Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σάββας Καλιοντζής μιλάει για το βιβλίο του " Εκτός ορίων"

Ο Σάββας Καλιοντζής μιλάει για το βιβλίο του " Εκτός ορίων"

Ο Σάββας Καλιοντζής μιλάει στο all4fun για το νεό του βιβλίο " Εκτός ορίων" , την πλοκή του βιβλίου, τα μελλοντικά του σχέδια και διάφορα ακόμα...
 
"Το βιβλίο αυτό προσφέρει την απόδραση από την πεζή καθημερινότητα, οδηγεί τον αναγνώστη, μέσα από τις σελίδες του, σ’ ένα ταξίδι σε κόσμους φαντασιακούς, επικίνδυνους, πρωτόγνωρους. Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό, πέρα από τα γνωστά και καθιερωμένα της ελληνικής μυθιστοριογραφίας ."11111117 1589441931320226 2415312065535042141 n
 
Κύριε Καλιοντζή, το βιβλίο σας με τον τίτλο ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από την Άνεμος εκδοτική. Είναι το πρώτο συγγραφικό σας έργο;
 
 Είναι το τρίτο βιβλίο μου. Το πρώτο περιέχει 2500 ρήσεις και αποφθέγματα και εκδόθηκε το 2010. Το δεύτερο, με τον τίτλο ΣΚΙΕΣ, εκδόθηκε το 2014 από την ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις ΡΗΣΕΙΣ. Πρόκειται για ένα βιβλίο με τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες φαντασίας και μυστηρίου που μπορεί να καταταχτεί στο είδος των θρίλερ. Το ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ανήκει και αυτό στο ίδιο είδος.   
 
 
Το ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ και οι ΣΚΙΕΣ εντάσσονται δηλαδή στην κατηγορία των βιβλίων τρόμου;
 
 Εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία, αλλά θα έλεγα ότι δεν αποσκοπούν στον τρόμο . Περισσότερο προκαλούν την αγωνία στον αναγνώστη και  ξαφνιάζουν με τις ανατροπές τους.  
 
 
Πείτε μας δύο λόγια για το ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ.
 
 Όπως και οι ΣΚΙΕΣ, έτσι και αυτό αποτελείται από τέσσερις αυτοτελείς ιστορίες. Ο τίτλος ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ είναι ο γενικός τίτλος του βιβλίου.  Η κάθε επιμέρους ιστορία έχει τον δικό της τίτλο, τη δική της δυναμική, τη δική της διείσδυση στους φόβους και στις ανασφάλειες που γεννά το άγνωστο. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών είναι πρόσωπα που ζουν μια ήρεμη, φυσιολογική ζωή η οποία σε ανύποπτο χρόνο ανατρέπεται βίαια. Ό,τι γνώριζαν και πίστευαν για τον κόσμο που τους περιβάλλει, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μπροστά σε καταστάσεις και δεδομένα πέραν των φυσιολογικών. Οι ίδιοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν γεγονότα που ποτέ πριν δεν φανταζόταν πως θα βίωναν. Γεγονότα που δοκιμάζουν τα νεύρα και τη λογική τους.
 
 Ποιοι είναι οι επιμέρους τίτλοι;
 
 Οι τίτλοι, σύμφωνα με τη σειρά στο βιβλίο, είναι οι εξής: α) «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΜΝΟΥΣ»  β)«ΕΝΑ ΠΛΗΡΕΣ ΔΕΙΠΝΟ»  γ)«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΕΟΣ»  δ)«Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ».
 
11140062 1596898747229580 7993719421668823278 nΠείτε μας μερικά λόγια για την υπόθεση της κάθε ιστορίας.
 
α) Μια παρέα ανδρών πηγαίνει για κυνήγι στο βουνό. Εκεί, ο ήρωας της ιστορίας βρίσκεται αντιμέτωπος με κάτι το οποίο θα του αλλάξει εντελώς τη ζωή. Ο εφιάλτης του αρχίζει πίσω από τους θάμνους.
 
β) Ένα νεαρό ζευγάρι ομογενών από την Αμερική επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για να γνωρίσει επιτέλους τη χώρα των γονιών του. Καταλύει σε ένα μικρό ξενοδοχείο καταμεσής του δάσους την εποχή που δύο άλλα νεαρά ζευγάρια αγνοούνται. Η επιστροφή στη πατρώα γη τους επιφυλάσσει θανάσιμες εκπλήξεις.
 
