IANOS ΣΥΖΗΤΗΣΗ | O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

 


ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΡΩΝ «ΠΕΡΙ ΩΡΑΙΟΥ» ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

O ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 18:00 ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κώστας Καζαμιάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου», συνομιλεί με την Ελένη Αλεξανδροπούλου με θέμα «Η καρδιά μου που ανήκει;», με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Νίκας.

 

Σχολιάζει η ψυχολόγος και συγγραφέας, Μαριέττα Πεπελάση.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

·       Σύντομη παρουσίαση της προσκεκλημένης και του έργου της από τον Κωστή Καζαμιάκη με ταυτόχρονη προβολή εικόνων.

·       Ακολουθεί η ίδια η συγγραφέας, Ελένη Αλεξανδροπούλου,  η οποία αναφέρεται στο έργο της.

·        Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3WuCRHq

Link βιβλίου: https://bit.ly/3WunZZw

 

Λίγα λόγια για την Ελένη Αλεξανδροπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δραματική σχολή, θέατρο, συμμετοχή σε αρκετές παραστάσεις. Ολοκληρώνει τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Central Lancashire (UCLan) της Αγγλίας.

"Η καρδιά μου που ανήκει"; είναι το πρώτο παραμύθι της συγγραφέως, το οποίο κέρδισε το Β` Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ ( Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος). Ένα φίδι διεκδικεί τη θέση του σε μια παρέα ζώων. Είναι όμως διαφορετικός και τον κοιτούν με δισταγμό και καχυποψία. Θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους; Θα τον αφήσουν να τους δείξει.. η καρδιά του που ανήκει; Σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

 

Λίγα λόγια για τον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου»

Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκινά ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".