Είδαμε και προτείνουμε: «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου στο Θέατρο Άττις-Νέος Χώρος

Η παράσταση «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε σκηνοθεσία του Σάββα Στρούμπου άφησε έντονο αποτύπωμα. Η σκηνή απέκτησε καθαρότητα και δύναμη μέσα από ένα λιτό σκηνικό γεμάτο συμβολισμούς. Η σκάλα όρισε την ιεραρχία και την έννοια της εξουσίας, έδωσε ύψος και απόσταση στα πρόσωπα και καθόρισε τον χώρο της σύγκρουσης. Τα μπλε γάντια λειτούργησαν ως ισχυρό θεατρικό εύρημα, ένα σημάδι που ενεργοποίησε το παιχνίδι των ρόλων και την ένταση των σχέσεων.

Η σκηνοθετική επιλογή του απολαυστικού Ντίνου Παπαγεωργίου στον ρόλο της Κυρίας πρόσθεσε μια ενδιαφέρουσα διάσταση στην παράσταση και ενίσχυσε τη θεατρικότητα του έργου. Η παρουσία του δημιούργησε μια μορφή εξουσίας που κινήθηκε πάνω από τις άλλες δύο φιγούρες και ταυτόχρονα καθόρισε τον ρυθμό της σκηνής.

Η Έλλη Ιγγλίζ ως Σολάνζ και η Μυρτώ Ροζάκη ως Κλαιρ στάθηκαν δυναμικά στη σκηνή. Οι ερμηνείες τους είχαν ένταση, καθαρές εκφράσεις και σωματικότητα που κράτησε ζωντανή την αγωνία του έργου. Οι κινήσεις, τα βλέμματα και οι παύσεις δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα συνεχούς έντασης. Το παιχνίδι ρόλων που χαρακτηρίζει το έργο του Ζενέ πήρε μορφή μπροστά στο κοινό και απέκτησε βάθος.

Η παράσταση ανέδειξε τον κόσμο του Ζενέ με τρόπο άμεσο και θεατρικά ζωντανό. Το θέμα της εξουσίας, της ταυτότητας και της εθελοδουλίας βρήκε καθαρή έκφραση πάνω στη σκηνή. Ο θεατής παρακολούθησε μια τελετουργία που ξεδιπλώθηκε μπροστά του και άγγιξε τα πιο σκοτεινά σημεία της ανθρώπινης φύσης.

Η σκηνοθεσία κράτησε σταθερό ρυθμό και δημιούργησε μια παράσταση με έντονη θεατρική ταυτότητα. Η αίσθηση του θεάτρου μέσα στο θέατρο παρέμεινε ζωντανή σε όλη τη διάρκεια και ενίσχυσε τη δύναμη του κειμένου.

Η συνολική εμπειρία άφησε μια αίσθηση πληρότητας. Η παράσταση κράτησε το ενδιαφέρον, ενεργοποίησε σκέψεις και επιβεβαίωσε τη διαχρονική δύναμη του έργου. Ο κύκλος των παραστάσεων φτάνει στο τέλος του και η εμπειρία αξίζει σε όσους αγαπούν το θέατρο με ένταση, ιδέα και ταυτότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Είδαμε και προτείνουμε: «Εσύ κι εγώ και ο Φεϊντώ» της θεατρικής ομάδας Αντικλείδι στο Μικρό Κεραμεικό

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

LIVE | Rebe(l)Tango: Ρεμπέτικο & Tango: Δρόμοι Παράλληλοι

Είδαμε και προτείνουμε: Επικίνδυνος Οίκτος του Stefan Zweig στο Θέατρο Χώρος

Είδαμε και προτείνουμε: «Η Ανάστασις» του Λέοντος Τολστόι στο ΘΕΑΤΡΟ NOŪS