 γ) Ένας νεαρός φοιτητής αναζητεί εργασία ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα έξοδα των σπουδών του. Βρίσκει δουλειά σε γραφείο κηδειών και μαθαίνει να χειρίζεται τους νεκρούς. Τα πράγματα όμως θα πάρουν άσχημη τροπή και θα απειληθεί η ζωή του.  
 
 δ) Μια απόφαση της στιγμής θα οδηγήσει έναν νεαρό άνδρα να επισκεφτεί κάποια νύχτα το νεκροταφείο του χωριού του. Αν γνώριζε τι τον περίμενε εκεί δεν θα ξεκινούσε ποτέ.  
 
Πως σας ήρθε η ιδέα να γράψετε θρίλερ;
 
  Ήμουν λάτρης των ιστοριών μυστηρίου και τρόμου και παρατηρώντας τον χώρο του βιβλίου διαπίστωσα ότι το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος δεν έχει πολλούς Έλληνες εκπρόσωπους, όπως συμβαίνει σε άλλες μορφές μυθιστοριογραφίας. Η διαπίστωση αυτή ενήργησε και ως πρόκληση. Αποφάσισα τότε να ξεκινήσω τη συγγραφή με θέματα τα οποία να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τις δεισιδαιμονίες των ανθρώπων, ενώ παράλληλα περιγράφω  τα συναισθήματα και τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών την ώρα του κινδύνου. 
 
Τι μπορεί να προσφέρει αυτό το βιβλίο στο αναγνωστικό κοινό;
 
 Προσφέρει την απόδραση από την πεζή καθημερινότητα, οδηγεί τον αναγνώστη, μέσα από τις σελίδες του, σ’ ένα ταξίδι σε κόσμους φαντασιακούς, επικίνδυνους, πρωτόγνωρους. Είναι ένα βιβλίο διαφορετικό, πέρα από τα γνωστά και καθιερωμένα της ελληνικής μυθιστοριογραφίας . 
 
Από πού εμπνέεστε τα θέματα;
 
 Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πηγή ή διαδικασία άντλησης των θεμάτων. Ένα τοπίο στην ομίχλη, ένας έρημος δρόμος στο μισοσκόταδο, μία παράξενη σκιά στην απέναντι γωνία, όλα μπορούν να αποτελέσουν την αρχή κάποιας ιδέας. 
 
Έχετε κάποιους συγγραφείς που προτιμάτε ιδιαίτερα;
 
 Διαβάζω πολλούς και πολλά είδη λογοτεχνίας. Όσον αφορά όμως το θρίλερ, προτιμώ ιδιαίτερα τους Γκράχαμ Μάστερτον, Στιβ Κουντζ, Στέφεν Κινγκ. 
 
Που μπορούν οι αναγνώστες να βρουν τα βιβλία σας;
 
Σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, αλλά και με παραγγελία απευθείας από την Άνεμος εκδοτική. 
 
Γράφεται κάτι άλλο αυτήν την εποχή;
 
 Βεβαίως. Ξεκινώ ένα νέο μυθιστόρημα φαντασίας, έχω ημιτελές ένα ευθυμογράφημα και ταυτόχρονα τελειώνω κάποιο θεατρικό. Ευελπιστώ πως για το 2016 θα έχω κάποιο από αυτά έτοιμο προς έκδοση.
 
 Πριν κλείσουμε, θέλετε να πείτε κάτι άλλο;
 
 Να προτρέψω τους αναγνώστες/ιες που ενδιαφέρονται για τα βιβλία μου, να επισκεφτούν τη σελίδα «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ Σάββας Καλιοντζής» στο facebook, όπου θα πάρουν περισσότερες πληροφορίες και θα δουν φωτογραφίες και άρθρα που αφορούν το βιβλίο. Όπως και τη σελίδα «ΣΚΙΕΣ» που αφορά το προηγούμενο…  Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!  
 
Τέσσερις ιστορίες, τέσσερα διαφορετικά σκηνικά, χώροι, πρόσωπα που ξετυλλίγονται κάτω από διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικούς μεθόδους σκέψης, έχοντας έναν κοινό γνώμονα τον φόβο και τον θάνατο που καραδοκεί. Περιγραφές που σε καθηλώνουν και με μία ροή που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι συγγραφείς αυτού του είδους, ο Σάββας Καλιοντζής μας δείχνει τα εξαιρετικά δείγματα γραφής που ευελπιστούμε να συνεχίζουν να μας συντροφεύουν για πολλά ακόμα χρόνια.
 
