκό του»

του Τηλέμαχου Τσαρδάκα


 

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

 

 

 

Οι Εκδόσεις Σοκόλη και το Θέατρο Αυλαία διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τηλέμαχου Τσαρδάκα με τίτλο «Αυτός  που έτρωγε όλο το γλυκό του».

Πρόκειται για μια συλλογή νέων διηγημάτων και αποτελεί το δέκατο βιβλίο του συγγραφέα του θεατρικού έργου «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια». Οι δεκατρείς ιστορίες του βιβλίου, λαμβάνουν χώρα σε μία παραλία, ενός Αιγαιοπελαγίτικου νησιού και μιλούν για την απώλεια, τον έρωτα, το θάνατο, την ελπίδα.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00 στο φουαγιέ του θεάτρου Αυλαία (Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο συγγραφέας ΓιώργοςΧατζόπουλος, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί ΚωνσταντίνοςΜπιμπής, ΛίλαΜπακλέση και ΕλευθερίαΤέτουλα.  .

 

Σύντομη περίληψη του βιβλίου

Άνθρωποι που λένε παραμύθια ή βγάζουν βόλτα τον σκύλο. Γυναίκες που κολυμπάνε με τον Ιησού ή νανουρίζονται απ’ το ροχαλητό του άντρα τους. Άντρες που κάνουν τζόκινγκ ή ονειρεύονται νυχτερινές κολυμβήτριες. Παιδιά που κρύβονται σε παλιές φωτογραφίες ή βλέπουν αράχνες στην κουζίνα. Πρόσφυγες που σιχαίνονται τη μυρωδιά της βενζίνης ή γράφουν ποιήματα. Αυτοί που ακούν τη φωνή τους μες στο σπίτι. Αυτοί που ζωγραφίζουν νεκρά ζώα. Αυτοί που τρώνε όλο το γλυκό τους και μετά εξαφανίζονται. Αυτοί είναι οι ήρωες ετούτων των δεκατριών ιστοριών μαγικού ρεαλισμού. Αναμετρώνται με όνειρα και φόβους  δίπλα στη θάλασσα. Παλεύουν με τους απόηχους του θανάτου. Με τα απόνερα του έρωτα. Περπατάνε μόνοι σε κάποια παραλία, κάποιου νησιού, χειμώνα καλοκαίρι. Μέχρι να γίνουν ένα με το φως και  τον αέρα. Ή μέχρι να τους πάρει η νύχτα.


Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι. Έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στην Πολιτική και Ασφάλεια στα Βαλκάνια από το UCL του Λονδίνου και στο Πολιτιστικό Management από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εκτός από την εν λόγω συλλογή διηγημάτων έχουν εκδοθεί ακόμα εννέα βιβλία του.

Οι ποιητικές συλλογές: Αιμοσφαίριο του ουρανού (Αχαϊκές Εκδόσεις, 1998), Μικρές μπαλάντες γι’ απόψε (Εκδόσεις Λιβάνη, 2003), Το σκοτεινό αγγελάκι και το δέντρο (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2007, *Συμπεριλήφθηκε στη μικρή λίστα των βραβείων του περιοδικού Διαβάζω), Σονέτα για τα χείλη σου (Εκδόσεις Anima Libri, 2014) καθώς και το μακροσκελές ποίημα Μικρή Πατρινή Σερενάτα (Εκδόσεις Το Δόντι, 2015).

Επίσης τα θεατρικά έργα:Δεν είναι αλήθεια (Εκδόσεις Κήπος με τις Λέξεις, 2009 *μαζί με συγγραφική ομάδα), Το σκυλί του Ωρίωνα (Εκδόσεις Χαραμάδα, 2011), Το κορίτσι που επιμένει (Εκδόσεις Σοκόλη, 2017), Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια (Εκδόσεις Σοκόλη, 2018).

Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά (Ελίτροχος, Οροπέδιο, Το παράθυρο κ.α.) και ανθολογίες (Γιατί η ποίηση, Πάτρα μια πόλη στη λογοτεχνία, Ανθολογία ποιητών της Χίου, Προσεγγίσεις, (Δε)κατα κ.α.)  και έχουν μεταφραστεί σε 11 γλώσσες (στα πλαίσια του «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006»). 

Έχει γράψει ακόμα πέντε θεατρικά έργα και έχει σκηνοθετήσει πάνω από είκοσι παραστάσεις στο θέατρο.

Διευθύνει το θέατρο act στην Πάτρα.

 

Παρουσίαση βιβλίου

«Αυτός που έτρωγε όλο το γλυκό του»

του Τηλέμαχου Τσαρδάκα

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00 στο φουαγιέ του θεάτρου Αυλαία

Είσοδος ελεύθερη.

Κατά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται σχετικά με τον covid-19.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακούσαμε και προτείνουμε: «Εκ Βαθέων»: Ένα άλμπουμ-κατάδυση στην ουσία του ελληνικού τραγουδιού

Η σιωπή της ψυχής και το αποτύπωμα του τραύματος: Συναντώντας την ομάδα του έργου Έρημος

Χρήστος Μιχάλαρος: "Καύσιμο για τη ζωή και τη γραφή, στη δική μου περίπτωση, είναι οι άνθρωποι".

Ρενάτα Ντελία: "Πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε να είμαστε ξεχωριστοί, μοναδικοί, ίσως γιατί αυτό θα μας έκανε αναντικατάστατους μέσα στην περατότητα μας".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: Στην Πόλη της Έφης Μαχιμάρη