Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τριαντάφυλλο στο στήθος στο Πτι Παλαί: Η προπώληση ξεκίνησε!

 

«Τριαντάφυλλο στο στήθος», του Τέννεσσι Ουίλιαμς

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής

Από τις 10 Οκτωβρίου στο Πτι Παλαί

 

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ: https://www.more.com/theater/triantafyllo-sto-stithos/


 

Το Πτι Παλαί υποδέχεται το θεατρικό κοινό τον Οκτώβριο του 2024 με το «Τριαντάφυλλο στο στήθος». Το κλασικό έργο του Τέννεσι Ουίλιαμς, που δεν απολαμβάνουμε τόσο συχνά στη σκηνή όσα τα υπόλοιπα αριστουργήματά του, ανεβαίνει σε μετάφραση, ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Σεραφίνας, ο Μάκης Παπαδημητρίου στον ρόλο του Αλβάρο και ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών.

Ο ίδιος ο Τέννεσι Ουίλαμς έλεγε πως το Τριαντάφυλλο στο στήθος είναι η μοναδική κωμωδία που έχει γράψει. Η παράσταση του Τσουρή επιχειρεί να αναδείξει την, παραγνωρισμένη στη χώρα μας, κωμική πλευρά του έργου. Οι ήρωες βιώνουν συγκρουσιακές καταστάσεις, οι εντάσεις και οι τρυφερές στιγμές διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ οι συγκρούσεις αποκαλύπτουν πλήρως τον χαρακτήρα των προσώπων, μαζί με την ανθρώπινη διάστασή τους.

Το ανέβασμα του έργου σε αυτή την νέα εκδοχή, ανοίγει επίσης δυναμικό διάλογο με την εποχή μας. Ο Ουίλιαμς έβαλε στο επίκεντρο –για ακόμη μία φορά– μία γυναίκα-ηρωίδα που εντάσσεται απόλυτα στους όρους και τους προβληματισμούς του καιρού της. Σε μια πραγματικότητα όπου η πατριαρχία διαποτίζει κάθε επίπεδο και ορίζει απόλυτα το τι είναι αποδεκτό ως σκέψη, ως πράξη, ακόμα και ως επιθυμία. Η Σεραφίνα τολμά να διεκδικήσει την απελευθέρωσή της από μια κοινωνία που πιέζει «από μέσα», και να αυτοπροσδιοριστεί ως ένα πλάσμα ακέραιο. Έτσι, περνά πέρα και πάνω από την εποχή της και απαντά σ’ ένα αίτημα για το εδώ και το τώρα της κάθε γυναίκας και του κάθε ανθρώπου. Η διασκευή του Τσουρή, παρακολουθεί αυτή την σύγκρουση με τρυφερότητα και χιούμορ μέχρι και την τελική ρήξη. 

 

 

Ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση – Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής

Σκηνικά-Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ

Μουσική: Σταύρος Λάντσιας

Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου

Βοηθός σκηνοθέτη: Φοίβος Ριμένας
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Γιαννουσάκη
Δραματουργική ομάδα: Φοίβος Ριμένας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Λυδία Γιαννουσάκη

 

Διανομή:

Σεραφίνα: Μαρία Καβογιάννη

Αλβάρο: Μάκης Παπαδημητρίου

Ασσούντα: Ζώγια Σεβαστιανού

Πατήρ ντε Λέο: Φοίβος Ριμένας

Εστέλ, Μπέσσι: Βάλια Παπακωνσταντίνου
Φλώρα: Ορνέλα Λούτη

Ρόζα: Τόνια Μαράκη

Τζακ: Στρατής Χατζησταματίου

Τερέζα: Λυδία Γιαννουσάκη / Κατερίνα Μεφσούτ

Ακολουθήστε τους λογαριασμούς του Πτι Παλαί στα social media, για πρωτότυπο περιεχόμενο

και ενημερώσεις:

 

Facebook: Petit Palais Athens

Instagram: @petitpalaisathens

TikTok: @petitpalaisathens 

YouTube: @Ptipalai

 

 

Θέατρο Πτι Παλαί, Ριζάρη 24, Παγκράτι

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σεσουάρ για Δολοφόνους_Για πρώτη φορά καλοκαιρινή περιοδεία!

