Νέα βιβλία γενικών γνώσεων: Ιστορία, Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση και Ημερολόγια έως το τέλος του 2026

 

Ιστορία, ψυχολογία, αυτοβελτίωση, ευ ζην και πολλές ακόμα επιλογές έρχονται από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΥΡΑΝΝΟΣ
Ιστορία
Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Simon Jenkins, στο βιβλίο Μια σύντομη ιστορία της Αμερικής, καταγράφει την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών από την ίδρυση τους μέχρι την εκλογή του προέδρου Τράμπ. Οι Tom Holland και Dominic Sandbrook στο βιβλίο Όλα είναι ιστορία έχουν μεταφέρει ακριβώς το ύφος του υπερεπιτυχημένου podcast τους. Το βιβλίο καλύπτει μια τεράστια θεματολογία, από τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τη λογοτεχνία του Τόλκιν και από τον Πόλεμο των Ρόδων μέχρι το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Μετά τον Νέρωνα που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, τώρα βγαίνει και το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας, Τύραννος, του Conn Igulden, ενός από τους πλέον επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς ιστορικής μυθοπλασίας.
Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΜΟ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ MVP ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση
Ο Λεωνίδας Γεωργιάδης με το βιβλίο Ο Πλάτων σε έναν τόμο μας καλεί να εντάξουμε την πλατωνική φιλοσοφία στη ζωή μας και να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας. Ο M. A. Montero με το βιβλίο του Ο άνθρωπος που φοβόταν να ζήσει μας βοηθάει να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε ότι το να ζούμε δεν είναι το ίδιο με το να υπάρχουμε. O Bernardo Satamateas αποκαλύπτει στους Ναρκισσιστές πώς να αναγνωρίζουμε τους ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι το κέντρο της γης, δίνοντας μας τα εργαλεία για να κατανοήσουμε τις στρατηγικές τους και να θέσουμε αμετακίνητα όρια για να ανακτήσουμε την ασφάλεια και την ψυχική μας ισορροπία. Ο ψυχολόγος Αχιλλέας Υφαντίδης, με εξειδίκευση στην ψυχολογία αθλημάτων υψηλής απόδοσης, με το βιβλίο Μεγαλώστε παιδιά MVP στον αθλητισμό και στη ζωή, μέσα από σύντομα ουσιαστικά και βιωματικά κείμενα, προσεγγίζει ζητήματα όπως η υπευθυνότητα, η αυτογνωσία, η πειθαρχία, η ψυχική ανθεκτικότητα, η διαχείριση της αποτυχίας, η ομαδικότητα, ο σεβασμός και η ηγεσία.
Η
ΤΟ ΚΑΛΟ
ΠΩΣ ΤΟ ΛΙΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ
Ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης έρχεται με το πέμπτο του βιβλίο, Η «απάτη» της ψυχοθεραπείας. Ένα μικρό, «αντισυμβατικό» βιβλίο, μια προσπάθεια να προσεγγίσει την ψυχή από δύο σκοπιές. Το βιβλίο Το καλό του Γιάννη Αθανασόπουλου μας μιλάει για τη σημασία που έχει να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας, και να λέμε «σ' αγαπώ» στο μέσα μας. Οι Επικίνδυνες Προσευχές, του πατέρα Λίβυου, είναι ένα βιβλίο για τη στιγμή που ο άνθρωπος παύει να κρύβεται. Για τη στιγμή που στέκεται ενώπιον του Θεού χωρίς μάσκες, χωρίς απαντήσεις και χωρίς ψευδαισθήσεις. Το Πώς το λίγο γίνεται πολύ, του Eric Zimmer, ισχυρίζεται ότι η αλλαγή είναι εφικτή και πραγματοποιείται με μικρά βήματα και προσφέρει ένα πλαίσιο που συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας.
Γενικών Γνώσεων
Πήγαινε με στον αρχηγό σου είναι ο τίτλος του βιβλίου του Neil deGrasse Tyson, που από παιδί ευχόταν να τον απαγάγουν εξωγήινοι. Ο διάσημος αστροφυσικός εξερευνά με επιστημονική ακρίβεια και ακαταμάχητο χιούμορ τη διαχρονική γοητεία που ασκούν οι εξωγήινοι στον άνθρωπο. Στο Μαθήματα Αυτοάμυνας για την Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Βαγγέλης Μπέκας βάζει σε τάξη τις γνώσεις που χρειάζεται κανείς για να σκεφτεί καθαρά, κόντρα στο χάος των πληροφοριών του ψηφιακού περιβάλλοντος. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ακολουθούμε τη δομή του μυθικού Ταξιδιού του Ήρωα αναζητώντας τους σταθμούς που θα μας βοηθήσουν να πορευτούμε με ασφάλεια στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ - DAILY PLANNER 2027
ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ - DAILY PLANNER 2027
Ημερολόγια
Δύο επιλογές σε ημερολόγια για το 2027, γιατί το να είσαι οργανωμένος είναι state of mind. Όλα θα πάνε καλά, ένα daily planner της Μαίρης Συνατσάκη για το 2027 που μας υπενθυμίζει ότι όποια επιλογή και αν κάνουμε στο τέλος θα πάνε όλα καλά. Από την άλλη πλευρά, ο Ευθύμης Κάλφας με το ημερολόγιο Μη χειρότερα μας προκαλεί να γελάμε με όσα πάνε στραβά στη μέρα μας. Άλλωστε όπως λέει και ο ίδιος, στις αναποδιές κρύβονται οι πιο αστείες ιστορίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακούσαμε και προτείνουμε: TEMPERS ζωντανά στην Αθήνα: σκοτάδι, ρυθμός και φως σε διαρκή κίνηση

ΑΛΛΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ | Η Αθήνα μέσα από τις ιστορίες 3 οδηγών ταξί | Η πρώτη ταινία της Ειρήνης Βουρλούμη | Από 22/10 στον ΔΑΝΑΟΣ

ΓΟΥΤΟΥ-ΓΟΥΠΑΤΟΥ»: Το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ζωντανεύει σε μια τρυφερή παιδική παράσταση για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και τα κρυμμένα μας ταλέντα. | Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια & Μιχάλης Σιώνας 📍Θέατρο Τζένη Καρέζη