Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή || Αθήνα από 14/5: Ανανέωση αιθουσών και σκηνογραφίας || Άνδρος από 4/7: αναδρομική έκθεση Γιώργου Ρόρρη

 Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή 

παρουσιάζει:

Ανανέωση αιθουσών και σκηνογραφίας στο μουσείο της Αθήνας

Αθήνα, από Παρασκευή 14 Μαϊου 2021

Botero.jpeg
 
Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή θα καλωσορίσει πάλι τους επισκέπτες του με βαθιά συγκίνηση, ιδιαίτερη χαρά και μια ανανεωμένη παρουσίαση της συλλογής του. Τηρώντας πάντα ενδελεχώς τα υγειονομικά μέτρα και τις επιβαλλόμενες αποστάσεις, η νέα επιλογή εκθεμάτων έχει σκοπό να αναδείξει τον εκλεκτισμό και την ποιότητα της συλλογής που δημιούργησαν ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή, με την παρουσίαση, για πρώτη φορά στην Αθήνα, 58 καινούριων έργων.


-//-

 

Γιώργος Ρόρρης

Η ευγένεια του απέριττου


Άνδρος, 4 Ιουλίου - 3 Οκτωβρίου 2021


9©GeorgeRorris.jpeg


Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι, στο μουσείο της Άνδρου, αναδρομική έκθεση με τίτλο Η ευγένεια του απέριττου, αφιερωμένη στον διακεκριμένο ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, που διακρίνεται πλέον ως ένας από τους σπουδαιότερους εικαστικούς δημιουργούς της γενιάς του. Συλλέκτες και πολιτιστικοί οργανισμοί αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα πιο σημαντικά έργα του ζωγράφου, από τα πρώτα του βήματα έως σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".