  «Σεσουάρ για Δολοφόνους» Η μακροβιότερη κωμωδία όλων των εποχών ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης   Πρώτη Στάση:   Βεάκειο Θέατρο Πειραιά / Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 Link προπώλησης:   https://www.more.com/theater/sesouar-gia-dolofonous-kalokairini-periodeia/

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 ΙΙ απο 11-22 ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΙ ΘΕΑΤΡΟ 2510

  5 Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ 2510 Από 11 εως 22 Ιουνίου ΘΕΑΤΡΟ 2510   Το ΘΕΑΤΡΟ 2510, διοργανώνει το 5ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2510   το οποίο επιστρέφει για 5 η συνεχομένη χρονιά, από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου με μια σύμπραξη καλλιτεχνών στην ιστορική περιοχή των Εξαρχείων. Για 12 συνεχόμενες μέρες, η τέχνη θα πρωταγωνιστεί στην περιοχή, με 38 μοναδικές παραστάσεις. Θεατρικές Ομάδες, Μ usical , Μονόλογοι,Ομάδες Improv, Performance, Χορός, Καραγκιόζης, αλλά και βραδιές με ζωντανή μουσική, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες και να επιλέξει κάθε μέρα τουλάχιστον μια διαφορετική παράσταση σε ένα φεστιβάλ που προάγει την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Για πρώτη φορά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους παραστάσεις και να γίνουν μέλη της κριτικής επιτροπής. Σας καλούμε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό που θα αναδείξει την ομάδα που θα κερδίσει το Α' Βραβείο. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθούν δωρεάν μαθήματα

Είδαμε και προτείνουμε: "Venus in Fur"

  A Mesmerizing Dive into Desire and Power Stepping into the Theatre of the NO, the audience is immediately transported into the compelling world of David Ives' "Venus in Fur." This contemporary dark comedy, brought to life in the heart of Athens, promises an evening of intrigue, laughter, and raw emotion. Running from June 28th to August 5th, the play delivers an experience that lingers long after the final bow. "Venus in Fur" revolves around Thomas Novachek, a playwright and first-time director, exhausted and disheartened after a long day of auditions. Enter Vanda Jordan, a seemingly eccentric and enigmatic actress who arrives late for her audition. Reluctantly, Thomas agrees to let her read, and what unfolds is a gripping play within a play. The lines between reality and acting blur as the power dynamics shift, exploring themes of desire, seduction, and power.

"ΦΤΑΣΑΜΕ PLUS"

  «Φτάσαμε Plus»  2ος χρόνος  Από μικρός είχε ένα όνειρο. Δεν άκουσε κανέναν. Γέμισε τις βαλίτσες φιλοδοξίες και όνειρα, άφησε το σπίτι του και πήρε νέους δρόμους μακριά από όλους και από όλα. Και όλα ξεκινάνε από την στιγμή που φτάνει στην Αθήνα. Στην μεγάλη πόλη που σου τάζει πολλά. Το ταξίδι προς την δόξα, ξεκινάει. Και οι μέρες, οι μήνες τα χρόνια περνάνε και χάνει τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ήρωας αφιερωμένος στα «θέλω του». Περνά η ζωή και συνεχίζει να ονειρεύεται, μέχρι την στιγμή που δεν παίρνει ανάσα στην μεγάλη πόλη. «Φτάσαμε»… Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα, στα παιδικά όνειρα και στην προσωπική φιλοδοξία. Γιατί τα θέλω μας δεν γίνονται πάντα…  Ένας μονόλογος από την αρχή μέχρι το τέλος, γεμάτος αγαπημένα τραγούδια! 

Είδαμε και προτείνουμε: “Liberta”

  Στο υπέροχο και καλαίσθητο χώρο Project R απολαύσαμε άλλη μία εξαιρετική καλοδουλεμένη παράσταση σε κείμενο του Ανδρέα Αριστοτέλους και σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη <<Liberta>>. Ταξιδεύουμε στην εποχή της κατοχής του 1940, η ηρωίδα μας Ελευθερία αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανό τον τραυματισμένο άντρα της, παλεύοντας για την ελευθερία τους.. Η Ελευθερία (Ελένη Κουκουλάρη) με εσωτερική ερμηνεία, θυμάται-αναπολει- ονειρεύεται ζώντας την κάθε λέξη με συναίσθημα-ένταση-εκφραστικότητα της βιωμένες εμπειρίες της, σε έναν κόσμο όπου οι σχέσεις, οι ανθρώπινες αξίες και οι προσωπικές αναζητήσεις, διαμορφώνουν τα τοπίο της εποχής. Η Αντιγόνη εξαδέρφη της Ελευθερίας, (Ζωή Μουκούλη) και η Γεωργία φίλη- γειτόνισσα (Γιούλη Παπανελοπούλου), την ίδια στιγμή που η κάθε μία ηθοποιός διατηρεί τη μοναδικότητα και την προσωπικότητά της αφού η ανάγκη για ελευθερία και αλληλεγγύη αναδεικνύεται με συγκλονιστικό τρόπο, ενώ ο πόλεμος εξακολουθεί να διαμορφώνει την καθημερινότητα και τις

Είδαμε και προτείνουμε: «Πόκερ»

  Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Πόκερ» από την θεατρική ομάδα "Υποκριτές"σε ένα δυνατό κείμενο του Αποστόλη Χριστοδούλου που μας ενθουσίασε. Ένα έργο που αντικατοπτρίζει την καθημερινή μας πραγματικότητα και μας αναγκάζει να κοιτάξουμε μέσα μας.