Εμείς να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο καινούριο του βιβλίου και πολλά πολλά ακόμα τέτοιου είδους συγγραφικά βήματα!
 
1175096 10151775128504404 1546700035 nΤης Αλεξίας Βλάρα, 7/9/2015



http://all4fun.gr/interviews/general/11281--all4fun-q-q.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: Επισκέπτης

  Επισκέπτης Το έργο "Επισκέπτης" του Έρικ Εμμάνουελ Σμίτ αποτελεί μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία που συνδυάζει διακριτικά μυθοπλασία και αληθινά γεγονότα από τη ζωή του διάσημου Σίγκμουντ Φρόιντ. Με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, το έργο προσφέρει μια βαθιά εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, προκαλώντας το θεατή να αναζητήσει την αλήθεια και την πνευματική εξέλιξη. Η ερμηνεία του Μάνου Βακούση στον ρόλο του Επισκέπτη είναι άψογη, καθηλώνοντας το κοινό και μεταφέροντάς το σε έναν κόσμο γεμάτο μυστήριο και ανατροπές. Η εξαιρετική σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια δίνει ζωή στο έργο, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών προσθέτουν βάθος και συναισθηματική εντάση στην παράσταση. Μέσα από το συναρπαστικό πλέγμα της πλοκής, το έργο αναδεικνύει τα βαθύτερα ζητήματα της ανθρώπινης ψυχολογίας και της πνευματικής αναζήτησης. Ο διάλογος μεταξύ του άθεου Φρόιντ και του μυστηριώδους Επισκέπτη ανοίγει παράθυρα σε φιλοσοφικές συζητήσεις που αναδεικνύουν τη σύνθετη φύση τ

Είδαμε και προτείνουμε: ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ

  Οι τέλειοι ξένοι Η παράσταση " Οι τέλειοι ξένοι" του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη προσφέρει μια συναρπαστική εξερεύνηση στην ανθρώπινη ψυχολογία και στις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στη σύγχρονη κοινωνία. Η απλή αλλά ενδιαφέρουσα πλοκή κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η ιδέα του παιχνιδιού με τα κινητά τηλέφωνα δημιουργεί μια συναρπαστική δυναμική που αποκαλύπτει τα μυστικά και τις αλήθειες που κρύβουν οι χαρακτήρες. Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, με τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Πέτρο Λαγούτη και το Δημήτρη Ξανθόπουλο να ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και το συναισθηματικό βάθος των ερμηνειών τους. Η συνολική αίσθηση που προκαλείται είναι αυτή της πραγματικότητας και της ανθρωπιάς, καθώς ο καθένας από τους χαρακτήρες αποκαλύπτει τα δικά του προσωπικά τραύματα και αναζητά τη συγχώρεση και την αποδοχή. Η σκηνοθεσία είναι λιτή και αποτελεσματική, επικεντρώνοντας την προσοχή στις ερμηνείες και στην απε

Είδαμε και προτείνουμε: «Rayman ούρλιαξε» στο Θέατρο Σφενδόνη

  Η θεατρική παράσταση "Rayman ούρλιαξε", σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη, προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο θεατή, ενώνοντας την υψηλής αισθητικής σκηνοθεσία με την πνευματική εμβάθυνση του περιεχομένου.  Η εξαιρετική ερμηνεία του Χάρη Φραγκούλη στον κεντρικό ρόλο του Rayman προσθέτει στοιχεία ευαισθησίας και συγκίνησης στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και των θεμάτων που αναδεικνύονται. Η παράσταση αναδεικνύει με επιδεξιότητα την αμφιλεγόμενη σχέση μεταξύ της επιστήμης και της ανθρώπινης ψυχής, ενσωματώνοντας φιλοσοφικά ερωτήματα για τη φύση της πραγματικότητας και της ανθρώπινης ύπαρξης.  Η σκηνοθετική προσέγγιση διακρίνεται για την αρμονική σύνθεση του φυσικού και του μεταφυσικού, δημιουργώντας έναν μοναδικό και συναρπαστικό κόσμο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Το θέατρο Σφενδόνη αποδεικνύεται ιδανικός χώρος για την παρουσίαση μιας τόσο πολυεπίπεδης και πρωτοποριακής παράστασης.  Με την ενθάρρυνση των θεατών να κρατήσουν ανοιχτό μυαλό και να εξερευ

Είδαμε και προτείνουμε: "Waiting for Godot" at Theatre of the No

  A Masterful Exploration of Existence: "Waiting for Godot" at Theatre of the No   The Theatre of the No in Athens boldly inaugurated its presence with a riveting rendition of Samuel Beckett’s timeless masterpiece, "Waiting for Godot." Directed by the visionary Nikos Dionysios, this production breathed new life into the existential musings of Beckett's iconic play.   From the moment the curtain rose on Thursday, April 18th, audiences were captivated by the profound themes and poignant performances that unfolded on stage. With a stellar international and Greek cast, led by the talented direction of Nikos Dionysios, the production brought a fresh perspective to one of the most important theatrical works of the 20th century.   At its core, "Waiting for Godot" delves into the depths of human existence, exploring themes of loneliness, dependency, and the relentless pursuit of meaning in a world shrouded in uncertainty. Through the lens of two pr

Είδαμε και προτείνουμε: «ELIZADETH»

Η θεότρελη κωμωδία "Elizadeth" παρουσιάζει έναν κακόφημο θίασο που προσπαθεί να ανεβάσει ένα ανιστόρητο μιούζικαλ εν μέσω πανδημίας, με λάθος ηθοποιούς, λάθος έργο και λάθος περίοδο. Η πλοκή επικεντρώνεται στις περιπέτειες και τα κωμικά περιστατικά που συμβαίνουν στους χαρακτήρες του θεάτρου καθώς προετοιμάζονται για την παράσταση, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα δικά τους προβλήματα και συγκρούσεις. Η παράσταση αναπτύσσει έναν θίασο με ετερόκλητα πρόσωπα, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του "κουσούρια" και προβλήματα. Οι θεατρίνοι χαρακτηρίζονται από μωροφιλοδοξίες, αλαζονείες, βεντετιλίκια, ανταγωνισμούς, αντιζηλίες, έρωτες, μίση και πάθη, δημιουργώντας έναν καυστικό και διασκεδαστικό κόσμο. Η Κυπραία που θέλει να γίνει πρωταγωνίστρια, ο ξεπεσμένος αλκοολικός, η σταρ που ξεπέφτει διότι δεν μπορεί να κάνει την παρθένα, ο εξαιρετικός μουσικός με τις τρομερές και κυρίως « πρωτότυπες » μουσικές του Έλτον Λεμπέση και φυσικά η βουλιμική ιέρεια της τέχνης δεν θα αφήσου

Είδαμε και προτείνουμε: Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

  Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Άλλο ένα μικρό διαμαντάκι στο φιλόξενοvο Project R είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και πολύ το χαρήκαμε. Ένα κοινωνικό επίκαιρο κείμενο της αδικοχαμένης Χρύσας Σπηλιώτη, με το εξαιρετικό δίδυμο ηθοποιών Μαριάνθης Κυρίου και Ζώης Μουκουλη σε μία μεταξύ τους θεατρική καλοδουλεμένη χημεία με ένταση-πάθος-ενέργεια με απίστευτο μεράκι σκέρτσο και τσαχπινιά, μπαινοβγαίνουν σε διαφόρους ρόλους και ηλικίες με απίστευτη ευκολία και άνεση, με την εναλλαγή σκηνών μεταξύ σοβαρού και αστείου, παραθέτοντας μία υπέροχη παράσταση από την αρχή μέχρι και το συγκινητικό φινάλε! Η ευρηματική σκηνοθεσία του Κώστα Ανταλόπουλου με το γρήγορο-σκηνικό ξέφρενο ρυθμό της προσφέρει μία ζωντανή ξεσηκωτική παράσταση, σε ένα μαγικό ταξίδι με λόγια και κινήσεις,γέλιο-δάκρυα-αγάπη- έρωτα- μουσικές και συγκινήσεις.. Οι δύο γυναίκες στήριγμα η μία στην άλλη μέχρι το τέλος παλεύουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους και τη δική τους Αμερική!! Πόσους σταθμούς μπορεί να έχει η ζωή μα